Polecam wam wszystkim bardzo fajne narzedzie - do sciagniecia z: http://www.hamachi.cc
Programik bardzo fajny - tworzy wirtualna siec LAN - dzieki czemu nawet jesli jestescie za NAT'em, Firewallem i nie macie zewn IP, bez problemu mozna grac w gry w sieci (chodzi bardzo fajnie);
Rowniez wszelkie polaczenia na FTP dzialaja bez zarzutu. Problem jest standardowy tylko z udostepnianiem zasobow Windows - generalnie dziala ale potrafi bardzo spowolnic komputer.
Mimo tego narzedzie jest niezastapione (na Neo128 z powodzeniem mozna zagrac np. w Vietcong - zapawa po pachy
albo w Counterstrike - i to nie tylko z ludzmi w localnej sieci. POLECAM.
Rowniez polecam ten programik, ostatnio go testowalem z Pluszakiem i chodzi swietnie 
skoro polecacie to moze faktycznie sobie go zassam :]
Z ciekawości spróbuje
fx
A do tego ta szata graficzna. No no, napewno skorzystam
Hehe no programik sie przydaje glownie jak ktos nie ma publicznego IP
Ja używam go głównie do gry w Total Anihilation
Tylko pamiętajcie że hamachi nie chodzi z windowsami 95/98 i Me !!!
(działa na XP\2000 i chyba NT )
Mogliby zrobic wersje na starsze systemy.... 
mogliby tez w sumie pomyslec o wersji na linuxa - to by bylo cos
A na emulatorach windy nie chodzi??
Wszystko działa jak należy
dzięki
Chyba ze będziesz chciał pograć z kimś kto nie ma publicznego IP
wtedy bez hamachi sie nie obędzie 
Hamachi jest naprawde dobrym programikiem... warto go mieć... grałem przez niego w Starcrafta... dobrze wymiata... ale jak graliśmy w 8 to bardzo muliło..
Jesli muli to raczej z winy sieci a nie samego programu - najlepiej aby serwer odpalal ktos kto ma najszybsze lacze - z wiadomych przyczyn.
Na moim 256 chodzi nie najgorzej chociaz mogloby byc lepiej 
ja mam neozdrade 256 w cenie 128 i tez jest super... 
Wracając do tematu... Zagrałbym ktoś w Hamachi w Wolfa ET albo Counter strike jak ściągne... ??
ja juz niestety nie gram w takie gierki... wiec na mnie nie licz w tych gierkach ... i w sumie wogóle nie wiem czy będe grał przez siec... 
a czy ma ktos siec od PAI-u i u niego to dziala?? bo oni (moj ukochany provider) chca dodatkowo 10 zeta na miesiac za publiczne ip.
No są tacy, ale Hamachi nei wymaga publicznego IP. Słuchaj uwaznie Grumman...
ludzie czy wy nie umiecie czytać postów?? grumann jakbyś czytał ten temat to byś wiedział że działa... 
Tak apropo, jest ktoś chętny ??
No coz - probowalem odpalic CS na hamachi ale wlasnie jego sie nie udalo. Natomiast GhostRecon chodzi znakomicie.
GHostRecon ?? Co to jest ?? Mógłbyś wyjaśnić ??
nie wiesz co to GhostRecon? - fajna gierka na podstawie ksiazki TomaClancy'ego - cos w rodzaju CS - tylko troszke inna zasada - i mozna kierowac (dowodzic) cala druzyna - polecam - warto.
Hmmm. A skąd to można zassać ?? (jeśli jest możliwość)
A jam Prawdziwą sieć lan
Ale niestety na 2 kompie żadna gra nie działa 
| skoczek_2002 wrote: |
| Hmmm. A skąd to można zassać ?? (jeśli jest możliwość) |
Skoczku przede wszystkim to w zlym guscie jest pytanie o takie rzeczy
A poza tym to jak smiesz mnie posadzac o piractwo
Poza tym przeciez dobrze wiesz gdzie i czym szukac
takie zwierzatko podobne do konia bardziej byloby pomocne tutaj ode mnie 
Senkju very much, wlasnie z kolega szukalismy czego co by nam w starego-dobrego starcrafta pozwolilo pomykac bez b-netu - potestujemy zobaczymy. A ma ktos adresy do zasobow zwiazanych ze stawianiem VPN?
no tego mój brta potrzebował żeby se założyć otsa z Tibii
no też se zainstaluje
i pogram z kolegami w niejaka gierke
ciekawe jaka 
Nooo.. Ładne... Grał ktoś tym w twierdzę ??
Hamachi to swietna alternatywa dla tych co nie maja publicznego IP. Bez problemow mozna pograc w wiekszosc gierek.
Gratuluje chorazemu cierpliwości w szukaniu po googlach 
To jest bardzo popularne...
nie szukalem w googlach - zdaje sie ze ktos mi podeslal - tak - chalski mi dal namiary.
No a w Twierdze to by sie zagralo - a jakze - tylko ze czasu nie mam i mial nie bede
ale sie solidaryzuje z chetnymi 
Ja bym z chęcią w krucjatę zagrał, spróbuje dzisiaj kogoś z Świętego zastępu rozpieprzyć...
a co to ta Krucjata - nie znam - daj linka jakiegos do tego to lukne
Twierdza Krucjata po angielsku CRUSADER...
Wszyscy zachwalają, chyba się skusze (z resztą to by byłą alternatywa...).
No to chyba przyszedl czas na zainstalowanie wkoncu XP 
Programik w porzadku, ale sa spore problemy dla osob za NATem/Routerem. Kumpel tak ma i nie mozemy tego odpowiednio skonfigurowac - czyli bezproblemowo dziala jak uzytkownik jest podlaczony do netu bezposrednio (Q3 smiga po LANie bez zadnego ale). No i do tego dosc niskie transfery - bo jakies 90% a moze i wiecej lacz domowych to przeciez lacza asymetryczne z dupna predkoscia uploadu w okolicach 128 KBps ;(.
Dlatego osobą hostem, powinien być ktoś kto ma łącze coś koło 1 Mbit/s... Symetryczne oczywiście...