FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Tomaszydlo
Czy frihost obsługuje Cron'a? Doszły mnie słuchy ze tak. Chce się upewnić gdyż potrzebuje bardzo darmowego z obsługą Cron'a.
bpit22
Jeżeli dobrze pamiętam to obsługuje, ale w sumie to nie wiem co to jest Cron, cron jobs. Jeżeli ktoś mógłby mi powiedzieć o co w tym lata...
Tomaszydlo
Pewnie ma wiele opcji... ja potrzebuje żeby obsługiwało mi resety na nowej vallherynce, którą chce postawić na firhost
Timczak
Cron jest i to z tego co pamiętam w pełni dostępny także nie masz się oc o martwić
loginos
Jest cron (cron jobs) na frihoście - wiem bo sam używam Smile, więc mogę potwierdzić, że nawet działa. Very Happy
Timczak
loginos wrote:
Jest cron (cron jobs) na frihoście - wiem bo sam używam Smile, więc mogę potwierdzić, że nawet działa. Very Happy

Teraz naszły mnie wątpliwości czy Cron przypadkiem tylko na Cpanelu nie jest. Szukałem po głównej stronie frihosta ale jakoś nie dostrzegłem. Przeszukam forum to edytuje post.
b4r4t
W direct admin też jest, w Advenced Futures - zaraz pod Server informations - Cronjobs Smile
Sam zauważyłem go kilka dni temu - nie używam, bo nie jest mi potrzebny... ale zawsze miło, ze jest Smile
Tomaszydlo
a ja chyba nigdy tego serwa nie dostanę i nie sprawdzę czy Cron działa Razz
b4r4t
Tomaszydlo wrote:
a ja chyba nigdy tego serwa nie dostanę i nie sprawdzę czy Cron działa Razz

Pesymista ...

A może realista ?

To tylko 10 tak zwanych "Quality Posts" ... jak napiszesz 10 postów z sensem to czemu miałbyś nie dostać ? Smile
Tomaszydlo
Tak...

Żeby napisać tu 10 sensownych postów to trzeba nie lada wysiłku...

Jak znajduje dogodny temat to pisze posty czemu nie... zobaczymy co z tego wyjdzie Razz
mtx
Quote:
users can make them, but
ToS C.12 wrote:
Any of the following is strictly not allowed, unless stated otherwise.:
Cron jobs that are being executed more often than once per 15 minutes or generating a lot of cpu load.

Można używać crona ALE

ToS C.12 mówi:
jest to zabronione, chyba, że napisano inaczej: cron jobs uzywane częściej niż raz na 15 min lub generujące dużo cpu będą blokowane (albo jakoś tak Razz)

późna godzina..
b4r4t
mtx wrote:
Quote:
users can make them, but
ToS C.12 wrote:
Any of the following is strictly not allowed, unless stated otherwise.:
Cron jobs that are being executed more often than once per 15 minutes or generating a lot of cpu load.

Można używać crona ALE

ToS C.12 mówi:
jest to zabronione, chyba, że napisano inaczej: cron jobs uzywane częściej niż raz na 15 min lub generujące dużo cpu będą blokowane (albo jakoś tak Razz)

późna godzina..

Chyba bardziej tak, ale sens podobny:

Każde z poniższych jest surowo zabronione, chyba, że gdzieś wspomniano inaczej:
Cron Jobs które są wywoływanie częściej niż raz na 15 minut lub powodują duże obciążenie CPU (procesora serwera)

Smile
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.