Mailimde buldum, paylaşmak istedim...
| Quote: |
| > İngiliz kökenli moda merkezi Harvey Nichols, 2006 yılında
> İngiltere'den sonra Türkiye'de de bir mağaza > açtı. > > Mağaza, lüks alışveriş merkezi Kanyon'da > bulunuyor... > > Net 8 bin metrekare kapalı alana sahip. İsterseniz siz > buna 80 adet 100 metrekarelik daire' de diyebilirsiniz. > > Üç katlı mağaza için 13 milyon dolar harcandı. > 300 kişi çalışıyor. > > 300'den fazla marka ve 150 bin çeşit ürün yer alıyor. > > En pahalı ürün 14 bin dolara satılan Bottega Veneta marka > çanta. > > En ucuz ürün ise 20 dolara çorap. > > Günlük cirosu yaklaşık 120 bin dolar. > > Birinci katında "klasik şıklığın duayeni" > Giorgio Armani, "Holywood yıldızlarının ayaklarında > devleşen" ayakkabı markası Salvatore Ferragamo, > "deri çantada dünyanın bir numarası" Loewe, > "kişisel bakımı bir ritüele dönüştüren" Kuaför > Ata bulunuyor... Ayrıca bir de "Juice Bar..." > > İkinci katta, "kişiye özel alışveriş hizmeti" > veriliyor. Geniş ve rahat oturma grubu, aynalarla kaplı > duvarlar, yiyecek-içecek servisi ve emre amade satış > elemanları... Chanel, Jo Malone, Lanvin, Pierre Hardy, > Camilla Skovgarda gibi markalar da cabası. > > Üçüncü katta yine dünyanın en pahalı markaları ve bir de > "Gurme Market..." > > > *** > > > Gelelim bir "reklam yazarı" gibi bu mağazadan söz etmemin nedenine: > > Böyle bir mağazayı sırf "rahat alışveriş edebilmek" için kim > kapatır? > > Dubai Şeyhi... Evet! > > Suudi Kralı... Evet! > > Dünyanın en zengin adamlarından Bill Gates... Evet... > > Peki; Türkiye'den kim kapatabilir? > > Belki kapatabilecek başka birileri de vardır ama dün öğrendik ki > bugüne kadar bunu yapan tek kişi, Başbakan > Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan olmuş... > > Emine Hanım her ayın belli günlerinde... > > Dikkat edin, "bir kez" değil... > > Her ayın belli günlerinde birkaç yakın arkadaşıyla akşam > saatlerinde Kanyon'a gelir ve garajdan özel bir asansörle bu > mağazaya çıkarmış... > > O sırada da mağazaya başka hiçbir müşteri alınmazmış! > > Sonra da Hanımefendi'nin canı bazen film seyretmek > istermiş... O zaman da mağazadan Kanyon'un konforlu > sinema salonlarından birine geçermiş arkadaşlarıyla... > Tahmin edebileceğiniz gibi o salon da halka kapatılırmış! > > > *** > > > Başbakan'ın maaşı aşağı yukarı 12 bin YTL, bu > mağazadaki bir çantanın fiyatı bile çok daha pahalı... > > Demek ki Başbakan, "Maaşımla geçinmekte sıkıntı > çekiyorum" derken, Emine Hanım'ın bu > "lüks merakı"nı anlatmaya çalışıyormuş aslında! > > Allah'tan çocuklarının düğününde > "yakınları" çok takı taktılar da, > oğullarını-kızlarını "bursla" okutmak zorunda > kalan bu ailenin "hanımefendisi" artık mağaza > kapatabilir hale geldi! > > > *** > > > Dün bu konudan söz ettiğim bazı arkadaşlar, "Ne o, > kıskandın mı?" diye sordu. > > Hayır kıskanmadım... Böyle "zengin ve güçlü" > bir Başbakanımız olduğu için gurur duydum... > > Siz de kıskanmayın ne olur! > > Çalışın, sizin de olur! > > Mustafa Mutlu (Vatan) |