FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

SE W300i

a-r-t-u-r
Witam,
Mam takie pytanko, probowalem ostatnio wgrac na SE W300i muzyke, na win xp podlaczylem za pomoca usb telefon, wykrylo go automatycznie i zainstalowalo go jako masowe urzadzenie magazynujace (takjak zwykle instaluje pendrive'a), a wlasciwie jako 2 urzadzenia: 22MB i 254MB....

Problem jest w tym, ze gdy wlaczam Mój Komputer, tam gdzie zwykle widac pendrive'a jako dysk wymienny nic dodatkowegosie nie pojawilo, tak ogulnie to nic nowego sie nie pojawilo...

Pomyslalem, że to pewnie wina tego, że nowo wykryte pamieci nie sa zainstalowane, lub nie sformatowane, jednak po wejściu w panel sterowania->Narzędzia Administracyjne->Zarządzanie Komputerem->Zarządzanie dyskami, i tam widać że so sformatowane na FAT, i wszystko jest niby ok.

Wie ktoś jak sie to wgrywa?
Może jakiś program jest potrzebny?
Timczak
Program pewnie by nie zawadził. Ale powiedz mi czy masz jakieś dyski sieciowe czy coś innego zamontowane?
Ramelof
Po prostu zainstaluj program sony ericsson pc suite. Potem jak podłączysz koma do kompa wybierzesz tryb telefon. Potezm przez mój komputer i specialny skrót do łączenia się z komami se wybierasz swój w300i i masz dostęp do wszystkiego mozęsz wgrywać itp. I to przy normalnym działaniu koma.
Tomaszydlo
A może jakieś sterowniczki do tego kabla albo coś? Ja się tam nie znam, ale komp to takie niemądre urządzenie, że trudno mu dogodzić. Wejdź na stronkę i SE albo coś i może będzie lubiane przeze mnie "krok po kroku" Very Happy
kar4s
hmm... kartę pamięci powinno Ci wykrywac jako nowy dysk. może poprostu masz jakis problem z USB jak nic nie skutkuje to podłączaj i próbuj może w końcu się uda.
a-r-t-u-r
Tak wlasnie mi sie zdawalo, ze karte powinno wykryc jako nowy dysk wymienny. Ogolnie to nie jest moj komp, ani moj telefon. Jak ostatnio tam bylem, to wziolem na pendrive'ie MyPhoneExplorera i SonyEricssonPCSuite. Jak sie okazalo, z wykryciem pendrive'a mial taki sam problem jak z telefonem, wiec teraz podejzewam ze to wina systemu....Confused Sprawdze to przy nastepnej okazji.
AnOnIm_xDD
ja tam z phonem nie mam żadnych problemów, pomijając fakt, że od jakiegoś czasu stało się coś z połączeniem --> kom - komp. ale nie wiem co sie stało, bo jak podłączam koma do kabla i do kompa to na pulpicie wyskakuje że USB jest podłączony, ale jak próbuję coś przesłać to wyskakuje "uncontable to connect" czy coś takiego. na szczęście od niedawna mam lapka z irdą, więc już nie mam problemów z przesyłaniem danych. Cool
webek
Ja mam W200i i z podłączeniem do PC nie mam żadnego problemu, pamięć m2 wykrywa jako urządzenie masowe - do transferu plików nie używam żadnego dodatkowego programu.

A jeśli u Ciebie nie działają też pendrive'y to winy szukaj albo w plikach systemowych, albo w samym porcie USB. Polecam też sprawdzić te urządzenia na przynajmniej 2 innych kompach, jeśli będzie to samo, to problem tkwi w tych oto urządzeniach, jak nie - to u Ciebie w pc.