FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

szukam wspolnika :)

buleczka16
czesc, Smile szukam wspolnika do stworzenia razem strony int.
ja jestem nowy w tym swiecie xD --> znam tylko podstawy html'a i troszke flasha xP
chcialbym znalesc kogos na swoim poziomie wiedzy (poczatkujacy) ktory tworzac ze mna strone by sie dopiero uczyl tak jak ja. Smile oczywiscie.. jesli jakis "lepszy" chce ze mna ja robic to bardzo prosze ^^ tyle ze on bedzie musial przejac paleczke a ja bede sie przygladal i notowal xD
w kazdym razie kazda pomocna dlon sie przyda Smile

zaczolem (zacząłem) sobie wlasnie czytac to:
http://www.w3schools.com/web/default.asp

sciagnolem (ściągnąłem) tez mase materialow o php i mysql
oraz wszystkie produkty flasha --> flash 8 , fireworks itp.
czy ide w dobrym kierunku?? Question
mam nadzieje xD
pozdro
^_^
mtx
fajnie, że się pochwaliłeś, że się edukujesz - mało nas to obchodzi, ale spox.
Chcesz zrobić stronę. O czym? W jakiej technice? Czego wymagasz od partnera? na jak długo chcesz współpracować? co oferujesz?
buleczka16
ludzieee, dajcie zyccc. zawsze bedziecie mi poprawiac bledy??
ja nigdy nie pisze ę ą ł - bo mi sie niechce. a chyba wszyscy wiedza jak przeczytac prawda??
xD
mtx
sciagnalem a sciagnolem to różnica jak dla mnie. Będę się czepiać, bo jedną z głównych zasad regulaminu frihost jest pisanie poprawnie w danym języku..
Kamael
buleczka16 wrote:
sciagnolem (ściągnąłem) tez mase materialow o php i mysql
oraz wszystkie produkty flasha --> flash 8 , fireworks itp.
czy ide w dobrym kierunku?? Question
mam nadzieje xD

...i rozumiem że to wrsje legalne;) Te "produkty" są drogie a ty z tego co widzę jesteś młody i po prostu cię na nie nie stać i rozumiem to ale przynajmniej się nie chwal że ściągasz je nielegalnie (bo i triali można używać jedynie do nauki lub zapoznaniu się z produktem)
...czy w dobrym kierunku idziesz? Może i w dobrym ale można w lepszym. Słyszałeś o produkcie Adobe Flex? Tak się składa że Total Training udostępnia za darmo video tutorial do tego programu. Ściągnij sobie triala ze strony Adobe i wraz z tutkiem krok po kroczku nauczysz się robić fajne strony bo rozumiem że o naukę ci głównie chodzi.
Pozdr
Tomaszydlo
Powiedzcie mi co w tym trudnego ^^? WłĄczasz program najprostszy w obsłudze, Front Page czy Publisher. Robimy stronkę, hiperłącza itp zapisujemy wszystko w odpowiednim formacie i wrzucamy to na jakiś serwer. Wrzucamy za pomocą np File Zilla albo Total Commander (to te najlepsze moim zdaniem Razz ). nie reklamujemy innych hostingów Razz

PoWoDzEnIa!
buleczka16
dzieki tamael ^^.

Tomaszydlo, zrobienie strony jest latwe , wiem o tym, ale zrobic stronke ktora bedzie dobra i popularna to juz trudniejsze --> i tego wlasnie chce ^^
pozdro
mtx
tego nie da Ci żaden kurs, bo problem nie jest web-usability Wink
Tomaszydlo
Sorki za te hostingi... wymckło mi się xD

A co do popularności. Musisz mieć co najmniej 5 znajomych którzy interesują się tematyką danej strony. Wtedy oni zaczynają robić szum na stronie a ty w między czasie reklamujesz na jakiś innych stronach do tego przeznaczonych. Jeśli od razu zareklamujesz małe powodzenie będzie. Lepiej jak ktoś nieznajomy wchodzi na stronę gdzie się już coś dzieje niż gdy wchodzi i jest tylko Admin (ty) Razz
InsanePL
Tomaszydlo wrote:
Powiedzcie mi co w tym trudnego ^^? WłĄczasz program najprostszy w obsłudze, Front Page czy Publisher. Robimy stronkę, hiperłącza itp zapisujemy wszystko w odpowiednim formacie i wrzucamy to na jakiś serwer. Wrzucamy za pomocą np File Zilla albo Total Commander (to te najlepsze moim zdaniem Razz ). nie reklamujemy innych hostingów Razz

PoWoDzEnIa!

