FRIHOST • FORUMS • SEARCH • FAQ • TOS • BLOGS • COMPETITIONS
You are invited to Log in or Register a free Frihost Account!


Foto album op je site

nitrobeat
Hoi,
Ik ben op zoek naar een foto album voor op mn site. Nu heb ik een leuke site gevonden waar zelfs een admin tool bij zit voor het toevoegen en verwijderen van foto's. Dit is alleen niet gratis. Ik ben dus op zoek naar zoiets als op deze site, maar dan een gratis versie. Iemand een idee??
http://www.radiuswebdesign.nl/website-kunstenaars-fotografen.html

Alvast bedankt.
Mvg,
Nitrobeat
Bengt
Ik gebruik tegenwoordig Jalbum. (zowel pc als mac)
http://jalbum.net/

Soms gebruik ik ook Porta. Zelf zeggen ze de snelste tool te zijn voor wat ze aanbieden. Zowel in html als flash export.
http://www.stegmann.dk/mikkel/porta/
nitrobeat
He bedankt. Dat programma porta is wel leuk. Heb daar nu een leuk album mee gemaakt voor mn site. Alleen dat eerste programma vind ik een beetje wazig. Is dat nou een fotoalbum voor op je pc of een fotoalbum die je op je site kunt zetten?
kansloos
Een kameraad van mij heeft zelf een fotoalbum gemaakt. Je kunt het vinden op zijn domein http://www.daevius.com het heet Exhibitae.

Zitten nog wel een paar kleine quirks in maar dat is niets onoverkomelijk
Georgeboy
Het hangt er natuurlijk van af wat je zelf wilt en waarvoor je het wilt gebruiken hé. Maar ik heb bvb onlangs een xslt pagina gemaakt om via een eenvoudig xml pagina'ke direct een hele reeks foto's in te voeren. Dat was noodzakelijk omdat de vereniging waarvoor ik de site maakte enkel beschikt over een gratis webruimte. De xslt heb ik gebruikt om een overzichtspagina te maken en als je dan op een foto klikt dan verschijnt een lightbox. Het script werkt zoals op volgende site: [img]http://www.huddletogether.com/projects/lightbox2/[/img]. Dit vind ik persoonlijk heel gebruiksvriendelijk omdat je minder rekening moet houden met het resizen van foto's. Als er anderen foto's aan kunnen toevoegen is het vroeger vaak een miserie geweest en nu niet meer...Wink

Maar het is ook redelijk easy om zoiets te schrijven in php en mysql. Je maakt een tabel waar je eventueel eigenhandig een id aan toevoegt, als je zeker wilt zijn dat alle id's elkaar opvolgen, en dan laat je een php script de foto's ophalen. Eerst in bvb een thumbnail en dan door erop te klikken vergroot je de afbeelding. Normaalgezien moet je ook op php sites de nodige voorbeeldjes vinden.

Een andere mogelijkheid is in flash, daar zijn er via google ook een aantal gratis versies te vinden...

Veel succes !!
Related topics
JA eindelijk!!
Fotoalbums op het web
gratis .be domeinnaam
FTP
Fotogallery
Favourite Website Builder
waar halen jullie je inspiratie voor een site
Hoe mijn site volledig zichtbaar maken via google
.tk of .nl.tt domein
teller in je site
spelletjes op site
Op zoek naar een speciaal script. (Random pagina)
Foto's op je site?
Hoelang duurt het gemiddeld voordat je site goedgekeurd is?
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Dutch -> Computers en Techniek

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2011 Frihost, forums powered by phpBB.