FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Muzyka

mtx
http://www.myspace.com/djmtx
macie niepowtarzalną okazję posłuchać 6 moich utworów i ocenić je. Albo o coś zapytać, rzecz jasna..
smspno
Będę absolutnie szczery - nie podobają mi się. Ale nie bierz tego do siebie, bo ja po prostu nie lubię tego typu muzyki, bo wywołuje u mnie bóle głowy Very Happy. Myślę, że powinien je cenić ktoś, kto faktycznie lubi taki gatunek.

Abstrahując, zauważyłem, że imasz się wielu kreatywnych i twórczych zajęć. Człowiek Renesansu? xD
mtx
Chyba tak Wink po prostu kiedy chce się pracować w reklamie, trzeba dużo pracować nad kreatywnością, a z tym na szczęście nie mam dużo problemu..

Co co muzyki: jest hip-hop, dance, rave, goove, techno i parę innych styli mieszanych. Rozumiem, że w takim razie dla Ciebie ciężkie brzmienie jest tym co lubisz, prawda?

Dzięki za szczerość - to najważniejsze. W końcu nie każdemu się musi podobać.
bpit22
Zależy od tego jak długo tworzysz muzykę. Na ten moment nie są to jeszcze wybitne utwory, ale sądzę że jeszcze trochę po pracujesz i będzie nieźle. Generalnie najważniejsze jest to żebyś robiła to co lubisz. Jeżeli tak będzie to na pewno będzie ok.
mtx
Ja długo? hmm.. może około roku?

A czym się charakteryzują wybitne utwory? Czego im brakuje, co jest nie tak? Bo, że nie brzmią tak jak "normalne" to też wiem, ale szukam jakiejś krytyki ;p
bpit22
Love will last forever - fajny bit, tylko należało by wybrać inny "instrument" na melodyjkę, tą która jest niby na pianinie grana. Ogólnie mało realny dźwięk jest. Basy ok. Sampl śpiewu jest ładny.

Tonight's disco - ogólnie początek jest jakiś taki monotonny, mało rozbudowany. Podoba mi się jak wchodzi w 1:14 ten elektroniczny dźwięk, fajny pomysł, fajny schemat. Ten sampl poprawia cały utwór, ale popracuj jeszcze nad tym, bo może coś na prawdę ciekawego wyjść Smile

Azooka - trudno coś doradzić. nie znam się na takim stylu muzyki

Reszcie brakuje czegoś, ale nie jestem w stanie napisać czego...
Sorry że tak oceniam, możesz mieć odmienne zdanie na ten temat, oczywiście każdy ma swój gust.
mtx
1. to nie jest pianino, tylko sync - elektroniczny wytwór

2. To taki typowy początek disco Wink ale ok - nie upieram się przy nim...

3. Salsa..

Cieszę się, że oceniasz. Dzięki temu wiem, co jest fajne, co do poprawy itd. To ważne. Muzyka jest bardzo subiektywna, ale przecież są pewne ogólne cechy, które powinna spełniać.
Tomaszydlo
No a ja ci powiem że takie nawet względne Wink Wolę metal, rocka i punk hehe...

tytuł jest wypas
"Boy I'm not your toy"
whyyyy?????!!!!! Very Happy
mtx
Bo jestem lesbijką Laughing

Boy, I'm not Your toy to nowy utwór - dzisiejsza nówka Smile
bpit22
No rzeczywiście nówka, no i zdecydowanie ciekawsza.
Ciekawi mnie tylko jedna sprawa, czy nagrywasz głos do tych utworów??
mtx
jak dotychczas korzystam tylko z gotowych sampli. Ale właśnie założyłam zespół, gdzie nagramy głosy własne Smile to będzie masakra Very Happy
c'tair
Grasz, piszesz, czegoż Ty nie robisz? Smile

A co do brzmienia to całkiem całkiem, mimo faktu, że raczej nie słucham takiej muzy (kolejny metal..), właśnie chodzi o to, że nie wywołuje u mnie odruchu 'zamknij taba, bo nie zdzierżę'.