Najgłupsza rada jaką słyszałem, jeżeli robić już stronę to w żadnym WYSIWYG`u bo tylko stwarza to problemy, robisz coś i samo Ci generuje kod później nawet nie wiesz o co w nim chodzi, jeżeli chodzi o początkujących. Najlepszy moim zdaniem program do EditPlus2. I jak już robisz stronę to rób ją w xHTML + CSS.
BLAK
Dobrze powiedziane Insane... Zgadzam sie z Toba ale jak sam wiesz do dzis mam problemy z kodowaniem stronek Sad Nie wiem dlaczego ale glupiego HTML'a nie moge opanowac. Natomiast nadrabiam za to w projektowaniu layoutów na strony Smile

[Przepraszam ale nie mam polskich znaków, poniewaz mam angielsko-jezyczna klawiature ktora nie posiada polskich znakow literowych]

Pozdrawiam
Tomaszydlo
to była rada jak najszybciej zrobić stronę. Wiadomo, że gdy piszemy ją htmlem wychodzi inaczej. buleczka zaczyna dopiero więc tylko mu podałem najłatwiejszy sposób.
a-r-t-u-r
hmm... w sumie to stronkę jakąś można by sobie napisać, ja też jestem w tym raczej początkujący(znam html'a i zaczynam się właśnie uczyć php), więc tak w ramach nauki mógłbym ci pomóc trochę z tą stronką... Ale o czym chcesz ją zrobić??
Timczak
a-r-t-u-r wrote:
Ale o czym chcesz ją zrobić??

To egzystencionalne pytanie musiało w końcu paść. To chyba najważniejsze prawda? Bo jak zrobisz super ładną stronę z bajerami, ale bez treści to jaki to ma sens? Zrób nawet na jakimś cms' ie coś ciekawego a potem jak będzie trzeba zrobisz sobie własny silnik.
c'tair
Najbardziej mnie... swędzi jak ktoś robi bezsensowną stronę, bloga itp. Wykonanie owszem ważne, ale najważniejsza jest treść. W dzisiejszej dobie nie obędzie się bez chociaż prostego CMS'a. Treści mają być, i mają być nowe i ma być ich dużo i mają miec dobry przyrost, dużo aktualizacji. Ja się znam na grafice odpowiednio, css'ie i xhtmlu, do tego stopnia, że preferuję notatnik od edytorów (co nie znaczy, że jestem jakimś mastahem, po prostu wygodniej mi pisać coś i modyfikować to znany tylko memu mózgowi sposób). Mógłbym jeszcze pójść krok dalej i nauczyć się php i mysql, ale co by mi to dało skoro nie widzę potrzeby stworzenia strony? Mógłbym zrobić coś o ulubionej grze czy coś, ale taka strona nie ma szansa powodzenia w sieci. Ja już chciałbym zrobić coś co miałoby odzew, znaczenie, coś co służyłoby komuś innemu. Ale nie mam pomysłu, potrzeby więc nic takiego nie robie póki co.
Tak więc, dobrze zastanów się zanim coś zrobisz, chodzi o to, żeby to było funkcjonalne a nie kolejny śmieć, jeden z 10mln'ów wyników wygenerowanych przez google w 0.32 sekundy.
buleczka16
tak, wiem i wlasnie TO moj najwiekszy problem..
Nie wiem o czym zrobic strone. Chcialem o grze ale sie rozmyslilem.
(tu sie nie smiejcie) chcialem o .. duchach. - Ale co bym pisal?? Co bym aktualizowal?? xD
Wiec znowu... nie mam nic..
Timczak
To nie róbRazz
Poczekaj na pomysł inaczej to nie ma najmniejszego sensu
mtx
alo porób jakieś ćwiczeniowe strony, daj komuś do oceny, a potem usuń. W ten sposób poćwiczysz, a robiąc może Ci coś wpadnie do głowy Wink
hentai
Tylko jak juz sie nauczysz tego html'a itd to bron boze niech nie przyjdzie ci do glowy robienie graficznych fajerwerków (tym bardziej we flash'u). Mam na mysli to, ze strona powinna zawierac wiecej tresci merytorycznych i na nich sie opierac, no oczywiscie grafika tez powinna byc ale nie wodotryski !
Wkurza czlowieka to, ze szuka jakiejs informacji, wbija na piękną strone, gdzie owych informacji jest jak na lekarstwo Neutral
mauruses
Tylko z drugiej strony, portale nawet z genialną treścią jak wyglądają badziewnie to też nie zyskują dużej popularności, sztuką jest dobranie odpowiednich proporcji czasowych między efektami a treścią.
scorpiOOn
@buleczka16

Jeżeli chcesz zrobić stronę żeby była fajna i popularna to musisz:
1. kupić hosting lub domene np. twojastrona.pl
2. mieć juz dobry pomysł na portal ! (nie forum ogólnotematyczne bo jest ich dużo)
3. jeżeli szukasz współpracownika zaoferuj coś (np. że jeżeli strona się rozkreci i będziesz na niej zarabiać to część dochodów z WWW dasz wspulnikowi)

Jak narazie tylko tylę Smile Jak sobie coś przypomne to dam znać ;P

P.S.: A jeżeli nie znasz pisowni polskiej zmień przeglądarke na Mozille Firefox - ma ona w sobie słownik J.Polskiego !
pawelabrams
Właśnie widać jak ci sprawdziło -"wspulnika", "zalorzyla" xD
jackill
Jak pokazuje ostatnio polski internet, wystarczy grupa studentow, odpowiednio duza grupa docelowa i pomysl, najlepiej oparty na jakims zagranicznym portalu web 2.0 Wink

PS. Wlasnie mi prawy alt wysiadl oO O spacji nie wspomne :/