Arkadaşlar, benim bu laptop çalışırken birden kitleniveriyor. Mause falan takılıyor klavye işlemiyor. Yeniden başlatmam gerekiyor. Sizce bu sorunun sebebi ne olabilir? Nasıl çözebilirim(format dışında)?
Bilgisayar kilitleniyor
sıcaklıkları kontrol et fan çalışıyormu hava sirkülasyonunda bir sorun varmı
| tufansaba wrote: |
| sıcaklıkları kontrol et fan çalışıyormu hava sirkülasyonunda bir sorun varmı |
herşey çalışabilir ama hava sirkulasyonun engelleyen etmenleri unutmamak lazım toz vb. şeyleri masaüstü pclerde kasa içindeki tozları temizlemek kolay ama laptopta bu biraz zor olabilir
| maniac_ea wrote: |
| herşey çalışabilir ama hava sirkulasyonun engelleyen etmenleri unutmamak lazım toz vb. şeyleri masaüstü pclerde kasa içindeki tozları temizlemek kolay ama laptopta bu biraz zor olabilir |
| BURAK_X wrote: | ||
|
bence bi servise götürsen fena olmaz. fan tozlanmıştır termal macun eskimiştir fan iyi çalışmıyodur vs...
| cavbela wrote: | ||||
bence bi servise götürsen fena olmaz. fan tozlanmıştır termal macun eskimiştir fan iyi çalışmıyodur vs... |
Görmeden bişe diemem 
| darkeagle wrote: |
| Görmeden bişe diemem |
doktorlar gibi butun tecrubeli bilgisayarcilar da boyle der
cunku her arizanin hemen hemen on degisik sebebi olabilir.
Dosya upload ederken, download ederken ya da bi iş üstünde çalışma yaparken kitlenecek diye ödüm patlıyor 
Sende böyle birşey yap yetmiyorsa
| Quote: |
![]() |
| tufansaba wrote: | ||
|
Vay be, güzel iş ama 40 yılın başı alabileceğimiz fiyatta bi laptop buldukda aldık, başına iş açmak istemem
| tufansaba wrote: | ||
|
Türk zekası mı bu?
- Bilgisayarın hala takılıyor mu yoksa takılmıyor mu bilmiyorum, konu üzerinden baya zaman geçmiş. Ama bilgisayarını önceki bir ana döndürürsen düzelebilir. Benimde başıma geliyordu. Windows'un çökmüş olabilir dediler ve geçmiş zamana döndürmem gerektiğini söylemişlerdi. Sende bilgisayarının düzgün olduğu bir ana döndürürsen belki düzelebilir. Ama belki.. Çünkü sorunun aynısı olduğundan pekte emin değilim..
| Xiojia wrote: |
|
| darkeagle wrote: |
|
Türk zekası mı bu? |
Türk zekası diyip geçme,adamlar PS2 ye çip takıyo... iş artık kısa devre yaptırmayı falan aştı,bildiğin elektronik aksam ilave ediyoruz
| loserk wrote: | ||
Türk zekası diyip geçme,adamlar PS2 ye çip takıyo... iş artık kısa devre yaptırmayı falan aştı,bildiğin elektronik aksam ilave ediyoruz |
O da Türk zekası...
anahtarı yokmu ki ya. yoksa da git bi anahtarcıya yaptır. sorun etme kilitleniyorsa acarsın biter.
| hekimusta wrote: |
| anahtarı yokmu ki ya. yoksa da git bi anahtarcıya yaptır. sorun etme kilitleniyorsa acarsın biter. |
Dışlayın millet
| darkeagle wrote: | ||
Dışlayın millet |
muhah
forumlarda genelde donanımla ilgili forumdan çözülemeyecek başlıkların sonu böyle olur
önce biraz fikir yürütülür ..sora gırgıra vurulur iş tabi
Bilgisayarını bir araç değil birey olarak görmelisin.Kendini kilitlemesine neden olan sorunları anlamalı ve bunu aranızda halletmelisiniz.
| kriptontr wrote: |
| Bilgisayarını bir araç değil birey olarak görmelisin.Kendini kilitlemesine neden olan sorunları anlamalı ve bunu aranızda halletmelisiniz. |
Uzak durun millet
Bu espriler bütün hayatımı mahvetti
Tüm neşem kaçtı, aradım bulamadım(bu iğrenç espride benden olsun bari) 
| BURAK_X wrote: |
| Bu espriler bütün hayatımı mahvetti |
Acıyın millet
| darkeagle wrote: | ||
Acıyın millet |
bunu tuttum sizde tutun millet(:
hala götürmedinmi bi tamirciye sende. masa üstü olsa diyecem aç bi süpürge tut ama paraya kıyıp laptop aldıysan paraya kıy yine bi tamirciye götür.
| cavbela wrote: | ||||
bunu tuttum sizde tutun millet(: hala götürmedinmi bi tamirciye sende. masa üstü olsa diyecem aç bi süpürge tut ama paraya kıyıp laptop aldıysan paraya kıy yine bi tamirciye götür. |
whoupss! güzel iş kardeşim baya iyi iş çıkarmışsın ama onu keserken insanın içi de gider...
| hala götürmedinmi bi tamirciye sende. masa üstü olsa diyecem aç bi süpürge tut ama paraya kıyıp laptop aldıysan paraya kıy yine bi tamirciye götür. |
Yolla kargo ile bana acıdım haa...
