Sonunda ülkemiz mahkemeleri Google'ın alt alan adı olan groups.google.com a da yasak getirdi. Bu gidişle bi yasaklanmayan türk telekomun kendi sitesi kaldı heralde,ama bu gidişle o da olacak galiba,ben umutluyum
| Quote: |
| 2007 yılında başlayan WordPress sansürünün kaldırılması haberiyle sevinmiştim. Ancak az önce duyduğum bir haberle şok oldum! Sevincim kursağımda kaldı. Bu kadar engellemelerin ardından “Google da engellenir mi?” diyerek gülüyorduk. Gülme sansüre gelir başına gibi bir durum ortaya çıktı. Sonunda Google da engellendi. Google’ın bir alt alan adı olan groups.google.com‘a sansür uygulanmış.
Türkiye’de bulunduğumuzun birkez daha farkına vardım. Biz gerçekten farklıyız. Bundan sonraki hedefimiz Google’ın bir alt alan adını değil, Google’ı engellemek! Hadi bakalım, saymaya başlayın kaç gün sürecek? Yakında Türkiye’de uygulanan sansürler için özel bir blog açmam gerekebilir. Aslında bu kadar engelleme, engel kaldırma olayları konu alınırak baya aktif bir blog ortaya çıkabilir. Son olarak groups.google.com‘a girmek için anlatımını yaptığım Open DNS‘i kullanmanızı öneriyorum. Güncelleme: Ve Google konuştu; “Google.Groups’a Türkiye’den erişim, yapılan bir şikayet nedeni ile engellenmiştir. Kapatma kararının alınmasına neden olan dava konusunu inceliyoruz ve her zaman olduğu gibi Türk yetkilileri ile bu durumun en kısa sürede çözüme kavuşması için birlikte çalışmaya hazırız” Güncelleme 2: Bu engellemenin arkasından da Adnan Oktar çıktı! Youtube’a da dava açıp sansürlettiren bu şahsiyet Google’a da takmış durumda. Türk Telekom, Silivri 2′nci Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararıyla internet arama motoru google’ın ‘groups.google. com’ subdomain’ine (alt alanı) erişimi engelledi. Gerekçe olaraksa kamuoyunda Adnan Hoca olarak bilinen Adnan Oktar hakkında eleştiri sınırlarını aşan ifadeler bulunması gösterildi. YouTube’dan sonra Türkiye’de ilk kez google da yasaklanmış oldu. Üyelerin mesaj yazabildiği google gruplarına getirilen yasaklama google’ın tüm alan adına değil, sadece http://groups.google.com subdomain’ine yönelik. |
alkış