... co się dzieje? Restarter Apache nie działa?
EDIT:
Pad na serwerze 2, błąd nr 111 Connection refused 
Dokładnie!! Proszę o interwencję w tej sprawie. A akurat miałem chęć i czas sobie popracować na stronce...
Właśnie sprawdziłem i to chyba jakaś poważniejsza awaria, chyba cały serwer nie odpowiada.
Pingowałem server i bez zarzutu
Nikt wam nigdy nie gwarantował 100% uptime. Awarie są zazwyczaj niezbyt często co powinno cieszyć, a to, że ci troche nie chodzi - to mówi się trudno.
Tu (na załączonym obrazku) możesz sobie zobaczyć co działa a co nie.
P.S. Krzaczki w temacie!!
I pad nie trwa pół godziny tylko conajmniej 5
Ale cóż zostało nam tylko czekać
| Ramelof wrote: |
| Nikt wam nigdy nie gwarantował 100% uptime. Awarie są zazwyczaj niezbyt często co powinno cieszyć, a to, że ci troche nie chodzi - to mówi się trudno. |
eee no ja bym się mimo wszystko nie zgodził. Nawet stanowczo. Hosting to hosting, i niezależnie czy tani czy drogi czy darmowy, powinien gwarantować jakiś tam dobry uptime (nie zaprzeczam że frih jest wcale a wcale nienajgorszy
). A w razie zonków - gwarantować w miarę szybką naprawę. A z tym, jak widać, jest problem.
Dobrze, że chociaż FTP działa...
A tak się właśnie zastanawiałem co dziś tak mało odwiedzin miałem według AdSense... a to jednak od paru ładnych godzin serwer sobie leży ... no cóż - nie ma co marudzić , zazwyczaj jest dobrze:)
Mam nadzieję, że w końcu naprawią 
server nadal leży. zapytałam na forum hq - może coś powiedzą...
Server juz wstal i chodzi - poki co wyjasnienia nie ma:
Jakby kto nie widzial:
http://www.frihost.com/forums/vt-83235.html
Według tego serwer działa już od 11 godzin
http://frihost-server-status.us.to/
W rzeczywistości dużo krócej, bo apache przecież leżał ... szkoda, ze nie ma czasu dla apache'a
| gecko wrote: |
| Ramelof wrote: | | Nikt wam nigdy nie gwarantował 100% uptime. Awarie są zazwyczaj niezbyt często co powinno cieszyć, a to, że ci troche nie chodzi - to mówi się trudno. |
eee no ja bym się mimo wszystko nie zgodził. Nawet stanowczo. Hosting to hosting, i niezależnie czy tani czy drogi czy darmowy, powinien gwarantować jakiś tam dobry uptime (nie zaprzeczam że frih jest wcale a wcale nienajgorszy ). A w razie zonków - gwarantować w miarę szybką naprawę. A z tym, jak widać, jest problem.
Dobrze, że chociaż FTP działa... |
No to ciesz się że darmowy. Na nazwa.pl czy innych nie dośc że płacisz to pady też są. Weź pod uwagę że np. w jakieś święta adminowie również wyjeżdżają i nie siedzą 24/7 przed monitorem. Frihost bardzo rzadko pada, ale małe awarie zdarzały się zawsze i nie ma się czym martwić tylko trzeba cierpliwie poczekać.
| Quote: |
| Wybrany przez Ciebie temat lub post nie istnieje |
Jakaś literówka w adresie czy już tematu nie ma?
Ok było minęło. Myślę że można zamknąć ten temat i otworzyć nowy w przyklejonych o nazwie, np. "zgłaszanie usterek serwera"? Mtx co ty na to??
Uhuh, ale pad tym, razem, wczoraj o 22.00 dostałem telefon, że stronka nie działa i nadal jest "pad" konkretny.
EDIT: Nadal leży :/ Juz dwa telefony miałem, że strona nie działa 
WTF? Co to było? o.0
[mówię o tym padzie serwa...]
Na ogólnym jest wyjaśnienie, był DDoS nameservera, potem pad, ban na serwerach i 24h trzeba było czekać na rozpropagowanie ponowne. Masakryczny pad, ale wazne ze juz dziala.
Tak, tak, czytałem...
...ale to była masakra. Już - szczerze mówiąc - miałem najczarniejsze myśli... :/
Nienawidzę script-kiddies...
Ja dziś z rana zrobiłem backupa całej stronki
Normalnie tylko bazę vackupuje, bo to kilkanaście kilo a nie 200 MB 
Ja wczoraj wieczorem, też pełny backup
350MB...
Heh, schizujemy wszyscy... Ale cóż, w sumie to takie backupy powinny być robione częściej niż raz w życiu 
Admini dzielą się na dwa rodzaje: tych co robią backupy i tych co będą je robić 
Ja tam nie narzekam. Hosting fajny, darmowy, bez reklam etc. Niech nawet raz w miesiącu sobie na jeden dzień "padnie" - nie będę marudził.
Co do backupów - po to jest możliwość ich robienia w taki czy inny sposób, aby korzystać za wczasu, a nie "po" 
Owszem ... można robić backupy ręczni, ale są hostingi na których jest to robione raz na 24h i jak mają pad zawsze mogą uratować co zniknęło
Ale faktycznie - na darmowym hoście nie ma co wymagać takich cudów. W końcu poza tym frihost jest całkiem fajny i sporo oferuje 
| jackill wrote: |
Admini dzielą się na dwa rodzaje: tych co robią backupy i tych co będą je robić  |
Uogólniając: Admini dzielą się na tych, którym się chce i tych, którym się nie chce
A ponieważ ,,to tylko 2x forum, blog i jakieś pliki" to komu by się chciało...
Ech... Szkoda, że nie ma crona... Szkoda, że nie ma automatycznych backupów... Szkoda, że nie robi darmowej kawy i nie przysyła kurierem...
@misiooooo: po prostu dawno nie padało więc dla niektórych (dla mnie) to był szok
frihost mnie do takich padów nie przyzwyczaił...
@b4r4t: racja - frihost, jeśli mówić o darmowym hostingu, jest najlepszy.