FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

ubezpieczenie euro26 - jest jakis sens?

tess
hej
mam takie pytanie, może ktos z was mial taki przypadek badz moze mi cos doradzic. Sprawa jest taka ze skrecilam noge w kostce i wlasnie wczoraj dostalam odpowiedz ze mi nie przydzielaja odszkodowania dlatego ze skrecenia stawu skokowego nie ma w tabeli w ktorej sa ujete wszystkie mozliwe wypadki procz skrecenie.. oczywiscie mozna sie odwolac do 30 dni od otrzymania odp. ale czy jest sens ? czy ktos z was wiem co mozna napisac w odwolaniu aby zostalo one rozpatrzone pozytywnie .. bardzo prosze o rade czekam na odp:)
mtx
wiesz, ja bym nie pytała na forum, tylko zapytała o porade prawnika darmowego. tak czy inaczej odwolanie zawsze ma jakis sens. tylko jesli tego nie ma w tabeli..
ale jesli sie okaze ze masz nie skrecenia a cos innego? Twisted Evil
jackill
Na pewno da się wypłacoć, siostra dostała odszkodowanie za jakieś zranienie palca chyba a brat za pobyt w szpitalu podczas wakacji (zatrucie), więc na pewno muszą wypłacić. Może pod jakiś inny uraz (ujęty w tabeli) to podpada...
Timczak
Zawsze warto spróbować. Jak nie dadzą to trudno. Ale zawsze jest szansa na jakiś hajs. Jak złamałem mały palec lewej ręki bez przemieszczenia to 150 zł dostałem. Zawsze jakiś grosz Smile
matti05
Myśle, że to zależy od ubezpieczyciela, bo moi znajomi często sobie kręcą nogi, a związane jest to z tym, że trenuje siatkówkę i u nas jest to podstawowa kontuzja. Za każdym razem jaki zgłaszali to do ubezpieczyciela, bo czasami nawet nie odwiedzali lekarza, to mieli wypłacane odszkodowanie. Mi nawet za głupie rozcięcie skóry(mialem 7 szwów) wypłacili odszkodowanie.

A co do odszkodowań. Mój brat jakieś półtora roku temu miał wypadek w pracy, miał złamanie kompresyjne kręgosłupa, czyli zmiażdżony jeden z kręgów. Po ok. rocznym zwolnieniu lekarskim i sanatorium, miał komisję lekarską w ZUS'ie i dostał 5% odszkodowania. To ja nie wiem co trzeba zrobić, żeby dostać chociażby 15-20% skoro za złamanie kręgosłupa dostaje się 5%. Może amputacja nóg i jeżdżenie na wózku inwalidzkim według komisji ZUS'u jest tego warte.
mtx
Quote:
głupie rozcięcie skóry(mialem 7 szwów)

chłopie! rozciąłeś sobie głowę od płata czołowego do potylicy?
tess
no tak, chyba zrobie tak ze pojde do jakiegos prawnika .. rozumiem ze mozna dostac za zlamanie rozciecie ale na temat skrecenia nic w tych tabelach nie ma.. mysle ze to zalezy od ubezpieczyciela euro puki co nie chce mi nic wyplacic..ale popracuje nad tym:) dziekuje za odp! pozdrawiam all:) zawsze warto pytac..:]
matti05
mtx wrote:
Quote:
głupie rozcięcie skóry(mialem 7 szwów)

chłopie! rozciąłeś sobie głowę od płata czołowego do potylicy?

Nie, jak byłem w podstawówce to, gdy biegłem poślizgnąłem się, wywaliłem, sunąłem po podłodze i uderzyłem w kant ściany, a na koniec skóra mi się rozerwała pod kolanem. A na komisji powiedział typek, że gdyby to było na twarzy to bym dostał więcej
Timczak
Jak za zmiażdżony krąg dostał 5% to bardzo ciekawe. Dostał chociaż grupę inwalidzką? Bo ja sam mam problem z kręgosłupem do dostałem 3 xD. Za złamanie kręgosłupa to poważna sprawa a nie jakieś dziadostwo. Ale nie schodźmy może już tak na off topick
gecko
Powiem to tak - karta euro26 jest mało wiarygodna.

Przykład: jak dzieciaki 15-17 lat kupują piwo? Zamawiają kartę euro26 z nieco zmienionymi danymi (że niby rocznik '89). Trzeba samemu wypełnić pole 'to co wpisałem jest prawdą' i nikt później tego nie sprawdza.

A co do samego ubezpieczenia - nie mam pojęcia.
Timczak
gecko wrote:

Przykład: jak dzieciaki 15-17 lat kupują piwo? Zamawiają kartę euro26 z nieco zmienionymi danymi (że niby rocznik '89). Trzeba samemu wypełnić pole 'to co wpisałem jest prawdą' i nikt później tego nie sprawdza.

Tylko że jak źle wypełnisz pole to tracisz ważność karty. CZyli nici z ubezpieczenia ;P
gecko
Timczak wrote:
gecko wrote:

Tylko że jak źle wypełnisz pole to tracisz ważność karty. CZyli nici z ubezpieczenia ;P

Tu akurat nie o ubezpieczenie chodzi Razz Ale w sumie to był raczej offtop albo po prostu: 'ciekawostka' Razz