FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSCOMPETITIONS
You are invited to Log in or Register a free Frihost Account!

[DA/DV/DP] De Wereld van Sofie
De Wereld van Sofie. Hiermee bedoel ik niet het überfilosofische boek - geschreven door Jostein Gaarder - die mijn oninteressante zus ooit eens heeft moeten lezen voor haar lessen Latijn. Neen, hiermee bedoel ik het dagelijkse radioprogramma, althans voor de werkweek, van Sofie Lemaire genaamd de Wereld van Sofie. Het is eigenlijk één van mijn favoriete radioprogramma's door het hoge zevergehalte maar toch ook door een hoog weer-een-nutteloos-weetje-erbijgehalte.

Zo is er elke dag, de vraag van vandaag en een wist je dat-je. Er is ook een rubriek over de eigenlijke inhoud van een liedje genaamd de 'Er zit meer in een liedje dan je denkt'-rubriek, die denk ik 1 maal per week is. Ook is Sofie actief op het internet, zo post ze regelmatig afbeeldingen, video's en nutteloze weetjes op haar Twitteraccount en haar plekje op de website van Studio Brussel.

Als ik eens niets te doen heb, dan ga ik soms naar de 'De Vraag van Vandaag'-pagina op Studio Brussel en begin ik random fragmenten te luisteren. Dus niet getreurd als je nog nooit van dit Radioprogramma gehoord hebt want een heleboel van haar programma staat ook online en je kan ook het gehele programma herbeluisteren moest je net dat ietsje teveel tijd hebben. Razz

Ook is er een tijdje een online journaal-ding geweest. Spijtig dat het nu niet meer zo actief is maar het was wel een goede bron voor filmpjes op Youtube. Het was ook plezant om dingen die ze uitlegde op de radio (in verwoede pogingen) ook daadwerkelijk te zien op internet.


Links naar (web)pagina's die ik heb vernoemd:
Homepage van 'De Wereld van Sofie': http://www.stubru.be/programmas/dewereldvansofie
Twitter van 'De Wereld van Sofie': http://twitter.com/wereldvsofie/

Links naar interessante rubrieken:
De Vraag van Vandaag (Dit Seizoen): http://www.stubru.be/programmas/dewereldvansofie/devraagvanvandaag
De Vraag van Vandaag (Vorige seizoenen): http://www.stubru.be/programmas/dewereldvansofie/testvragen
Er zit meer in een liedje dan je denkt: http://www.stubru.be/media/erzitmeerineenliedjedanjedenkt
Journaal van Sofie: http://www.stubru.be/category/tags/hetjournaalvansofie


- Post 1200 by the way -
adri0 blog comments below
FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2011 Frihost, forums powered by phpBB.