Zastanawiam się czy macie jakieś fajne tutaki graficzne. Generalnie na gimpa, ale PS też może być. A może na jakiś inny ciekawy program?
Chodzi mi o takie, które są naprawdę efektowne (nie muszą być łatwe).
po polsku też można parę wyszukać, nie bądźmy nastawieni tylko na angielskie strony...
polecam oczywiście gimpuj.info , ale to chyba było już przez kogoś powiedziane w temacie gimp...
Ale polskich jest niewiele, a w angielskich jest zawsze masa screenów, więc to nie problem i zawsze motywacja do nauki angielskiego.
Ostatnio wiele kursów ściągałem z plikus.pl . Fajne, a najbardziej mi się podobają, o tworzeniu stron www w photoshopie.
na max3d.pl można znaleść wiele przydatnych tutoriali.
Już pojawiło się wiele tutoriali dla osób, które są "wtajemniczone", a ostatnio znalazłem kurs dla osób, które swoją przygodę z Photoshopem zaczynają. Kurs ten nazywa się dokładnie "Kurs Photoshop - Techniki Pracy", składa się on z czterech częsci, każda z nich zaś podzielona jest jeszcze na fragmenty. Obejrzałem parę filmików z tego kursu i powiem, że nawet dla osób z pewną wiedzą może się przydać, nie tylko dla odświeżenia wiedzy, ale dlatego, że jest tam bardzo szczegółowo wszystko opisane. Kurs ten można kupić za ~30zł za częśc, jeśli ktoś woli sobie go pobrać to też nie powinien mieć większego problemu ze znalezieniem go.