Sizide bu sorunla bayağı sıktım, 1. formatta düzelmedi, 2. sini attık, 2. de köklü format oldu. hala aynı ya kafayı yicem. ama sorunun nerden kaynaklandığını anlamaya 1 adım daha yaklaşım. Windows cevap vermeyi kesiyor. windowsa bağlı olmayan tuşlar çalışmaya devam ediyor pc ayarlarıyla ilgili olnaları. pc den değilmiş. ama bu pc de de bişi var ki windowsu kitliyor. mesela film izlerken kilitlenince, filimde "rayrayram" diye bir müzik varsa o "rayrayrrrrrr..."şeklinde kalıyor. uff, sizinde başınızın etini yedim kusura bakmayın.
bu sorunun yazılımsal olmadığı neredeyse kesin gibi. laptopun modeliyle bi raştırma yap googledan aynı sorunla karşılaşan olmuşmu.
Sorun bulundu sonunda
Harddiskten kaynaklanıyormuş. En yakın zamanda harddiski değiştireceğiz
Tabii Laptop olsun pc olsun alındıktan sonra sistem güzelce kurulmalı donanımlar tam kurulmalı ve sonra test programlarına tabii tutulmalıdır bence.
Bir çok benchmark programları var
Ram testi İşlemci testi Harddiskte badsector varmı yokmu hızı nasıl testi
Tüm sıcaklıkları görebileceğin programlar gibi.
Fan sorunu demişsin sende fakat zaten dizüstü bilgisayarlarda tek fan var oda işlemci üzerinde (yenilerle pek alakam yok ekran kartlarınada takılmış olabilir) bu üflüyorsa sorun yok demektir zaten büyük olasılık neyse zaten sorunun çözmüşsün
Ayrıca laptopa yapılan ek takviye fan benim yaptığım işlemler değil.Ayrıca Türk zekası gevur zekası diye yapılan laf kalabalığı gereksiz gördüm.Yapanın yapma amacı oyunlarda takılması ve o/c yapmak içindi.Donanımhaber forumlarında araştırıp bulabilirsiniz.
Bir çok benchmark programları var
Ram testi İşlemci testi Harddiskte badsector varmı yokmu hızı nasıl testi
Tüm sıcaklıkları görebileceğin programlar gibi.
Fan sorunu demişsin sende fakat zaten dizüstü bilgisayarlarda tek fan var oda işlemci üzerinde (yenilerle pek alakam yok ekran kartlarınada takılmış olabilir) bu üflüyorsa sorun yok demektir zaten büyük olasılık neyse zaten sorunun çözmüşsün
Ayrıca laptopa yapılan ek takviye fan benim yaptığım işlemler değil.Ayrıca Türk zekası gevur zekası diye yapılan laf kalabalığı gereksiz gördüm.Yapanın yapma amacı oyunlarda takılması ve o/c yapmak içindi.Donanımhaber forumlarında araştırıp bulabilirsiniz.
| Arkadaşlar, benim bu laptop çalışırken birden kitleniveriyor. Mause falan takılıyor klavye işlemiyor. Yeniden başlatmam gerekiyor. Sizce bu sorunun sebebi ne olabilir? Nasıl çözebilirim(format dışında)? |
cookilere (çerezleri) temizle hitlink kullan ve yonetimden temizlik yap kulanmadıgın programları kaldır bunları yaparsan biraz hızlanır
ahh, yeter artık, harrdisk değişti y,ne bi halt olmadı. yeter artık ya ne uyduruktan makinaymış. babamla konuştum, fujitsu siemens in servisini ariicaz, o da işe yaramazsa satıcaz. bıktım bu aptal makinadan. sizide sürekli rahatsız ediyorum bu topicde. hepsi bu aptal makinanın yüzünden
"Aptal makina"

| ahh, yeter artık, harrdisk değişti y,ne bi halt olmadı. yeter artık ya ne uyduruktan makinaymış. babamla konuştum, fujitsu siemens in servisini ariicaz, o da işe yaramazsa satıcaz. bıktım bu aptal makinadan. sizide sürekli rahatsız ediyorum bu topicde. hepsi bu aptal makinanın yüzünden |
mesleğim olmasına ramen itiraf etmek istiyorum bilgisayarlar gerçekten aptaldır
| ahh, yeter artık, harrdisk değişti y,ne bi halt olmadı. yeter artık ya ne uyduruktan makinaymış. babamla konuştum, fujitsu siemens in servisini ariicaz, o da işe yaramazsa satıcaz. bıktım bu aptal makinadan. sizide sürekli rahatsız ediyorum bu topicde. hepsi bu aptal makinanın yüzünden |
bu arada ramleri kontrol ettinmi onlarda sorun olabilr.
mesajı yazdıkdan sonra oturup düşündüm ve şu kanıya vardım. pc, harddisk değişiminden sonra sadece 2 kere sıkıştı. o da üst üste. 2 sindede windows media player de dvd oynarken oldu. bir daha wmp da dvd oynatmicam
eğer sorun devam ederse gelişmelerden haberdar ederim sizi 
| mesajı yazdıkdan sonra oturup düşündüm ve şu kanıya vardım. pc, harddisk değişiminden sonra sadece 2 kere sıkıştı. o da üst üste. 2 sindede windows media player de dvd oynarken oldu. bir daha wmp da dvd oynatmicam |
media playerden kaynaklı bişi yokmuş