FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Layout

Tomaszydlo
Zlecę wykonanie layouta... w klimacie fantasy... głównie to chodzi o ramki tj np

http://www.cerelain.pl/images/glowna/upp.jpg - te naokoło
http://www.amorion.pl/panel/up.jpg
http://www.lorgoth.pl/index/pierwsza_07.jpg

Ktoś się zobowiążę? Bo mi to z grafiką zawsze na bakier szło i to co w tworzeniu gry wydawało mi się najłatwiejsze, okazało się najtrudniejsze bo NIGDZIE TAKICH RAMEK NIE MA Evil or Very Mad

Liczę na pomoc Razz
InsanePL
A ile płacisz ? zł, nie Frih$ xD ?
Tomaszydlo
Płacić? Wolontariuszy szukam xD Mogę ewentualnie Fri$em płacić, gdybym chciał za złotówki to bym się do profesjonalistów zgłosił Razz
loginos
Nie możesz wykluczyć, że na forum są profesjonaliści. Czasem bardzo początkujący, czasem zaawansowani, ale prawie sami znakomici webmasterzy (lub przyszli webmasterzy).
mtx
znakomici to nie wiem, ale spokojnie mogę Ci to zrobić przez moją firmę. Postaram się, żeby dużo nie wyszło
abikor
Kiedyś wiele spraw realizowano dla idei, ale dziś to raczej nie występuje. Sami chcieliśmy kapitalizmu, więc nie ma się co dziwić - takie czasy - biznes is biznes.
Subaru
Taaa wiem coś o tym niestety =/
W Wolontariacie "pracowałem" i to była praca nieodpłatna tzn. jako informatyk moim "wynagrodzeniem" było doświadczenie itd. Wink
Ale jak poszedłem potem prywatnie do jednej z pracownic tyle, że Stowarzyszenia Amazonki (u których zresztą też trochę pomajstrować w biurze musiałem Wink ) i za długą robotę wyznaczyłem 150 zł to ona mi, że inny informatyk zrobiłby to szybciej...szkoda tylko, że te czynności co były do wykonania, po normalnych cenach informatyków wyniosłyby ją spokojnie 180 zł jeśli nie więcej Laughing no ale takie czasy...człowiek już na wstępie robi obniżkę i jeszcze źle...
Erhm przepraszam znowu się rozgadałem...
W grafice dobry nie jestem, ale mogę zapytać po kolegach, czy któryś by się nie podjął, wystarczy podać szczegóły Very Happy
Tomaszydlo
Ja potrzebuje tak prostego layouta że nawet mi się nie opłaca za niego płacić. Gdybym szukał skomplikowanego, kretego itd to skierowałbym się do jakiejś firmy hehe. Ale spoko już znalazłem. Tych co oferowali pomoc i tak sobie zapamiętam.

Dla ciekawskich dam screena:
http://img179.imageshack.us/my.php?image=sssq2.jpg

Czyż nie jest ładne? Very Happy
Subaru
<patrzy ogląda czyta...>...punkty magii...*_* czyżby PBF/RPG/whatever z magią?? Very Happy
Nie dość, że piękne to jeszcze zachęcające : >
a-r-t-u-r
Całkiem niezłe, ale...
Nie żeby ci niedociągnięcia wytykać, ale żeby pomóc w ulepszeniu layouta Very Happy ...

Rzuca się w oczy łączenie kolumn, można by to jakoś poprawić, np. zrobić dolną część lustrzanym odbiciem górnej...
Oprócz tego kolumny sprawiają wrażenie jakby były ramkami na stronie (tego nie jestem pewien, bo nie widać całości), lepiej by wyglądały będąc ramką dla całej strony...
Wydają się być również do góry nogami... Przeważnie w kolumnach częśc bardziej ozdobna jest u góry a nie przy podstawie(ale to oczywiście kwestia stylu panującego w świecie gry Wink )

A i jeszcze jedno...
Tło nie pasuje do koloru kolumn (znaczy się całej tej ramki z kolumnami), lepiej by się patrzyło jakby były bardziej zbliżone kolory, np. tło bardziej pod kolor ramek (w środku, tam gdzie napisy, proponował bym trochę jaśniejszy od ramek, a na zewnątrz taki jak kolor ramek, lub lekko ciemniejszy), lub ramki zbliżyć do koloru czarnego...
Dzięki temu będzie mniejszy kontrast i stronka będzie wyglądać jak całość, a nie jak zgrupowanie różnych elementów w których dokładnie widać gdzie zaczyna się jeden a kończy drugi...

Hmm.... Czy to nie vallheru czasem Question

P.S.
Obrazek oceniam na 7 Very Happy
Chętnie obejżę całość, gdybyś mógł dać adres Cool
I mam nadzieję że cię nie zniechęciłem, bo zapowiada się nieżle Twisted Evil
Tomaszydlo
Góra i dół są zdobione w ten sam sposób Wink Tyle ze obrazek górny wcinał się pod środkowy i usinały się te zdobienia, które widać na dolę Razz Ale już poprawione... łączenia rzeczywiście widać i postaram się poprawić...

Co do kolorków hmm... wewnątrz może rzeczywiście czarny nie odpowiada ale naokoło black to chyba najlepsze rozwiązanie Razz Zobaczy się... gra jest na poziomie "rozkwitu" ^^

Za sugestie dzięki... linkiem podzielę się może potem Wink

PS. Gra stoi obecnie na serwerze frihostu... niestety nie jestem zadowolony w 100% xD
loginos
abikor wrote:
Kiedyś wiele spraw realizowano dla idei, ale dziś to raczej nie występuje. Sami chcieliśmy kapitalizmu, więc nie ma się co dziwić - takie czasy - biznes is biznes.

To raczej nie jest kwestia kiedyś - teraz. Ktoś kto zawodowo zajmuje się robieniem stron, (nazwijmy go profesjonalistą, niezależnie od tego jaki poziom reprezentuje) bardzo niechętnie przygotuje taki projekt za darmo. Przede wszystkim zazwyczaj ma dość tego co robi w pracy (niezależnie od pasjonujących projektów, trafia się wiele chałtury i to potrafi skutecznie zniechęcić do pracy w domu) a po drugie robienie czegoś dla jednych gratis a dla innych za pieniądze jest niezupełnie w porządku.
Tomaszydlo
Obiecałem się pochwalić grą Razz
http://www.finon.site40.net

Tak o sobie wyszła :] Była sobie koleżanka zainteresowana współpracą ale jak widać odechciało jej się reklamy i ogólnego rozwoju. Jako że ja mam średnią ilość czasu to może ktoś chętny by się znalazł? Z tego co pamiętam ktoś wyżej cieszył się na widok magii? gra oczywiście na silniku vallheru.
Ochotnik miałby za zadanie pilnowania ogólnego porządku w grze, reklama, zachęta i inne takie :] nie chce robić gry największej, najfajniejszej itd. To i tak niemożliwe a ja w ogóle takich planów nie miałem. gra ma się rozwinąć do chociaż średnio 20-30 online i tyle... jak będzie wiecej - nie zaszkodzi ^^