FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

To mi graj :)

qubolo
Dzien dobry zalozylem ten temat by dowiedziec się czy są na tym forum koledzy po fachu Smile
mianowicie panowie i panie grający na perkusji... łączcie się.

ja gram juz na perce od 2 lat i udało mi się dorobic nawet niezlego sprzętu ak na moją formę.
mam sonora force stage Very Happy piszcie jesli macie swoj sprzęt i chwalcie się nim tutaj.
abikor
Jestem niestety tylko konsumentem muzyki, ale doceniam ogromną rolę perkusji w muzyce i zerknę za jakiś czas jak temat się rozwija.
Przy okazji przypomniało mi się z dzieciństwa jak moje rodzeństwo spotykało się z zawodowymi muzykami (wielu przewinęło się przez chałupę) i tą drogą (głównie w klubie studenckim) miałem okazję "pobawić się" różnymi instrumentami, w tym perkusją, choć osobiście najmilej z tamtych czasów wspominam organy Hammonda.
loginos
Ja sam gram, chociaż na nie na perkusji, ale za to znam kilku perkusistów. Przyznam, że jest to dość specyficzna grupa muzyków.Np. niesłychanie trudno jest przekonać perkusistę, że w tym utworze/fragmencie należy grać ciszej Smile. Za to, żeby zagrali fortissimo nigdy nie trzeba ich namawiać.
Czy ty też tak to odbierasz?
gecko
Ja gram Smile Kilka latek ale niestety nie mam warunków na własną perkusję więc z poziomem u mnie raczej "do kitu". Ale staram się ;P

Co do głośnego grania - zależy od utworu. Bębny/talerze inaczej brzmią, czasem po prostu należy zagrać "siłowo" ale bynajmniej nie cały czas!
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.