FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Polski portal frihostowy

Tomaszydlo
Tak sobie myślę o założeniu stronki, o czym jak gdzie kiedy bo poza swoją w htmlu bez żadnych efektów taką tylko żeby przekazać treść mojej książki to nie mam. Frihost wydaje mi się dobrym hostingiem co nie? Ma profesjonalny cpanel i w ogóle. No i sobie tak myślę myślę aż zobaczyłem zakładkę w mojej przeglądarce pt " FriHost ". No i pomyślałem że może zrobić taki polski portal frihostowy? zrobić tutaj porządek ze starymi topicami i te forum połączyć z tą stroną którą byśmy zrobili? Użytkowników by na pewno przybyło i dla hostingu i dla naszego forum (bo np ja z początku nie zamierzałem tu hostingować tylko na forum uczestniczyć). Zrobiło by się jakiś download, new'sy ze świata z wszelakich dziedzin od gier pc do polityki. Przetłumaczyć na język ang co by sobie admini też poczytać mogli. No i chyba bez forum osobnego do portalu by się nie było. Jak jakieś problemy propozycje prośby itp by tu spisywali to by był chaos. Co wy na to? Sam się za to nie biorę bo i tak nie wypali. No ale wspólnymi siłami z poparciem moderatorki która ma wpływy u adminów? Na pewno gdyby się rozwinęło to za uprzejmością dostalibyśmy więcej miejsca (jeśli byłoby potrzebne) itd.

To tylko takie lekkie przemyślenia wymagane poprawki no ale jeśli znaleźli by się chętni to czemu nie? W końcu po 10 lat nie mamy i spróbować warto.

(nie katujcie od razu za pomysł Razz )
Maserman
Moim zdaniem to dobry pomysł.
Tylko zastanów się: zrobić stronkę to jedno, nie martwię się tu o popularność, bo ta na pewno będzie, ale kto będzie dodawał te newsy, kto tym wszystkim będzie się zajmował?

Jeżeli Ty podołasz temu wszystkiemu, jestem pełny podziwu Smile

Jednak dalej twierdzę, że to dobry pomysł.
Poczekajmy na komentarze innych.
gecko
Tomaszydlo wrote:
No i pomyślałem że może zrobić taki polski portal frihostowy?

A wziąłeś pod uwagę to, że duuuuuużo osób wchodzi na FriHosta jedynie po to, żeby nabić punkty (w imię wyższej sprawy - hostingu Razz ).

Tomaszydlo wrote:
zrobić tutaj porządek ze starymi topicami i te forum połączyć z tą stroną którą byśmy zrobili?

Porządek można zrobić zawsze tylko po co? Natomiast połączenie forum ze stroną to już nieco inny lvl. Wiązałoby się to z pisaniem wszystkiego od nowa a... zauważ, że forum FriHost to nie tylko dział Polish. IMHO za dużo zmian/roboty, żeby admin się zgodził.

Tomaszydlo wrote:
Zrobiło by się jakiś download, new'sy ze świata z wszelakich dziedzin od gier pc do polityki. Przetłumaczyć na język ang co by sobie admini też poczytać mogli.

1) Kto by to robił?
2) Kto by to czytał?
3) Cóż... Co miałoby być w downloadzie?

Tomaszydlo wrote:
No i chyba bez forum osobnego do portalu by się nie było.

Już mówiłem - połączenie forum i osobnego portalu to very high level (no chyba że korzystać z gotowego modu) a poza tym admin się nie zgodzi na tak duże zmiany...

Tomaszydlo wrote:
Jak jakieś problemy propozycje prośby itp by tu spisywali to by był chaos.

No ale jednak tak się punkty zyskuje Razz Powiedzmy sobie szczerze - o to tu chodzi (dla wszystkich hostujących)...

Pomysł ambitny. Powiedziałbym - nazbyt. No i probolemy natury technicznej oraz praktycznej. Moja rada - wymyśl coś innego... Niestety...
mtx
Administracji nie uśmiecha się robienie porządku, bo oni chcą mieć jak najwięcej topiców, żeby być big big boardem.

a portal można by zrobić, ale tylko w ramach informowania o takim hostingu dla polskich użyszkodników - bez żadnych bajerów..
smspno
Sądzę, że mały informacyjny site by nikomu nie zaszkodził...
loginos
Przyznam szczerze, że nie bardzo odczuwam potrzebę takiego portalu. Co prawda uporządkowane newsy, forum itd. to fajna sprawa, ale jak pisali poprzednicy ciężko będzie znaleźć kogoś kto by chciał się tym zająć a po drugie adminom faktycznie może to być nie na rękę, bo więcej wątków i postów wygląda poważniej.

Zawsze możesz spróbować zrobić taki portal w ramach własnego hostingu. Zintegrować to z polskim forum frihosta, dodać download, newsy i co zechcesz.
Jak to wypali to z pewnością łatwiej będzie przekonać kogo trzeba i znaleźć wsparcie.
username
pomysl dobry i ciekawy ale nie koniecznie pod ta nazwa, mozesz postawic cos takiego na wlasna reke, w zasadzie to sie nawet moze kalkulowac dlugo juz szukam dobrego hosta i dotarlem az tu, polskie sity oferuja badziew albo stary php albo brak sql albo mega turbo wiekla zaskakujaco wkurw.... reklama na pol strony (no moze przesadzam ale...) istnieje tylko pewna bariera... polskie lacza i cena netu... duzo musial bys w to wlozyc...DUZO

pamietaj ze jak robisz cos z pasja to Ci sie uda