FRIHOST • FORUMS • FAQ • TOS • BLOGS • DIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

phpNUKE - wszystko o systemach portalowych

cirrus
Postanowiłem zainicjować na forum taki wdzięczny temat, ponieważ od kilku dni jestem zafascynowany nukiem. Moze ktos z Was ma jakieś doświadczenia z tym sysyemem i potrafi np. opowiedzieć jak się robi w takim systemie fotogalerie?
Timczak
Php- nuke jest do kitu- dziurawy i wogule. Jak chcesz z CMS'a skorzystać to wybierz post- nuke, bardziej rozbudowany, bezpieczniejszy i bardziej funkcionalny. Exclamation
cirrus
A skąd można go pobrać i czy bez problemu można zainstalować ten systemik na frihost.com - bo to istotne zeby sie dalo Wink
Black & White
czy post nuke czy php nuke, wszystko na tym samym jądrze tyle, że z poprawkami.
Ja bym proponował mambo, jak dla mnie najlepsze co może być i działa na bank we frihoście.
Teraz to chyba ma inną nazwę bo zrobili płatną i bezpłatną wersję.
spider89
Racja mambo jest bardzo dobre i łatwe w obsłudze Smile Sam mam na tym stronkę szkoły Very Happy
skoczek_2002
Mambo jest do kitu, wolę PNa...
krzychu
ja korzystam z mambo i musze przyznać żę nie jest dobrze dopracowany. Są problemy z logowaniem na niektórych przeglądarkach i wogóle :/ taki sobie cms :/ post nuke jest lepszy raczej :]

albo jportal tyle że jportal już mi się przejadł :/
skoczek_2002
Nie zapominaj, że Jportal ma też mnóstwo dziur, ale może zawsze być od biedy...
Kudlaty
a czym tak dokładnie jest ten Php nuke??
i co jest lepsze PHP czy Post Nuke??
skoczek_2002
Wyjaśniam. Oba to CMSy(Content Managment System). PHP-Nuke jest stary dziurawy w dodatku o archaicznym kodzie CMS. Zaś Post-Nuke to stabilny i elastyczny oraz o wielkich możliwościach CMS. Są jakieś wątpliwości????
Arcio
hehe jaka rebelia kazdy ma upatzrony inny Smile
a ja napsize jPORTAL2 i zaraz mnie wszyscy zjada.. nieno jportal jest cieńki ale takiego prostego to jeszcze nie widzialem

a odnosnie PHP NUKE to napewno jest to najbardziej popularny i doceniany system portalowy
skoczek_2002
Pokaż mi ile serwisów stoi na PHP Nuke arcio ?? Jest ich bardzo mało zaś Post - nukowców mnóstwo...
Arcio
przeciez nie bede spedzal tydzien przed kompem zeby Ci to udowadniac.. ile siedze w internecie i sie interesuje w tych sprawach to zazwyczaj spotykalem sie z PHP Nuke
skoczek_2002
Napisane PHP Nuke, a w rzeczywistości to post nuki mają taki napis w stopce...
Arcio
no o to sie rozchodzi.. ze wiekszosc systemow portalowych chodzi na silniku PHPnuke
Kudlaty
skoczek_2002 wrote:
Wyjaśniam. Oba to CMSy(Content Managment System). PHP-Nuke jest stary dziurawy w dodatku o archaicznym kodzie CMS. Zaś Post-Nuke to stabilny i elastyczny oraz o wielkich możliwościach CMS. Są jakieś wątpliwości????

no dobra ale co tym dokładnie można robić?? bo nie bardzo wiem...
cirrus
Można robić portal bez znajomości HTMLa Wink Generalnie dajesz dostęp do interfejsu redaktorskiego kilku osobom, które będą tam wklejać newsy i jest fajnie Wink
Arcio
nawet przy odrobinie pomyslowosci taki CMS mozna przerobic na strone kazdego gatunku, portal, strona firmowa, strona prywatna, jakies fancuby i inne... i nie trzeba przy tym siedziec tylke co przy tworzeniu stron htmlowych
skoczek_2002
Czyli najprościej mówiąc, to z CMSa można zrobić wszystko od gry internetowej po stronkę prywatną. Ale jedna najważniejsza zaleta CMSa nie musisz mozolnie zarządzać treścią... Np. żeby naprawić jedną literówkę musisz wysyłać nową wersję stronki...
Kudlaty
hmmm ciekawe... moze kiedys spróbuje ale narazie wole html... wiecie nowe to sie trochu boje... Very Happy
Arcio
no tez napoczatku tak jakos sie opieralem..ale przelam sie a oplaci Ci sie.. raz tworzysz strone potem masz spokoj.. nie mosisz najmniejszej zmiany wysylac od nowa przez ftpa Razz
skoczek_2002
kudłaty jak chcesz pomocy... napisz na gg(6981279)... Pomogę i wyjaśnię... Tylko ja zagadasz to napisz, że kudlaty jesteś...
Kudlaty
nieno myśle ze jakoś dam rade.. a jak nie to zawsze chyba znajde pomoc tu na forum... co nie...?? Very Happy
skoczek_2002
Nooo.... I możesz też napisać do mnie...
Kudlaty
wiecie co... sprawdziłem to... ale wole juz wysyłać pliki przez ftp niz siedziec w tym post nuke... jak dla mnie to nie pasi mi taki system... Razz
skoczek_2002
Ale powiem ci szczerze, że jest ich mnóstwo poszukaj... Jako niezłą stronkę o nich polecam : www.cms.rk.edu.pl.
Mag
Post Nuke ma w Polsce dobre wsparcie nie mówiąc już o stronie angielksojęzycznej, która daje nam ogromne wsparcie merytoryczne. Zatem wybór wydaje mi się, jak najbardziej sensowny.
Kudlaty
a ja i tak nie skorzystam... Razz
WMP
JA byłem an post-nuku ale mnei wkurzył bo nei mozna robić wiekszej liczby podkategorii w podkategriach np.

- Kategoria jeden
- Kategoria dwa
- Kategoria trzy

I dalej juz sie enida a w jp jest mozliwosć do 999 kategorii na jednym poziomie a poziomów mozna nieskończona liczbę
skoczek_2002
Więc wyjaśniam... U MNIE DA SIĘ ILE CHCE... MOZE TY MASZ COS ZJEBANE...
WMP
ale mi chodzio to

Sterowniki
Karty graficzne
Producent
i dalej już sie nei da
a w jp jeszczemoge ile chcę
skoczek_2002
To masz widocznie coś zjebane...
WMP
na Post-nuku
skoczek_2002
W swojej kopii Post-Nuke..
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.