FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Druzyna pilkarska

mtx
Otwieram wielką debatę o ulubionych drużynach piłkarskich.
1. Kto? (nazwa, liga, kraj)
2. Dlaczego?
3. Jak długo (lub od kiedy?)?
4. Jak? (chodzę na meczę, oglądam w tv, kupuję gadżety)
5. Co sądzisz na temat kibicowania w Polsce? Kulturalne, niekulturalne, wolę pikniki, wolę kiboli, lubię ustawki, chuliganów trzeba zamykać itd..

Potrzebuję tego do mojej pracy naukowej. Będę wdzięczna za odpowiedzi
vrooth
wielka debata? o, będzie ciekawie //albo i nie, kto to wie Very Happy

1. Wisła Kraków, Orange Ekstraklasa, Polska; Cracovia Kraków, Orange Ekstraklasa, Polska; Hutnik Kraków, III liga (obecnie, nie wiadomo co po reorganizacji lig Sad), Polska
2. wypadało by kibicować jakiemuś klubowi z własnego miasta... a jako, że są trzy większe, to wszystkim trzem, chociaż największy sentyment mam do Wisły... bynajmniej nie jest to tak, że jestem fanatykiem jednej drużyny z Krakowa, a drugą gardzę, o nie Exclamation współczuję tym osobą, które tak postrzegają kibicowanie
3. no chyba od małego dziecka Laughing
4. oglądam w telewizji skróty z meczy, mecze pucharowe w otwartych stacjach i chce, aby Polsat nabył prawa do pokazywania ligi polskiej xD
5. każdy kibicuje według gustu, a że niektórzy niekulturalnie i tylko w ich wiadomych celach, to już ich problem...

jaki tytuł pracy naukowej?
Nolt
1. Od zawsze moim ulubionym klubem był Juventus(Włochy) Smile, poza tym lubię klub mojego miasta Jagiellonie(Białystok).
2. Dlaczego Juve? lubię włoską piłkę oraz ich styl gry (Del Piero, Nedved (choć nie jest włochem, zamiata na murawie Smile ). Dlaczego Jaga? podobnie jak przedmówca jak tu nie kibicować klubowi ze swojego miasta.
4. Raczej oglądam mecze i skróty w TV i to nie wszystkie Razz
5. Tutaj wypadało by się zatrzymać na moment bo jest kibicowanie i "kibicowanie". Prawdziwy kibic przychodzi obejrzeć spotkanie, coś co lubi i szanuje, a nie tylko po to by się wyładować fizycznie i psychicznie (Ci drudzy powinni raczej uczęszczać na spotkania z psychiatrą tudzież psychologiem i porozmawiać o swoich problemach emocjonalnych, bądź jeśli to nie pomaga zamiast jak to widzi ta osoba interesowaniem futbolem zacząć grać może w szachy ^^). Osobiście w Polsce są prawdziwi kibice i takich szanuję, drugich poczęstuję pogardą i żalem nad ich głupimi umysłami.
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.