FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Program do pdf

mtx
Ostatnio dyskutowaliśmy na Profeo o tym jaki jest najlepszy program do robienia pdf. Który wg was jest dobry i w czym?

i drugie - program do edytowania...
gandalfini
Wg. mnie są 2 szkoły jazdy legal i nielegal Wink

Legal way - Open Office (ma wbudowany konwerter) chociaż jest mocno ograniczony ale do podstawowych zastosowań wystarczy
2 opcja - piracenie (no chyba, ze ktoś śpi na forsie) Adobe Acrobat- ten program możliwościami przytłacza, niezłe rzeczy da radę z pdf-kami w nich robic,

Znałem kiedyś jeszcze 1 program, bezpłątny ale zapomniałem jak się nazywał - była to przeglądarka i prosty edytor pdf (wstawianie haseł, załączników, zakładek itp.)
jackill
Adobe inDesign. I pozamiatane Smile A tak poza tym, to np. QPrinter (wirtualana drukarka) + dowolny program. Ostatnio też robiłem pdf'y w Corel, też daje rade.
grzesiek86
Cute Pdfe - drukarka pdf
Fine Reader - Program Ocr, ma dużo możliwości sposobu zapisu do pdf

Pierwszy ddarmowy, drugi już nie do końca Smile
smspno
Do tworzenia PDFów używam narzędzia w OpenOffice oraz programu do DTP - Scribusa. Z tego co mi wiadomo Scribus jest dostępny również na platformę Windows, więc gorrąco polecam! Smile
Azt3k
Ja myślę że najlepiej zrobić to przez Offica. Dlaczego? Bo to jest najłatwiejsze w obsłudze Smile
pawelabrams
Ja mam ten, no... zaraz odpalę i zobaczę jak się nazywa bo mam w menu start po prostu jako PDF...

O lol... PDFCreator Razz
loginos
Faktycznie OpenOffice jest chyba jednym z najprostszych rozwiązań tym bardzie, że obsługuje kilka dodatkowych funkcjonalności - formularze, niezależna kompresja obrazków itp.

Dla bardziej zaawansowanych polecam ghostscript.

Do edycji - podstawowych operacji takich jak wycinanie/wstawianie stron, obsługa załączników, szyfrowanie - pdftoolkit.

Wszystkie powyższe programy są darmowe. B)
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.