FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Blogowy CMS

bpit22
Znacie może jakiś fajny spolszczony blogowy cms. Ostatnio mam zamiar założyć swojego bloga, a w sumie nie mam zdania na temat systemów blogowych. Może macie jakieś doświadczenia z nimi. Najlepiej jakbyście dodali jakieś opisy co fajnego można znaleźć w danym cms'ie. Z góry dzięki
mtx
Chcesz blog indywidualny czy system gdzie można zakładać blogi?
Ramelof
Jak indywidualny do tylko wordpress. Jest po polsku. Można go rozbudować o wtyczki, których jest mnówstwo.
jackill
A jak system to jogger Smile
pawelabrams
O tak, WordPress - polecam. Jako system, ale też portal blogowy (wordpress.org to skrypt do ściągnięcia, wordpress.com to coś jak blog.onet.pl, tylko tylu pokemon(ik)ów nie ma....)
gecko
pawelabrams wrote:
O tak, WordPress - polecam.

Only Wordpress ! Smile

Z tego co wiem, to najbardziej rozbudowany system tego typu. I nie dość, że jest to wolne oprogramowanie (licencja GPL z tego co wiem), to jeszcze jest naprawdę prosty w obsłudze Very Happy

Co do systemów - słyszałem o takim modzie wordpressa, że można stworzyć n osobnych blogów. Ale - szczerze mówiąc - nie wiem nic więcej Razz (btw - to się właśnie jogger nie nazywa?)
pawelabrams
Nie, spójrz na www.jogger.pl i na www.wordpress.com i porównaj... jogger (jeżeli w ogóle) to MOCNO zmodyfikowany WP.
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.