Czy frihost obsługuje Cron'a? Doszły mnie słuchy ze tak. Chce się upewnić gdyż potrzebuje bardzo darmowego z obsługą Cron'a.
Jeżeli dobrze pamiętam to obsługuje, ale w sumie to nie wiem co to jest Cron, cron jobs. Jeżeli ktoś mógłby mi powiedzieć o co w tym lata...
Pewnie ma wiele opcji... ja potrzebuje żeby obsługiwało mi resety na nowej vallherynce, którą chce postawić na firhost
Cron jest i to z tego co pamiętam w pełni dostępny także nie masz się oc o martwić
Jest cron (cron jobs) na frihoście - wiem bo sam używam
, więc mogę potwierdzić, że nawet działa. 
| loginos wrote: |
| Jest cron (cron jobs) na frihoście - wiem bo sam używam |
Teraz naszły mnie wątpliwości czy Cron przypadkiem tylko na Cpanelu nie jest. Szukałem po głównej stronie frihosta ale jakoś nie dostrzegłem. Przeszukam forum to edytuje post.
W direct admin też jest, w Advenced Futures - zaraz pod Server informations - Cronjobs
Sam zauważyłem go kilka dni temu - nie używam, bo nie jest mi potrzebny... ale zawsze miło, ze jest
Sam zauważyłem go kilka dni temu - nie używam, bo nie jest mi potrzebny... ale zawsze miło, ze jest
a ja chyba nigdy tego serwa nie dostanę i nie sprawdzę czy Cron działa 
| Tomaszydlo wrote: |
| a ja chyba nigdy tego serwa nie dostanę i nie sprawdzę czy Cron działa |
Pesymista ...
A może realista ?
To tylko 10 tak zwanych "Quality Posts" ... jak napiszesz 10 postów z sensem to czemu miałbyś nie dostać ?
Tak...
Żeby napisać tu 10 sensownych postów to trzeba nie lada wysiłku...
Jak znajduje dogodny temat to pisze posty czemu nie... zobaczymy co z tego wyjdzie
Żeby napisać tu 10 sensownych postów to trzeba nie lada wysiłku...
Jak znajduje dogodny temat to pisze posty czemu nie... zobaczymy co z tego wyjdzie
| Quote: |
| users can make them, but
ToS C.12 wrote: Any of the following is strictly not allowed, unless stated otherwise.: Cron jobs that are being executed more often than once per 15 minutes or generating a lot of cpu load. |
Można używać crona ALE
ToS C.12 mówi:
jest to zabronione, chyba, że napisano inaczej: cron jobs uzywane częściej niż raz na 15 min lub generujące dużo cpu będą blokowane (albo jakoś tak
późna godzina..
| mtx wrote: | ||
Można używać crona ALE ToS C.12 mówi: jest to zabronione, chyba, że napisano inaczej: cron jobs uzywane częściej niż raz na 15 min lub generujące dużo cpu będą blokowane (albo jakoś tak późna godzina.. |
Chyba bardziej tak, ale sens podobny:
Każde z poniższych jest surowo zabronione, chyba, że gdzieś wspomniano inaczej:
Cron Jobs które są wywoływanie częściej niż raz na 15 minut lub powodują duże obciążenie CPU (procesora serwera)