FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Problem z Community bulider

buleczka16
Czesc wam Wink, Mam problem z community bulider, wszystko jest wpozadku, tak jak powinno byc, ALE nie mozna uploadowac avatarow.. mozecie mi w tym pomuc?? Mam joomla 1.0.13 , CB jest polaczony z simple board forum, z ktorym tez...(o tym zaraz). A jak wlacze okno logowania z CB zamiast tego standardowego to po logowaniu wysyla na strone do ktorej sie niema uprawnienia xP
ze standardowym dziala, ale wlasnie.. avatarow nie mozna uploadowac. OK teraz o forum, simple board forum zdaje sie dzialac prawidlowo, sek w tym ze, JA chce miec fireboard forum -> a on po 5 min od instalacji przestaje dzialac, BA Cała strona przestaje dzialac! awww... musze go wtedy odinstalowac i strona znowu dziala. Proszę czy mozecie mi pomuc?? dziekuje ^^ Very Happy
pawelabrams
ke???

Rozumiem że masz mostek Joomla <-> SMF... One zwykle wysyłają po logowaniu na forum. To może być przyczyna tego drugiego... A fireboard... nigdy o nim nie słyszałem... Jesteś pewny, że nie jest to wersja demo xP ?
buleczka16
AAAAA no tak xD nie mialem mostku, thx ^^ a co do fireobard to jestem pewien ze to nie jest demo . Wink... a wiesz moze czemu nie mozna uploadowac avatarow?? - tez dlatego ze niema mostka?? thx
pawelabrams
nie, raczej nie - upload avatarów... to może być dwie możliwości:

a) wersja z oprogramowaniem (tzn. SMF) - w panelu admina można zablokować wgrywanie avatarów na serwer... Spróbuj popatrzeć w sekcji "konfiguracja forum"...

b) wersja z serwerem, a konkretnie uprawnieniami:
1. Wejdź do DirectAdmina
2. Wejdź na podgląd plików (FileManager)
3. Znajdź katalog z forum (na przykład /domains/cos.frih.net/public_html/forum/) i wejdz do niego...
4. Zaznacz katalog "avatars/" (Pole "Select" to najbardziej po prawej)
5. Zjedź na dół strony i znajdź pod plikami pole "With Selected Set permission" i zamiast "755" wpisz "777"
6. kliknij "set permission"

To ostatnie bardziej prawdopodobne. avatars/ domyślnie ustawiony jest na "755" co uniemożliwia wstawianie tam awatarów... (Z wyjątkiem admina)

Trochę zawiłe xP

pzdr
buleczka16
Dzieki wielkie za pomoc ^^
teraz dziala Very HappyD
hehe troche wiejsko xD mam -4 pointy i nima strony.
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.