.. czyli na życzenie: wady waszej sieci telefonicznej. Tylko konkrety. Inne firmy też można oczerniać. Ale argumentami.
W mojej sieci telefonii do bani jest...
...wady Orange? Chyba największą jest ciągle cholernie drogi roaming, nawet mimo faktu, że lokalnie dysponujemy siecią Orange-wyjeżdzam teraz do Chorwacji i szlag mnie trafia, że przez dwa tygodnie nie będę w stanie wysyłać do moich znajomych sms'ów, mimo że są w Orange a ja mam pakiet 600 darmowych wiadomości.
zjade z tematu
@Deathplanter w każdej sieci tak jest więc nie mów, że Orange tak tylko robi. Co prawda ma wysokie ceny połączeń, ale będąc w innej polskiej sieci będziesz płacił podobmnie bez względu czy masz jakieś darmowe pakiety czy nie.
@Deathplanter w każdej sieci tak jest więc nie mów, że Orange tak tylko robi. Co prawda ma wysokie ceny połączeń, ale będąc w innej polskiej sieci będziesz płacił podobmnie bez względu czy masz jakieś darmowe pakiety czy nie.
Wady mojej? Bez wad
Mam abonament Ery 10zł przez rok, następny 30zł (dziś mi przyszedł rachunek już na 30). 40 darmowych minut miesięcznie, wymienialne na 100 sms, niewykorzystane przechodzą na następny miesiąc. W praktyce płacę tylko za abonament, bo nie wykorzystuje tej całej darmochy
A jak mi się umowa skończy, to może mi coś ciekawszego zaproponują, nowy telefon, itd...
PS. Za zachowanie numeru (przechodziłem z Tak-Tak'a) zapłaciłem 1,22 zł
PS. Za zachowanie numeru (przechodziłem z Tak-Tak'a) zapłaciłem 1,22 zł
płacisz 10 zł rocznie?
10 czy 30 w końcu?
abonament taki?
chyba miało być 30 miesięcznie. To takie są we wszyskich sieciach. I wszędzie przechodzą na następny miesiąc. I wszędzie są wymienialne na sms. I wszędzie proponują telefony, albo więcej darmowych minut.
W Orange masz:
bezplatne minuty w abonamencie (do wyboru jedno z tych)
do Orange i na numery stacjonarne 90
do Ery i Plus-a 60
do Play 50
SMS-y 180
MMS-y 88
abonament miesieczny 35 zł
Kupujac w sklepie internetowym orange.pl otrzymasz jeszcze wiecej:
az przez 2 miesiace dodatkowy pakiet 600 minut na polaczenia ze wszystkimi w Orange i z numerami stacjonarnymi.
dodatkowy pakiet 50 zl na polaczenia z Internerem przez 12 miesiecy
bezplatnie usluge MultiBox Platinum
telefon w cenie jeszcze nizszej niz w salonie
mozliwosc wypróbowania takich uslug jak: Pakiet TV, Pakiet Twoja Muzyka i mobilny dostep do Internetu, czyli Orange Free, tylko za 1 zl przez 2 miesiace
stawki poza abonamentem:
polaczenia do Orange i na numery stacjonarne 60gr
polaczenia do Ery i do Plus-a 60 gr
polaczenia do Play 75 gr
SMS do wszystkich sieci 20 gr
MMS do wszystkich sieci 40 gr
kup (telefonów za 1 zł Ci u nas pod dostakiem
)
35 zł to za dużo? To sobie SAM skomponuj co potrzebujesz: tu
zależy czy chcesz dzwonić wszędzie tanio, czy do przyjaciół, czy wieczory i weekendy, czy Orange i stacjonarne, czy wybrane nr i weekendy czy Internet. Generalnie za 10 zł też możesz mieć już Orange.
10 czy 30 w końcu?
abonament taki?
chyba miało być 30 miesięcznie. To takie są we wszyskich sieciach. I wszędzie przechodzą na następny miesiąc. I wszędzie są wymienialne na sms. I wszędzie proponują telefony, albo więcej darmowych minut.
