FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Vallheru team - robimy gre

Tomaszydlo
A więc, wiecie co to vallheru. Na jakiejkolwiek grze grałem, żadna nie jest dopięta na ostatni guzik. Proponuję zrobić jedną a konkretną. Oczywiście nie chce prowadzić projektu, sam może i bym zrobił ale wiem, że są tu ci co na htmlu znają się lepiej. Przypadkiem w googlach znalazłem temat gdzie mtx szukała silnika (bo vallheru ma dużo osób). A może jednak? Żadne nie jest dobre... uwierzcie. A więc poszukiwani byli by:

- Administrator (król) - postawienie gry, zajmowanie się jej edytowaniem i zarządzanie królestwem.
- Książę (ja Smile bo wpadłem na ten nie dopracowany pomysł) - zajmował bym się wszystkim innym, pilnowanie klimatu, zgodność avatarów i profili, pomoc w razie jakichkolwiek problemów, pomysły i inne które istnieją a mi nie przyszły do głowy
- Paru aktywnych - którzy pomogli by rozkręcić grę, podrzucali by oczywiście pomysły których nigdy za mało, test gry, zgłaszanie błędów, opisywanie lokacji i tworzenie np oryginalnych list przedmiotów, potworów, broni itd.

Pomysł niedopracowany wiem. Pomóc musicie wy, sam za dużo nie zdziałam. Jak brać się za stronkę to tylko z teamem i podchodzić do wszystkiego poważnie. Serwer? hmm proponowałbym na początku spróbować na frihoście. Byłoby darmowo, jeśli nie wytrzymał by obciążenia zebrałoby się kasę na jakiś Smile serwer. Pomimo tego iż do sprawy chce podejść poważnie, gwarantuję samą przyjemność z tworzenia i prowadzenia tej stronki Smile A skąd kasa? Inni sobie radzą to my też damy rade. Ale o kasie później, najpierw chce zobaczyć czy byliby chętni.
a-r-t-u-r
Pomysl mi sie podoba. Moglbym zostac jednym z tych Paru aktywnych Razz
Sam ostatnio milam zamiar jakas vallherke zrobic, ale tak jakos troche motywacji zabraklo Confused
No ale jak sie cos w zespole robi, to motywacja sie jakos tak sama znajduje Very Happy

Wiec jak bedziesz ruszal z tym, to ja sie przylacze Wink
mtx
mogę trochę grafiki zrobić, bo się doszkalam mam umiejętności minimalne w php, ale zawsze mogę coś flashnąć Smile
a reklamowanie i hosting to nie problem. Na home mam jeszcze maasę miejsca, baza mysql też się znajdzie.

potrzebny nam główny programista Smile a z tym będzie najgorzej..

i pomysł na treść - o czym będzie? co się będzie działo itd.
wtedy można konkretnie szukać programisty, żeby wiedzieć co ma robić

silnik v może i mógłby być, ale warto ciekawie go poedytować, dodać trochę funkcjonalności, żeby się wyróżnić.

a kasa? jak w bf i innych - premium sms i dodatki: np specjalne środki płatnicze itd Wink

pytanie czy idziemy w klasykę - średniowiecze i przygody? wolałabym coś oryginalniejszego..
matti05
Nie powiem projekt bardzo ambitny. Sam bym chętnie się gdzieś wkręcił, ale nie bardzo wiem co mógłbym robić, bo nie bardzo się znam na czymkolwiek, ale zawsze będzie chociaż motywacja, żeby się nauczyć czegoś nowego.

A co do tematyki to można nawet wcześniej niż średniowiecze. Można zrobić coś o starożytności, bo tego to chyba jeszcze nigdzie nie było, chociaż mogę się mylić, bo w gry tego typu to nie za bardzo grałem, raczej interesują mnie MMORPG
Tomaszydlo
Miałem dziś dodać jeszcze że grafik potrzebny do sklejenia jakiś bannerów i layouta. Ale mtx już się zgłosiła więc edytować sensu nie ma.

ciesze się że pomysł się podoba tak w ogóle Smile, co do sms premium to się zgadzam. Najprościej tak zebrać na server. A co do programisty hmmm szczerze mówiąc na mtx liczyłem Very Happy Może ktoś się jeszcze zgłosi, poczekamy. Mam paru znajomych co by mogli zając się układaniem opisów itd.

