Zamieściłem na stronie plik audio, którego jestem autorem (nagrana audycja z radia) i w związku z tym mam pytanie, czy nie będe miał z tego powodu problemów. Czytałem regulamin i nie precyzuje on tego tematu. Czy po prostu jakiś robot przegląda serwer w poszukiwaniu zabronionych typów iplików, czy to raczej manualna kontrola? Nie chciałbym stracić konta bez powodu...
MP3 na stronie
O ile wiem to nie możesz zamieszczać na stronie żadnych nagrań, chyba że zaakceptuje je admin. - Przynajmniej tak było jak ja się rejestrowałem. Na wszelki wypadek proponuję nie publikować jeszcze pliku i wysłać zapytanie do admina.
Może ktoś już miał takie doświadczenia i będzie mógł Ci powiedzieć coś więcej.
Może ktoś już miał takie doświadczenia i będzie mógł Ci powiedzieć coś więcej.
Nie jesteś autorem tego pliku, to lepiej go nie umieszczaj na stronie. Ale wyślij na jakiś serwis plików i tylko hostuj
kontrola jest manualna, więc nie przejmuj się - tutaj nikt nie wyżywa się, zawsze najpierw omówimy jeśli będą jakieś problemy, ale jak zrobisz to tak jak Ci radzę nie powinno być problemów.
kontrola jest manualna, więc nie przejmuj się - tutaj nikt nie wyżywa się, zawsze najpierw omówimy jeśli będą jakieś problemy, ale jak zrobisz to tak jak Ci radzę nie powinno być problemów.
Hmm, ale jesli wyslę to na inny serwer i będe linkował to nie będzie to hotlinkowanie? Ja na tym nie zarabiam, to jest wywiad z radia, z koleżankami...
nie masz praw autorskich do tego pliku, ale możesz go polecać, gdzie indziej.
Nie chcemy utrudniać (żeby przepisy były bezsensu), ale z drugiej strony nie możemy olewać zasad, bo w ten sposób dlaczego ktoś nie mógłby mieć na serwerze nielegalnych mp3 itd..
Złoty środek..
Nie chcemy utrudniać (żeby przepisy były bezsensu), ale z drugiej strony nie możemy olewać zasad, bo w ten sposób dlaczego ktoś nie mógłby mieć na serwerze nielegalnych mp3 itd..
Złoty środek..
Właściwie będzie to "hotlinkowanie" z punktu widzenia tego drugiego serwera, na którym umieścisz plik. Frihostowi to nie przeszkadza, ale powinieneś upewnić się, że temu drugiemu serwisowi też nie.
OK, już nie ma mp3 na serwerze
Ale przydałoby się wyjasnic w regulaminie dokładniej ta kwestię... tak na przyszłość 
zgadza się. robie teraz strone zespołu i na razie nie ma/będzie muzyki ale z biegiem czasu... czy regulamin stanowi, że utwory co do których posiadamy wszelkie prawa autorskie, możemy zamieścić? czy za każdym razem musze pytać o zgodę?
jeśli to muzyka tworzona przez Ciebie i Twój zespół (i jesteś jakoś w stanie to udowodnić) to nie trzeba pytać o zgodę itd..