FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

kopia naszego forum ;)

mtx
http://www.premier-hosting.info/forums/viewtopic.php?t=7

Quote:
Welcome to the official eu$$ FAQ!

Q. What are eu$$? What are they used for?
A. eu$ are like points, but you can use them to trade things in the forums or simply give them to someone whose post you liked. The average earning for a post is 5 eu$

Q. How many FRIH$ do I lose per day for my hosting?
A. You don't lose any. You will have to donate your eu$$/month for the hosting otherwise your account will be suspended. You will be notified via PM when your eu$$ are due.

Co sądzicie o kopiowaniu tekstów bezmyślnie? Co sądzicie o kopiowaniu bez podawania źródła? A ze źródłem?

Last edited by mtx on Fri Nov 02, 2007 2:56 pm; edited 1 time in total
Kamo
A co to jest kopjowanie? nie znam slowa.
pawelabrams
O ile pamietam tak bylo tez z yoyo i ddl2 (www.yoyo.pl i www.ddl2.pl - niestety, juz nie mozna sie nabijać, bo usuneli Razz )
Timczak
mtx wrote:
http://www.premier-hosting.info/forums/viewtopic.php?t=7

Quote:
Welcome to the official eu$$ FAQ!

Q. What are eu$$? What are they used for?
A. eu$ are like points, but you can use them to trade things in the forums or simply give them to someone whose post you liked. The average earning for a post is 5 eu$

Q. How many FRIH$ do I lose per day for my hosting?
A. You don't lose any. You will have to donate your eu$$/month for the hosting otherwise your account will be suspended. You will be notified via PM when your eu$$ are due.

Co sądzicie o kopjowaniu tekstów bezmyślnie? Co sądzicie o kopjowaniu bez podawania źródła? A ze źródłem?

Co sądzimy? To jest nielegalne, ale to tak na marginesie. Zacznijmy od tego że inne forum ma małe szanse na odniesienie takiego samego sukcesu. Nie jest to nawet śmieszne a jedynie żałosne.
SoFly
zal... szkoda slow na takich, rozumiem ze mozna zrobic podobna strone,forum do frihosta, ale zeby jeszcze faq kopiowac i to tak bezmyslnie to juz czysta przesada......... do sadu z nimi ^^
bpit22
Może by tak zgłosić to adminowi frihosta...
gandalfini
mtx wrote:

Co sądzicie o kopiowaniu tekstów bezmyślnie? Co sądzicie o kopiowaniu bez podawania źródła? A ze źródłem?

Moim skromnym zdaniem to jest po prostu plagiat i jako taki powinien być karalny.
Według mnie każdy admin mógłby być w stanie troszkę się wysiliś i ułożyć własny regulamin forum - co prawda może wzorować sie na regulaminach z innych for dyskusyjnych jednak liczy się chyba odorbina wysiłku w jego stworzenie a nie bezmyśłne kopiowanie, co nie ?

Sam jestem autorem poradnika do GTA San Andreas (do ściągnięcia z gtasite.pl) jako autor przekazałem go wyłącznie do dyspozycji tego sajtu - poradnik cieszy się wielkim powodzeniem (na dzień dzisiejszy zaliczył 24318 pobrań Razz) no i nieźłe się wpieniłęm gdy jakiś "inteligientny inaczej" wpadł na pomysł taniego zarobku i zaczął sprzedawać moją pracę w serwisie aukcyjnym Allegro.pl - historia skończyłą się zbanowaniem jego konta, ale niesmak pozostał mi do dziś Wink
Ramelof
Taka mentalność ludzi, że chcą zarabiać kosztem innej człowieka i jego ciężkiej pracy. Razz
loginos
Osobiście nie mam nic przeciwko wzorowaniu się na pomysłach innych (niezależnie od tego, czy to moje pomysły, czy ja się wzoruję), ale w takiej sytuacji należy włożyć trochę własnej inwencji lub, w chociaż podać źródło, gdy kopiuje się pomysł w całości.
pawelabrams
No chyba że wchodzi w grę "sprzeczność licencji" jak w opisanym wyżej przykładzie poradnika do GTA Razz
gandalfini
Mógłbyś rozwinąć ten temat sprzeczności licencji ? bo albo ja za dużo piw dziś wypiłęm albo nie wiem do czego piejsz Very Happy
pawelabrams
Na przykład wikipedia jest na GNU FDL (Free Documentation License), która przewiduje wolne wykorzystanie materiałów z zastrzeżeniem ich niekomercyjności (w kontekście wikipedii jest to jednak tylko czerpanie zysków z artykułów bezpośrednio) i podania źródła.