W Orange masz:
bezplatne minuty w abonamencie (do wyboru jedno z tych)
do Orange i na numery stacjonarne 90
do Ery i Plus-a 60
do Play 50
SMS-y 180
MMS-y 88
abonament miesieczny 35 zł
Kupujac w sklepie internetowym orange.pl otrzymasz jeszcze wiecej:
az przez 2 miesiace dodatkowy pakiet 600 minut na polaczenia ze wszystkimi w Orange i z numerami stacjonarnymi.
dodatkowy pakiet 50 zl na polaczenia z Internerem przez 12 miesiecy
bezplatnie usluge MultiBox Platinum
telefon w cenie jeszcze nizszej niz w salonie
mozliwosc wypróbowania takich uslug jak: Pakiet TV, Pakiet Twoja Muzyka i mobilny dostep do Internetu, czyli Orange Free, tylko za 1 zl przez 2 miesiace
stawki poza abonamentem:
polaczenia do Orange i na numery stacjonarne 60gr
polaczenia do Ery i do Plus-a 60 gr
polaczenia do Play 75 gr
SMS do wszystkich sieci 20 gr
MMS do wszystkich sieci 40 gr
kup (telefonów za 1 zł Ci u nas pod dostakiem
35 zł to za dużo? To sobie SAM skomponuj co potrzebujesz: tu
zależy czy chcesz dzwonić wszędzie tanio, czy do przyjaciół, czy wieczory i weekendy, czy Orange i stacjonarne, czy wybrane nr i weekendy czy Internet. Generalnie za 10 zł też możesz mieć już Orange.
Oczywiście, że miesięcznie
Przez pierwszy rok 10zł, przez drugi 30zł, czyli 20 zł miesięcznie średnio
Wziąłem wtedy tą ofertę, bo chciałem zachować numer, a kosztowało to tylko 1zł.
Mam karte z sieci PLAY , przyjechalem sobie do Wielkiej Brytanii, niestety chyba roamingu nie ma bo wyswietla mi "No Service".
Ja mam Heyah i tez nie mam co narzekać. Zasieg mam wszewdzie i zawsze, tanie rozmowy i smsy, gratisy zwiazane z Heyah klubem (znizki, herbatka w KFC
...), wiec zyc nie umierac :]
Ja mam tak taka i mam tanie sms po jednym groszu i tanie rozmowy, bardziej mi sie opłaca niz w abonamencie. Tylko czasem denerwuje mnie jak chce gdzies zadzwonic a tu brak funduszy - trzeba leciec po karte do sklepu
Wada jest ze nie mozna sprawdzic ilosci pozostałych sms w pakiecie sms, zeby to sprawdzic trzeba sie logowac na stronie tak taka a poza ty, mie widze wiekszych wad
Wada jest ze nie mozna sprawdzic ilosci pozostałych sms w pakiecie sms, zeby to sprawdzic trzeba sie logowac na stronie tak taka a poza ty, mie widze wiekszych wad
Na początku, jak zmieniłem na abonament, to często dzwoniłem na informację, żeby zobaczyć ile mi jeszcze minut zostało i ile mam do zapłaty za rozmowy. Nabrałem pewnych podejżeń, bo nawet jeśli nigdzie nie dzwoniłem, to suma cały czas rosła :/ Dopiero jak billing przyszedł, to się zorientowałem, że ta informacja jest płatna oO Wniosek - czytać dokładnie to drobnym drukiem 
Pozostało Ci -95.68 zł w ramach Pakietu złotówek w abonamencie. Tak Play oznajmia mi o mojej kasie. Kretynizm.
| jackill wrote: |
| Na początku, jak zmieniłem na abonament, to często dzwoniłem na informację, żeby zobaczyć ile mi jeszcze minut zostało i ile mam do zapłaty za rozmowy. Nabrałem pewnych podejżeń, bo nawet jeśli nigdzie nie dzwoniłem, to suma cały czas rosła :/ Dopiero jak billing przyszedł, to się zorientowałem, że ta informacja jest płatna oO Wniosek - czytać dokładnie to drobnym drukiem |
Dobre
Ja też się tak naciąłem tylko w przypadku telefonii stacjonarnej. Na szczęście miałem prepaid i billing dostępny na bieżąco więc w miarę szybko się zorientowałem, że usługa informowania o pozostałych minutach jest płatna. Ale kilka złotych poszło z dymem