FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Skrypt w PHP do wysylania SMS-ów

jackill
Jak w temacie. czy ktoś ma coś takiego, miał do czynienia z tym? Bo w bramkach Plusa i Orange formularze idą POST-em i chyba są szyfrowane. Więc nie wiem jak to można wykorzystać. Potrzebuje wysyłać smsy skryptem PHP, najlepiej z użyciem bramek danego operatora, a nie tych darmowych. Jeśli ktoś może mi pomóc rozszyfrować te bramki to będę bardzo wdzięczny Smile
pawelabrams
Co do plusa - ten kod javascript na limiter wygląda... trzeba by go przerobić na "podrabiający" domenę www.text.plusgsm.pl ... Sama nazwa o tym świadczy ( "SetCookie('odkogo')")
jackill
I dodatkowo wydaje mi się, że dane POSt są w jakiś sposób szyfrowane... Chyba, że istnieje jakis prostszy sposób podpiesia sie zewnętrznym skryptem pod taki formlarz. Aplikacja ma masowo wysyłać majle (o jednakowej treści), więc wklepywanie każdego z osobna nie ma sensu :/
pawelabrams
Nie, raczej nie, ale odzytuje historię o 1 krok wstecz i "patrzy" z jakiego serwera zostało wysłane. Wiele gier netowych przez przeglądarkę (np. RuneScape) tak ma, żeby nie można było robić do niej klientów (które mogłyby zawierać np. keyloggery, a potem wszystko się zwala na firmę, że serwy mają mało bezpieczne Razz )
jackill
No nic, trzeba będzie w wolnej chwili próbować to rozszyfrować, Firebug będzie w użyciu ostrym Wink A macie cos ciekawego o obsłudze zewnetrznych stron w PHP? Żeby wywołąć jakoś formlarz z zewnętrznej strony wewnątrz własnego skryptu i dostac output tamtej do przetworzenia (sprawdzenia).
jackill
Hehe, znalazłem: http://pl.wikipedia.org/wiki/CURL

Tzn. w teorii wygląda, że Curl wystarczy do wysyłania SMS-ów,ale jak wiadomo w praktyce może sie okazać inaczej Wink

Last edited by jackill on Mon May 19, 2008 7:32 pm; edited 1 time in total
a-r-t-u-r
Jak ktoś to sprawdzi, to niech da znać czy działa.
InsanePL
A to nie jest tak że to trzeba mieć jeszcze gdzieś wykupione coś że możesz wysyłać smsmy i to idzie później wszystko z tego konta ?

Bynajmniej kiedyś taką www widziałem że się wykupuje i dostajesz kod do wysyłania tam wychodziło coś takieog że 1 sms to 0,25gr. Czyli za 4 smsmy płacimy zaledwie 1gr. Nie pamiętma tylko adresu tej www Smile Wiem że jakas niemiecka była Smile
pawelabrams
Są darmowe bramki, z ograniczeniami do 5-12 smsów (w zależnści od bramki) dziennie...

A swoją drogą - ciekawe rozwiązanie...
loginos
a-r-t-u-r wrote:
Jak ktoś to sprawdzi, to niech da znać czy działa.

Ja używałem curla do wysyłania smsów przez brakmę plusa. Co prawda nie z poziomu php tylko z powłoki. kiedyś (jakies 1,5 rkou temu) to działało.
Oczywiście trzeba mieć na uwadze limity nałożone na bramki.

Jeśli kogoś to zainteresuje to http://vbs.pl udostepnia komponenty na strony z bramkami sms. (nie uzywalem, ale chwala sie ze dziala)

Poza tym warto rozważyć rozsyłanie wiadomosci innym kanałem np. pocztą elektroniczną lub przez jabbera, to będzie z pewnością znacznie prostsze i pozbawione ograniczen
jackill
oginos, a jak wysyłałeś curlem, to co z cookiesami? Nie było innych zabezpieczeń?
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.