FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Thief deadly shadows

mtx
Właśnie skończyłam grać. Świetna gra. Bardzo dobra grafika, grywalność na wiele godzin, ciekawe misje, urozmaicona broń i przede wszystkim klimat.
Znacie gry z serii thief? jakie wrażenia?
c'tair
Przeszedłem jedynkę, była wprost zajedwabista do kwadratu. Pierwsze 2-3 misje ok, ale potem to już nie mogłem się odczepić. Dla mnie takie idealnie połączenie właśnie kradziejstwa oraz troche Tomb Raider. To mi się bardzo podobało, te takie wątki niby nadnaturalne. Misja z nawiedzoną katedrą zapadła mi na pamięć na zawsze.
Grałem też w dwójkę, ale nie przypadło mi do gustu, zauważyłem właśnie totalny brak jakiś wątków fantasy, raczej same misje typu jesteś złodziej w średniowieczu i krój ile wlezie.
Mam zamiar zagrać w Deadly Shadows, no już skoro dodali je do CD-Action to chyba musze =d. Powiedz ty mi, jak wygląda klimat tam? Widziałem tylko jak kumpel raz grał, wyglądało ciekawie, ale niewiem czy dorówna genialności jedynki. Ech, narazie i tak jestem zajety Operation Flashpoint więc Thief trochę poczeka.
webek
Szczerze powiedziawszy nigdy nie grałem w żadną część tej serii, a to głównie dlatego, że nie lubie w grach zbyt dużo elementów tzw. "skradankowych", chociaż np. Kroniki Riddicka bardzo mi się podobały... a splinter cell już nie ;p

W każdym razie słyszałem wiele dobrych opinii na temat tej gry. Może kiedyś ją zainstaluje i sprawdze czy to faktycznie takie dobre. Póki co trzeba skończyć grać w wiedźmina i następnie gears of war Wink
mtx
Jest zabójcza. Jest trochę nadnaturalnych wątków (zombie, jaszczuroludzie, szczuroludzie itd., wyszkoleni mordercy Strażników, paskudny potwór Gmall, kamienne potwory itd), ale wszystko w trybie wierności (nic nie odlatuje, nie strzela jakimiś cudami itd.) czyli naturalna fantastyka Wink
mapa miasta nie jest zbyt duża, ale wszystkie misje są super. Jest misja w przytulisku z zoombie chorych psychizcnie i z cieniami sierot i.. ech.. super. naprawdę się kilka dni bałam w to grać Wink
a misje na mieście, gdzie trzeba uciekać przed strażnikami, służbami miejskimi, gmall, kamiennymi potrworami.. trzeba łazić po dachach, po ścianach, kanałami, kanałami wentyalcyjnymi, rurami itd. strasznie realistyczne. I nie wszystkie misje są złodziejskie. Jest nawet taka misja, że trzeba w ogóle bez broni sobie poradzić itd.
poza tym jest trochę urozmaicenia. w zależności od tego czy wszystkie zdobycze sprzedaż, to wływa to na to co trzeba ukraść w innych misjach. Poza tym może się okazać, że złapią Cię na ulicy i trafisz do aresztu z którego trzeba się wydostać. W wielu misjach masz kilka rozwiązań jak możesz przejść misję.

I jest też interakcja. Są dwie walczące frakcje: Młotodzierżców i Pogan - i oni na ulicy się naprawdę atakują, do tego dochodzą strażnicy miejscy, którzy walczą z nimi, są inni złodzieje i rozbójnicy na ulicy, robi się zgiełk, możesz okradać każdą osobę na ulicy praktycznie (która coś ma do zabrania).

Grafika też jest bardzo fajna. Krótko mówiąc moje 10/10
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.