Powodzenia życzę i dawaj znać jak nagrasz coś nowego.
mtx
Dzięki Smile dowartościowujecie mnie chłopaki Smile
bpit22
mtx wrote:
jak dotychczas korzystam tylko z gotowych sampli. Ale właśnie założyłam zespół, gdzie nagramy głosy własne Smile to będzie masakra Very Happy

No to ja w takim razie czekam na następne utwory Very Happy
mtx
może następna to już będzie ta skomponowana na spółę z koleżanką, z naszymi słowami, przez nas zaśpiewana. wersje demo już jest - trzeba dopracować. hip hop to będzie...
abikor
Z góry uprzedzam, że nie jestem znawcą muzyki tego typu i nie znam się na niuansach jej tworzenia, więc nie mogę oceniać fachowości wykonania i siłą rzeczy moja ocena jest czysto subiektywnym odczuciem / wrażeniem jakie towarzyszyło mi przy słuchaniu twoich kawałków.

Pierwsze wrażenie to brak stylu, prawie każdy z tych utworów nawiązywał do odmiennych klimatów, rytmu i nie bardzo widzę w tym jakiś wspólny mianownik, poza samym gatunkiem muzyki - nie chodzi mi o to by wszystkie były prawie identyczne, ale tak jak napisałem wcześniej odczuwam to jak brak własnego stylu - można to też interpretować w pozytywny sposób jako próbę przedstawienia różnych swoich możliwości, ale wtedy te utwory byłyby tylko próbkami i nie określałyby własnej tożsamości.

Najlepsze wrażenie wg mnie sprawia utwór nr 2 - Love will last forever, ale chyba brakuje mu dobrego zakończenia, 1 też może być.
Większość utworów jest taka, że ciekawie brzmiące fragmenty nie rozwijają się w coś więcej tylko powielają się monotonnie i nagle kończą.

Nie znam zbyt dobrze francuskiego, ale wg mnie tytuł powinien brzmieć C'est si bon (chyba że "is" nie jest literówką a świadomym zamierzeniem, którego nie rozumiem).

Na koniec, żeby nie było tylko samej krytyki powiem, że wysłuchane utwory specjalnie mnie nie denerwowały, czy irytowały i choć sam na mp3 ich nie wrzucę, to życzę powodzenia w dążeniu do doskonałości swoich utworów i dużej liczby zadowolonych słuchaczy, bo to sprawi, że praca stanie się przyjemnością.
bpit22
abikor wrote:
Pierwsze wrażenie to brak stylu, prawie każdy z tych utworów nawiązywał do odmiennych klimatów, rytmu i nie bardzo widzę w tym jakiś wspólny mianownik, poza samym gatunkiem muzyki - nie chodzi mi o to by wszystkie były prawie identyczne, ale tak jak napisałem wcześniej odczuwam to jak brak własnego stylu - można to też interpretować w pozytywny sposób jako próbę przedstawienia różnych swoich możliwości, ale wtedy te utwory byłyby tylko próbkami i nie określałyby własnej tożsamości

Może chodzi o to żeby spróbować się w różnych stylach muzyki i sprawdzić w którym się dobrze czuje. Bo przecież niektórzy artyści na początku swej działalności próbowali wielu stylów, nie mieli od razu z góry zaplanowanego stylu w którym się doskonalili, tylko szukali najodpowiedniejszego.
kogoot
Słucham muzyki... hmm... każdej, która wpadnie mi w ucho - od hardcore'u po rytmy z lat 70' Very Happy Didżejki zacząłem słuchać jakiś miesiąc temu, od czasu gdy trafiłem na koncert Krafty Kutsa w Zakopanem. Muszę przyznać, że zrobił on na mnie ogromne wrażenie - ogólnie taki koncert to zupełnie coś innego niż słuchanie muzyki z wieży w domu.

Moim zdaniem, Twoje rytmy są bardzo w porządku, widać, że masz całkiem spory potencjał. Natomiast brakuje w większości z nich dynamiki...
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.