FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Serwissy spolecznosciowe

mtx
Coraz więcej serwisów się pojawia- nk, nasza-barka, babel itd itp

co sądzicie o tym wysypie? czy warto się rozdrabniać (robić dla wąskich grup), czy lepiej ogólniejsze?
co z tymi którym się nie udało? znacie jakieś? dlaczego im się nie udało (wg was)?

Do ilu jesteście zapisani i dlaczego?
bpit22
Wydaje mi się że nastąpił już przesyt takich serwisów w sieci, nie ma w takim razie sensu tworzyć nowych dla mniejszych grup ludzi. Serwisy społecznościowe są udane, gdy każdy może do niego dołączyć i znaleźć swoich znajomych, pooglądać zdjęcia, komentować, a to już wszystko jest, więc po co coś nowego?
matti05
Ja jestem zapisany do naszej-klasy i uważam, że takie serwisy są bardzo potrzebne. Może nie dla osób w moim wieku, ale dla osób, które chcą znaleźć starych znajomych, chociaż nie powiem, że mi się nie przydaje, bo pomimo tego, że rok temu skończyłem gimnazjum to już z wieloma osobami straciłem kontakt, a tak mogę sobie wejść na naszą-klasę i zobaczyć co tam u nich. Pewnie niektórzy zrobiliby inaczej, tzn. weszli na fotkę, ale ja tej strony nie trawię, więc na nią nie wejdę.
Taki lekki offtop teraz z mojej strony z nawiązaniem do fotki, mój sor od anglika, który jest stosunkowo młody, bo ma ok. 30lat, ostatnio zaczął do nas mówić, że jesteśmy pokoleniem fotki i ja mu się szczerze mówiąc nie dziwie skoro 3/4 klasy, gdy mamy infę ma włączoną tą magiczną stronę.
loginos
Takie serwisy są swoistym znakiem czasu. Przyznam, że osobiście nie przepadam za tego typu rozrywką. Jest to okropny pożeracz czasu Smile.
Jednak jeśli miałbym wskazać zalety to z pewnością możliwość znalezienia dawno niewidzianych znajomych byłaby jedną z nich.
mtx
ale mam wrażenie, że wy cały czas o nk. Przecież w fotce raczej nie chodzi o to, żeby odnaleźć znajomych. w GL czy Profeo też nie..
smspno
W zasadzie ze wszystkich serwisów społecznościowych, używam tylko Grona. Co prawda mam także konto na Naszej Klasie, ale nie używam go wcale. Zdecydowana większość moich znajomych ma swój profil na Gronie, które również udostępniło możliwość zakładania gron klas i szkół oraz wynajdywania znajomych z ławki... dlatego Grono mi w zupełności wystarcza.
matti05
Dzisiaj na naszej-klasie dostałem wiadomość, że powstał kolejny "nasz" portal tym razem jest to www.nasza-wiedza.pl. Na wstępie odrzuca mnie to, że jak chcę znaleźć swoją szkołę, której i tak pewnie by nie było, to nie ma województwa lubelskiego. Myślę, że portale takie jak ten nie przetrwają za długo, bo będzie tak jak z klonami fotki, że było ich wiele, a trzyma się tylko pierwowzór.
pawelabrams
http://www.nasza-wiedza.pl/city/list/regionid/+14
jest, tylko nie za bardzo administracja zna się na skryptach (może naszej klasy? oni ją hakowali?)