FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Pingi

Ramelof
Tak sobie czasami lookne na to . Jeżeli chodzi o server drugi jego opóźnienia nigdy nie schodzą poniżej 1,00, a często widze, że ma 5-10. Serwer pierwszy zawsze ma poniżej 1,00 zazwyczaj ok 0,22.

Podejżewam, że taka różnica, że server drugi jest przeładowany tzn ma o wiele użytkowników niż pierwszy.

Pierwszy lepszy użytkownik może nie zwraca na pingi uwagi, ale mnie to czasami denerwuje jak chce coś zrobić a tu strona się długo ładuje lub connection timeout.

Pytanie raczej powinno być skierowane do adminiów, ale chcę widzieć jak wy to widzicie.
pawelabrams
Mnie to zawsze denerwowało.... ale gorzej jak pisze HTTPD is DOWN.

Jeśli powstanie trzeci serwer, to drugi powinien być w jednej trzeciej przeniesiony na nowy.... to może by zeszło na 1.00 Rolling Eyes
jackill
Load avg. to obciążenie servera a nie ping. Duże obciążenie zwiększa ping.

PS. Czy ktoś wie co jest z webalizerem, że nie updejtuje statystyk?
mtx
Mam pogadać z adminem? Pewnie to nic nie da, bo powie, że nie stać go na nowy serwer bo nie klikamy w reklamy i tyle Wink

LOL FTP I DNS 1 są down Very Happy
pawelabrams
Przed chwilą także cPanel był niedostępny.... Ale co mnie to w końcu obchodzi? Laughing
Ramelof
mtx to się zgodze. Admin przecierz sam usunąć reklamy jak jesteśmy zalogowani. No to niech po tem nie mówi, że ma za mało kasy.
jackill
A nie wiecie, co z ta aktualizacją statsów Webalizera? (pisałem 3 posty wyżej)
loginos
Przecież dla nas to żaden problem poklikać w reklamy Smile
Jeśli dzięki temu miałbym uzyskać wyższą dostępność i niezawodność.

Też zauważyłem, że nie mam aktualnych statystyk webalizera, działał dobrze chyba tylko przez dwa miesiące. Sad
Nolt
Wierzysz w to ? bo ja nie bardzo że coś się polepszy Smile Już od xxxxxx czasu jest tak samo i jest coraz gorzej bo admin upycha na chama użytkowników. Jeszcze jakiś czas temu zalezalo mi na tym hostingu a teraz jest mi bardzo obojętny. Jestem niezadowolony i tyle. Poza tym myslisz ze admin ma malo kasy ? skoro sam powylaczal reklamy użytkownikom ktorych jest bardzo duzo ? Smile
mtx
zrobił to dla naszej wygody, a nie dlatego, że nie chciał mieć kasy. To chyba logiczne (przynajmniej dla mnie Razz)
Timczak
mtx wrote:
zrobił to dla naszej wygody, a nie dlatego, że nie chciał mieć kasy. To chyba logiczne (przynajmniej dla mnie Razz)

Z jednej strony tak, ale z drugiej one chyba tak bardzo nie przeszkadzały...
Nolt
Timczak wrote:
mtx wrote:

Z jednej strony tak, ale z drugiej one chyba tak bardzo nie przeszkadzały...

Dokładnie mi osobiście w ogóle nie przeszkadzały... a jeśli jego założeniem było utrzymanie hostingu z reklam i pisaniu postów to chyba coś jest nie tak Rolling Eyes btw. mtx nie stawaj tylko po stronie admina Smile bo także jesteś jednym z użytkowników Smile Może i narzekam w sumie dużo to nie da. Poza tym dlaczego jest tak mało nowych użytkowników ?? chyba wniosek jest prosty Smile Nikt nie chce nawet darmowego konta na zap(y)chanym serwerze i tyle.

Last edited by Nolt on Fri Nov 23, 2007 8:09 pm; edited 1 time in total
pawelabrams
LOL nie uwierzycie! przed chwilą było tak:
Server 1: Load avg.: 2.12, 17.07, 17.35
Server 2: Load avg.: 13.90, 7.02, 6.55
Razz
mtx
Ale kasa jest z klikania a nie wyświetlania. Jestem użytkownikiem i jasne, że chciałabym mieć konto 10 gb, nieograniczony transfer, nie pisać postów, i mieć wszystkie inne bajery. I wszystko za darmo. Ale cudów nie ma.
Jest to najlepszy serwis hostingowy jaki znam za darmo. I nie chodzi o reklamowanie, tylko naprawdę tak jest (a znam trochę hostingów).
Nowych użytkowników POLSKICH nie ma, bo ludzie nawet nie wiedzą, że taki hosting jest. Wersja angielsko języczna jest i jest tylu chętnych, że oni nie wyrabiają z wydawaniem hostingu.
Timczak
mtx wrote:

Nowych użytkowników POLSKICH nie ma, bo ludzie nawet nie wiedzą, że taki hosting jest. Wersja angielsko języczna jest i jest tylu chętnych, że oni nie wyrabiają z wydawaniem hostingu.

Rozreklamować zawsze można. A skoro jest dużo obcokrajowców to trzeba właśnie utrzymywać reklamy. Im więcej tym większa szansa że ktoś kliknie. Chyba sie z tym zgodzicie. Jam ma na jedynce więc nie narzekam. Ale jak usuniemy wszystkie reklamy to chyba proste że nikt nie kliknie.
mtx
about the waiting time: Vrythramax is unable to handle accounts for some time now so we are (at least) one account creator short. And polish requests take longer because (as far as I know) no account creator speaks polish.

About buying a new server: The account creators are currently filling up VPS1 and when that one is filled they will continue with server 3 (no accounts on that now). So the load on server 2 will most likely decrease as accounts are only being deleted there.

The problem with webalizer is known by Bondings, it works in subdomains like sub.rvec.frih.net but not on subdomains one level above that.

taką dostałam odpowiedź
krótko mówiąc - mamy za mało adminów i nie mówiących po pl żeby szybko zajmować się hostingiem polaków
wrzucają teraz strony na serwer 1 - jak się zapcha zaczną na 3.
z 2 się już tylko wyrzuca konta (czyli będzie lepiej)
webalizer - działa tylko w subdomenach waszych subdomen Smile
Ramelof
Czyli jakaś dobra wiadomość. Tylko szkoda, że tak to długo trwało. W sumie to wolałbym być na serwerze 1 z cpanelem jakoś ten DirecAdmin też dobry jednak czegoś mi w nim brakuje. Wszak do wszystkiego idzie się przyzwyczaić.
loginos
A czy mamy jakiś wpływ na to, na którym serwerze jest nasze konto? Co prawda nie wybrzydzam co do cPanela czy DirectAdmina, ale wyższa dostępnośc to zawsze sprawa pożadana B)
mtx
Nie. Chyba, że skasujesz konto i zaczniesz od nowa Wink