FRIHOST FORUMS SEARCH FAQ TOS BLOGS COMPETITIONS
You are invited to Log in or Register a free Frihost Account!


Legaal osx op je pc

SHARPBALL
Zou dit legaal zijn

het volgende artikel stond op het net

EFi-X heeft een USB-dongle gemaakt die van je pc een Hackintosh maakt, dus een pc waarop Mac OS X draait. Stop de dongle in een vrije usb-poort en je kunt Mac OS X meteen vanaf de dvd installeren. Geen gedoe met patches, geen noodzaak om bestanden te vervangen, alles werkt vanzelf. Volgens de ontwikkelaars heeft de ontwikkeling van EFi-X heel wat tijd in beslag genomen en kwamen er heel wat problemen bij kijken. Het product bevindt zich nu in de laatste testfase en dat loopt beter dan verwacht. Vanaf 23 juni kun je de EFi-X usb-stick kopen.

Toch ongelooflijk wat zou het antwoord zijn van apple:???
atleetalie
Tja groot bedrijf dus die komen geheit met een rechtzaak en of ze nu iets legaals of illegaals doen, het maakt niet uit want die zaak wordt net zolang gerekt totdat de andere partij moet opgevevn, ik vindt het wel een leuk ding, maar nu al net dode opgeschreven.
protoolsman
Ik geloof niet dat ze er veel tegen kunnen doen. Maar heb je wel eens gekeken wat de eisen zijn om zeker te zijn dat het werkt? Man er is nog maar 1 merk moederboards getest. Wat heb ik daar aan?
Moet ik nog een specifieke computer kopen. Nee....dan gewoon lekker een 8-core macpro die ook XP draait (en dat doe ik nu dus)

Very Happy
Ivooo
Ik denk inderdaad niet dat het legaal is, tenzij ze natuurlijk toestemming hebben van Apple, maar dat zal wel niet. En trouwens, zou dat nou heel goed werken op een pc? Ik bedoel een OSX is min of meer speciaal gemaakt voor een Mac.
Dus als je OSX wil, kan je denk ik beter gewoon een Mac kopen, al zijn die misschien wel wat duurder.

Ivooo
SlideR.nl
SHARPBALL wrote:
EFi-X heeft een USB-dongle gemaakt die van je pc een Hackintosh maakt,


Je zegt het zelf eigenlijk al. Hackintosh en dat klinkt niet echt legaal. Maar ja ik denk als dit op de markt komt zal Apple zich er inderdaad wel mee gaan bemoeien.
Bengt
Ik las het ook op een blog een tijd geleden. Het is een omweg, en ik denk dat het nog steeds niet legaal is. ('hackintosh' Rolling Eyes )
8166UY
Daarentegen kunnen ze de rechtszaak keren door te stellen dat Apple aan koppelverkoop doet. Dat wil zeggen dat je met het ene product koopt, verplicht ook de andere moet kopen. Dit is illegaal vandaar dat Apple het waarschijnlijk in een doofpot zal willen stoppen. Immers, als je het niet kent koop je het ook niet.
rvec
dat heeft er niks mee te maken, het is niet zo dat als apple illegaal doet dat je dan opeens tegen de productie-licentie in mag gaan. Ook al is het koppelverkoop (en is dat illegaal) dan nog geeft jou dat geen extra rechten.
Ivooo
Maar windows doet hetzelfde als apple, ze bieden beide computers aan met een besturingssysteem. Het lijkt me sterk dat dat illegaal is, anders hadden ze er al lang wat van gezegd. En waarom zouden ze dat sowieso niet mogen doen? Het is toch meer dan logisch dat er bij een computer een besturingssysteem zit.

Ivooo
getlow
Wat maakt het uit:P
als ze er niet achterkomen kan je doen wat je wil toch? xD
lalala
greetxBRAD
8166UY
Ivooo wrote:
Maar windows doet hetzelfde als apple, ze bieden beide computers aan met een besturingssysteem. Het lijkt me sterk dat dat illegaal is, anders hadden ze er al lang wat van gezegd. En waarom zouden ze dat sowieso niet mogen doen? Het is toch meer dan logisch dat er bij een computer een besturingssysteem zit.

Ivooo


Het verschil is dat Apple ook zelf de computers maakt. De producenten van windows-machines mogen zelf weten of ze bijvoorbeeld er Linux op gaan zetten. Ook kun je door die europese wet bij een winkel elke willekeurige computer kopen zonder OS, omdat ze verplicht zijn die dingen van elkaar te scheiden als de klant daar naar vraagt.
En die meneer hierboven ergens heeft gelijk dat het waarschijnlijk weinig zal uitmaken omdat je de rechten van het product zelf schendt.
Ivooo
Als ik naar een winkel ga en vraag of ze een computer zonder besturingssysteem hebben, lijkt het me sterk dat ze ja zeggen, tenzij je natuurlijk naar een echt gespecialiseerde winkel gaat, maar volgens mij kan je niet zo makkelijk een computer kopen zonder besturingssysteem. Dat staat (bijna) altijd al op de computer. Ik denk dat ze me raar zouden aankijken.

8166UY wrote:
De producenten van windows-machines mogen zelf weten of ze bijvoorbeeld er Linux op gaan zetten.


Dit staat trouwens ook wel een beetje raar, producenten van windows-machines mogen zelf weten of ze er bijvoorbeeld linux op gaan zetten. Dan zijn het dus geen windows computers meer.

Ivooo
8166UY
Klopt, maar ze zijn ook windows-producten omdat ze altijd weer voor windows kiezen. Rolling Eyes
Bengt
8166UY wrote:

Het verschil is dat Apple ook zelf de computers maakt.


Hierdoor weten ze waar ze mee bezig zijn, en zijn hard- en software goed op elkaar afgesteld Smile
8166UY
Ik ben er zelf ook niet echt tegen omdat bijvoorbeeld Apple dit idd goed doet, maar de EU wil kennelijk concurrentie op zowel software- als hardwarevlak.
getlow
Leopard kan sowieso toch al op computers met een Intel proccesor??
Of is dat niet zo??????????????????????????????
Naja, laat ik maar hopen van wel, want Winhoos is kut en Macintosh is ceewl
LALAALALAL
metvriendelijkengroepBRAD
8166UY
Het kan inderdaad niet zomaar op een "gewone" PC.
Related topics
ICO maken
Computerbeveiliging
Voetbal!
Fotoalbums op het web
msn 8.0!?
Welke pop-up blocker is het beste
video op mac(powerbook)
windows 98 tunen
Testen van een phpbb
Ondertiteling branden bij DVD
teller in je site
programma om beelden van je pc op te nemen.
.tar.gz archieven maken (op je pc)
vervolg op "punten verdienen"
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Dutch -> Computers en Techniek

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2011 Frihost, forums powered by phpBB.