FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Nastepca Naszej-klasy i Fotki?

gandalfini
Witam wszystkich;)

Chciałem przedstawić portal który wg mnie ma szanse stać sie równie znany jak wymienione w temacie, jego adres to www.odezwijsie.pl .

Służy on do odnajdywania osób, które wpadły sobie w oko w autobusie czy na ulicy, ale nie mają żadnego kontaktu ze sobą. Trzeba podać miasto, dzień; i godzinę o której to się stało (oraz oczywiście swój opis), żeby ta druga osoba na pewno wiedziała gdzie szukać.

Najlepiej działanie tej strony zilustruje poniższy przykład:
- Stary, mówię ci, ale ze mnie baran...
- No w sumie...
- Dzięki. Naprawdę strasznie schrzaniłem i potrzebuje pomocy.
- OK, co sie dzieje tak w skrócie?
- Zagapiłem się na przecudowną dziewczynę.
- No i co dalej?
- A ona o dziwo też się do mnie uśmiechnęła, miałem wrażenie że wpadłem jej w oko!
- Rozumiem. A co było potem, jak już się obudziłeś?
- Ha ha... Problem w tym że potem wsiadła do autobusu i odjechała a ja nie wiem jak ją teraz odnaleść...
- Spoko. Wiesz gdzie to było?
- Tak, tu w Poznaniu, na Marszałkowskiej.
- Wiesz kiedy i o której?
- Noo tak. Wczoraj o 17.40, tą datę pewnie na długo popamiętam..
- Ha! mam rozwiązanie: www.odezwijsie.pl i jedziesz.
- To na pewno nie jakiś spam?
- Na spam to ja s... pogądam z dystansem. Spam to coś; co się nie przyda. Pomagam ci a jak nie to nie!

Co wy na to Rolling Eyes
mtx
A przepraszam ja może mam tam wchodzić i sprawdzać czy ktoś przypadkiem mnie nie poszukuje, bo minął mnie na ulicy?
I mam pamiętać, że byłam o 17.33 na Karowej, a o 19 na nie wiem.. Tamka?

POSZALELIŚCIE?
c'tair
To nie może być na serio. Chociaż znając ilość szalonych 13 latek i latkuff to nie zdziwiłbym się, że takie coś ma szanse wypalić... Już widzę jakąś sŁoDką_KaŚiĘ, która loguje się tam co 15 minut, sprawdzić czy przypadkiem ktoś jej nie widział w sklepie czy w autobusie... Żal.
Maserman
To może być coś ciekawego Very Happy

http://www.joemonster.org/art/8618/PKP-otwiera-swoj-portal-spolecznosciowy
venom6
Moim skromnym zdaniem taki serwis po prostu nie wypali, uważam tak ponieważ nikt nie będzie tym zainteresowany, tak jak wspomniała MTX komu będzie się chciało wchodzić na stronę tylko po to by sprawdzić czy ktoś mnie przypadkiem nie szuka, poza tym gdzie kto będzie pamiętał wszystkie miejsca w których przebywał ? Ja przykładowo wolę założyć konto w serwisie nasza-klasa ewentualnie fotka, serwisy są już bardzo rozpowszechnione i to tam prędzej ktoś będzie nas szukał. Pozdro Smile
loginos
Co prawda będzie im trudniej uzyskać popularność "naszej-klasy" ponieważ tak naprawdę to zacznie działać jak wszyscy się tam zarejestrują (powiedzmy wszyscy zainteresowani). Wcześniej prawdopodobieństwo trafienia akurat takiej osoby będzie nikłe. Mimo to pewnie będzie wielu chętnych do zabawy jak sądzę.
gecko
Jeśli zamierzają sprzedawać moduły GPS, którę będą połączone ze stroną - to i tak tego nikt nie kupi, splajtują.
Jeśli nie - serwis nie ma szans zaistnieć, splajtują.

Jak dla mnie to będzie porażka. Tzn z tego, co tutaj przedstawiliście - nie znam dokładnej filozofii serwisu...
kogoot
Yyy.. wydaje mi się to dosyć głupie... Wg mnie, ten pomysł nie wypali - zbyt skomplikowane i wymaga duuużej liczby uczestników aby to miało sens
loginos
raczej nie skorzystam z ich usług, ale życzę powodzenia. Cool
pawelabrams
Chyba im się przyda....
Smith
Strona fajna.
Podoba mi się wygląd.
Tylko narazie mało popularny Smile
kejron39
chyba facebook jest bardziej globalny Wink
wikih1993
no tak jak przedmowca maloznane ale moze zrobic furore!!!
loginos
Ciekaw jestem czy ktoś po przeczytaniu tego wątku zarejestrował się w serwisie.
To chyba byłby niezły miernik użyteczności takiego portalu.

Niewielką popularność można zawsze tłumaczyć słaba reklamą, ale jak ktoś już raz usłyszał (tak jak my) to powinien się zarejestrować gdyby serwis mu się spodobał.

Niestety ja nie dam "dobrego przykładu". Nie zarejestrowałem się na "www.odezwijsie.pl". (prawdę mówiąc nawet nie odwiedziłem tej strony).
A jak pozostali?
mtx
a ja też nie mam po co. Szanse, że jakaś dziewczyna mnie będzie szukać, albo ja jakieś dziewczyny są baaaardzo nikłe
abikor
Nie każdy pomysł, choć byłby teoretycznie niezły, ma szanse na powodzenie. Wszystko zależy od odzewu dużej części społeczeństwa i odpowiednio prowadzonej reklamy/promocji produktu- no chyba że powstałoby coś rzeczywiście genialnego - wtedy produkt obroni się sam.

W tym przypadku raczej jestem sceptycznie nastawiony do możliwości sukcesu. Możliwe, że czasowo zwiększy się liczba użytkowników, ale ta fala raczej szybko minie. Aby skutecznie się odnaleźć potrzebna jest wola obu osób, a to raczej mało prawdopodobne biorąc pod uwagę tempo życia i zupełnie inne sprawy dominujące w przeciętnym życiorysie obywatela...
Subaru
Jak dobrze, że swoją ukochaną znalazłem już dawno i nie przez serwis...
Abikor jeśli zwiększy się liczba osób, które na Komunię dostają kompa z netem to ten serwis może mieć czas, że przekroczy listę odwiedzin nawet fotki i fotobloga razem wziętych Laughing jednak zgadzam się, że w ostatecznym rozrachunku nie będzie to miało sukcesu wielkiego...
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.