Czas gry to bym proponował średniowiecze. Vall jest stworzone do tych czasów, w innych trudno bedzie stworzyć pasujący klimat. Oryginalne musi być - podstawa. Proponuję wymyślić jakieś nowości ale do czasów średniowiecznych.

www.finon.ugu.pl - tak wygląda podstawowy silnik vallheru po zainstalowaniu.
matti05
mtx wrote:

pytanie czy idziemy w klasykę - średniowiecze i przygody? wolałabym coś oryginalniejszego..

Jak wychodziłem do szkoły to zaczaiłem o co chodzi dla mtx. Ja się z nią zgadzam, bo grach o budowaniu zamków i swojego wojska to już za dużo jest i nawet mam pomysł o czym można byłoby zrobić. No, ale skoro Tomek mówi, że to może być problem to szkoda. Myślałem, że skrypty tego typu są łatwe do edycji i można przerobić je dowolnie.
Tomaszydlo
Problem z utrzymaniem klimatu, trudno będzie np trzymac jakikolwiek klimat podczas II Wojny Światowej Very Happy No ale chętnie posłucham twojej propozycji, pomysły mile widziane już mówiłem Razz
mtx
starożytność jest w gladiatusie. walka wampiry wilkiołaki w bf, średniowiecze w 9999 innych gier. 2wś mało przyjemna.

Co powiecie na kolonizację nowego świata? Indianie, kolonizatorzy, dzikie zwierzęta, bronie po obu stronach urzekające Smile a grafiki mogą być zabójcze..

zamiast ras mamy do wyboru kraje kolonizujące; jesteśmy jak Herman Cortez albo inny Smile

nazwa colonization jest zajęta, ale zostaje kolonizacja albo colonia. chyba że inne pomysły na nazwę.

ja nie jestem mistrzem programowania.. ale trochę mogę.. mam kuzyna informatyka Smile
Tomaszydlo
Pomysł dobry ale proooszę bez Indian ^^

gg:7134638 - mtx zapraszam, obgadamy co i jak ze szczegółami.
matti05
Mam pomysł i jestem ciekaw co Wy o nim sądzicie.

Gracz stawałby się właścicielem wytwórni fonograficznej. Tworzyłby muzykę, jaką to zależałoby od niego. Zdobywałby reputację dzięki, której mógłby współpracować z coraz lepszymi wykonawcami. Zamiast rankingu graczy byłaby lista przebojów.

Póki co jest tak ogólnikowo, bo na ten pomysł wpadłem dzisiaj w szkole, więc jeśli coś to o szczegółach by się jeszcze pomyślało.
Ramelof
Czyli mam rozumieć, że każdy może się przyłączyć bez względo czy programista, grafik czy myśliciel (albo lepiej wymyślacz Razz)?
Tomaszydlo
Każdy kto ma jakiekolwiek pojęcie o tym silniku.

Znajdziemy programistę temat zamykamy i zakładamy osobne forum gdzie będziemy przygotowywać wszystko do odpalenia gry.

Moja propozycja Razz
mtx
z muzyką jest niezly pomysl, ale nie na val;

nokia robila przez kilka lat taki fajny konkurs-grę.

gdybysmy znalezli porzadnego programiste, to by mozna pomyslec o czyms takim. tzn jest wiele fajnych filnikow gier na necie, ale nie mam czasu ich przetestowac i zobaczyc o co chodzi.

czy jest ktos chetny, kto przetestowalby takie gry? chodzi o instalacje i potem przedstawienie nam jakiegoś demo.

jakieś pojęcie o programowaniu może sie przydac, ale minimalne, jezyk angielski, troche czasu i wolne miejsce na serwerze (ew. moge dac dostep u siebie).

zapraszam na forum: http://www.thegra.fora.pl/