Co sądzicie o tym serwisie, jak oceniacie inicjatywę darmowego wystawiania aukcji, jaką wróżycie przyszłość?
Subasta.pl
żywcem pochłonięte Allegro. Czy serwis allero udostępnił swój engine? Skoro subasta jest darmowa, a support nie ma po 13 lat, wystarczy dobrze rozreklamować i Allegro będzie mogło powoli podejmować się walki. Lepiej dla nas... na pewno wymyślą coś korzystnego żeby klientów przyciągnąć 
oglądałem i rzeczywiście allegro jak się patrzy. Tylko jestem ciekaw jak prawnie to wygląda, bo bądź co bądź używają layoutu wyglądającego jak ten z allegro, nie wiem jak z silnikiem, ale z pewnością jest inny.
Co do inicjatywy, to chyba dobrze że powstają darmowe serwisy aukcyjne, ale dajmy na rozwój jeszcze parę lat, bo tak sobie myślę że jeszcze trochę to potrwa, zanim się ludzie przeniosą z allegro, do subasta. Bo wiadomo że przyzwyczajenie czasami nie pozwala nam na pewne czyny, to i tak teraz będzie.
Co do inicjatywy, to chyba dobrze że powstają darmowe serwisy aukcyjne, ale dajmy na rozwój jeszcze parę lat, bo tak sobie myślę że jeszcze trochę to potrwa, zanim się ludzie przeniosą z allegro, do subasta. Bo wiadomo że przyzwyczajenie czasami nie pozwala nam na pewne czyny, to i tak teraz będzie.
Albo chociażby zaufanie... Na allegro już nie jeden kupował i wie że owy towar jest taki jak sprzedający zapewnia i przede wszystkim że ten towar trafi mu pod drzwi. Na Subaście jeszcze nie wiadomo 
To prawda - allegro chyba na długo jeszcze będzie podstawowym adresem transakcji handlowych w internecie w Polsce zarówno z racji przyzwyczajenia ale także ze względu na modyfikacje zabezpieczenia transakcji jakie zostały wprowadzone. Każdy nowy gracz budzi ciekawość, ale pieniądze zwykle staramy się wydawać w sposób bezpieczny, chyba że zyski przewyższałyby ryzyko. Subasta takim argumentem raczej tego nie zapewni.
To się zgadza. Allegro ma wyrobioną markę i chociażby to, że wszyscy (czy prawie wszyscy) porównują taką subastę właśnie do allegro o tym świadczy.
Nawet gdyby zaczęli "walić chałę" to i tak przez długi czas będą dominującym serwisem.
Subasta nie jest pierwszą tego typu inicjatywą, weźmy bodaj najpopularniejszy po allegro polski serwis aukcyjny, czyli świstak, który też jest "darmowy"
PS
To już tak poza tematem. Proponuję w wątkach poświęconych jakimś serwisom internetowym,stronom itp podawać do nich linki np.
[url=http:://www.subasta.pl] Subasta [/url].
To znacznie ułatwia życie
PS 2
Nie wiem, dlaczego mi ten link nie zadziałał
Nawet gdyby zaczęli "walić chałę" to i tak przez długi czas będą dominującym serwisem.
Subasta nie jest pierwszą tego typu inicjatywą, weźmy bodaj najpopularniejszy po allegro polski serwis aukcyjny, czyli świstak, który też jest "darmowy"
PS
To już tak poza tematem. Proponuję w wątkach poświęconych jakimś serwisom internetowym,stronom itp podawać do nich linki np.
[url=http:://www.subasta.pl] Subasta [/url].
To znacznie ułatwia życie
PS 2
Nie wiem, dlaczego mi ten link nie zadziałał