W zeszłym tygodniu była debata Kaczyński - Kwiaśniewski, w piątek była debata Tusk - Kaczyński, a dzisiaj Tusk Kwaśniewki... I teraz pytanie któ waszym zdaniem wygrał te wszystkie pojedynki? Kto był na drugim miejscu a kto przegrał?
Moim zdaniem wygrał Donald Tusk, na środku ustawiam Kwaśniewskiego a na samym końcu Kaczyńskiego jako najwiekszego z przegranych. Potwierdzacie mje zdanie?
Odnośnie debaty Kaczyński-Tusk to pytanie trochę lakoniczne, bo niemal w każdym sondażu widać że wygrał Tusk, chodź czytałem już opinie że jednak Kaczyński - ale w to chyba tylko wielcy fani pisu mogli uwierzyć.
Co do debaty Tuska z byłym prezydentem, to ja nie daje zwycięzcy. W sumie nic ta debata ciekawego nie wniosła.
A wielkim wygranym jest oczywiście Tusk. Widać po wynikach ile osób zamierza głosować na PO i oby się ta tendencja utrzymała. Będzie rząd PO+Lid i jak Kwaśniewski nie będzie więcej chorował na Filipiny, to może coś z tego wyjdzie.
Tusk rzeczywiście wygrał mimo tego, że nikt tego nie przewidywał. Dobrze, że wygrał. O to chodziło. Debaty mają niestety manierę bycia beznadziejnymi ogólnie, bo to nie walka na programy, z resztą się nie da w tym poszatkowaniu, a walka kto komu napyskuje. Wygrał Tusk bo najmniej pyskował ale najskuteczniej punktował przeciwników.
Jeśli już koniecznie musimy wskazywać zwycięzców to moim zdaniem każdy z Panów wygrał po jednej debacie Kaczyński z Kwaśniewskim, Tusk z Kaczyńskim a Kwaśniewski z Tuskiem. Choć w tej ostatniej były prezydent nie potrafił (albo nie chciał) wykorzystać przewagi jaką miał nad Tuskiem.
i tak najwieksze rozstrzygniecie bedzie w nidziele
Zapowiadali na dzisiajszy wieczór jakas debate (podobno premiar miał z kims debatowac by sie zrechabilitowac), ale chyba nic takiego sie nie odbedzie.
odpisałbym, ale nie wiem czy moje zdanie nie podlegało by pod paragrafy ciszy wyborczej...
po co właściwie cisza wyborcza -> w telewizji, radiu, gazetach cisza, a np. plakaty i bilboardy swobodnie sobie wiszą w całym kraju... a niektórych dziko naklejanych plakatów nie zdejmie nikt jeszcze przez pare miesięcy...
@vrooth - jeszcze pare dni temu widziałem w Olkuszu plakaty niejakiego "Osucha" ;p
A tak ogólnie to wiadomo, że Tusk wygrał, chociaż w debacie z Kwaśniewskim ten drugi wydawał mi się lepszy. A Kaczyński to już totalna porażka...
Była jeszcze debata Giertycha z Millerem - tam to dopiero się obrzucali błotem!
ps. pozostaje jeszcze kwestia publiki, którach troszkę "niekulturalnie" się zachowywała, ale może to po prostu był zamierzony cel... trudno powiedzieć.