FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Jaka telefonia komorkowa?

Jaka siec uwazasz za najlepsza w Polsce?
Era
18%
 18%  [ 5 ]
Heyah
7%
 7%  [ 2 ]
Orange
44%
 44%  [ 12 ]
Play
7%
 7%  [ 2 ]
Plus
22%
 22%  [ 6 ]
Total Votes : 27

Nolt
Hej, ciekawią mnie wasze opinie na temat telefonii komórkowych które istnieją w Polsce, z jakich korzystacie, czy jesteście zadowoleni i w ogóle. Ja mam tel. w Plus'ie i jestem bardzo zadowolony z tej sieci. Byłem abonentem każdej sieci jaka jest w Polsce (przócz Play) i muszę stwierdzić ze Plus najbardziej mi leży. Dość dobre oferty, niewygórowane stawki za połączenia, promocje itp.
vrooth
heyah nalezy do ery o ile sie nie mylę...

zastanawiam sie ile jeszcze powstanie tematów o sieciach telefonicznych, ale tematu stricte o tym, która jest najlepsza nie kojarzę
Deathplanter
Głosuję na orange-poleciła mi znajoma i pakiet 600smsów bardzo przypadł mi do gustu. Poza tym-darmowe startery, doładowania i startery za 5zł (przecież to grosze!), przyjazny BOK...
Ramelof
Ja mam telefon w orange i jestemz tego zadowolony. Na karte jest do wyboru 4 plany taryfowe o różnych stawkach. Dodatkowym plusem jest program profit. Za doładowania i za staż w programie dostaje się punkty za które można potem doładować konto za jedyne 1.22 zł. Cena wysłania sms.
Postman
Temat stary jak Świat. Każdy będzie chwalił swoje. Lepszy był by temat jakie wdy ma sieć z którj korzystasz.
Nolt
Postman wrote:
Temat stary jak Świat. Każdy będzie chwalił swoje. Lepszy był by temat jakie wdy ma sieć z którj korzystasz.

hehe ale ja nie napisałem byście wad nei wymieniali xD A tak apropop to największa wada wszędzie jest (w tel. na karte) przepadanie nr gdy nie doladujesz konta.
loginos
To dorzuć jeszcze "sami swoi" może nie są zbyt popularni, ale też należy ich uwzględnić Very Happy
mtx
A oni jeszcze istnieją?

PS ma ktoś Heyah albo Tak tak?
Nolt
Szczerze to nie znam osoby ktora korzysta z uslug Sami Swoi. Poza tym chyba siec upadla, a przynajmniej tak mi sie wydaje.
gandalfini
Ja "błąkałem się" od sieci do sieci - trwało to dobre pare lat. Pamiętam jeszcze czasy Idea POP i taryfę 2,45 złotego za minutę połączenia, bez sekundowego naliczania, potem był tak-tak i "bpnus - dziesięć groszy za każdą odebraną minutę rozmowy)
W każdym razie od roku korzystam z usłuk Plusa (żeby było precyzyjniej - simplusa) i jestem z niej zadowolony.
Osobiście mało rozmawiam przez telefon więc jak "zatankuję" za piędziesiąt złotych to taka karta wystarcza mi czasem nawet na trzy miesiące (a zazwyczaj zdarza się,m że i tak nawet połowy z niej nie wydzwonię) - np. teraz mam jakieś 250 złotych do przegadania ale nie mam za bardzo z kim Wink

Co do niższowych sieci vide sami swoi, heyah... - moim zdaniem dobrze, że istnieją - dzięki nim jest konkurencja pomiędzy operatorami a na tej konkurencji najwięcej zyskują konsumenci - promocje, rabaty...same się w ręce cisną.

A kiedyś kolega mi powiedział " W życiu to nawet w mordę za darmo się nie dostaje Very Happy
mtx
Ja mam Orange/Idęę od zawsze czyli od 6-7 lat (jakoś tak). Jestem zadowolona. Zawsze dostaję taki telefon jak chcę, mam darmowe naliczanie sekundowe, abonament 60 zł, 90 darmowych minut, + 200 sms.
Mam też play - za 70 zł.
gandalfini
Mama mały dylemacik - właśnie dostałem sms z plusa (smiplus), że jeżeli nie zasilę konta za 3 dni moje środki na koncie zostaną wyzerowane (zgodniez regulaminem Wink ). Osobiście mało dzwonię , węc zasilam kotno jedynie wtedy gdy muszę Wink
Niepodoba mi się takie podejście do kienta w plusie - zasil konto, w innym wypadku zerujemy ci konto - to jakaś herezja Wink
Mam więc apel do innych użytkowników prepaidów - u ktorego operatora środki na koncie nie przepadają za niedoładowywanie konta ? Ewentualnei którego prepaida polecacie dla mało-dzwoniącego ?
pawelabrams
Masz chyba mixplusa? Bo w simplusie takiego czegoś nie ma.
gandalfini
Nie, mam simplusa - dokładnie 2 tygodnie temu zablokowali mi wychodzące (co z tego Very Happy ) zaś dzis dostałęm takiego eska :/
Postman
Coś Ci się pomyliło albo ktoś zrobił Ci kawał.
Poczytaj regulamin:
http://simplus.pl/v.do?idx=805115
Code:
Uwaga: Okres karencji dla Użytkowników taryf Team 4 i Team 7 upływa w 365 dniu od chwili zawieszenia konta z powodu zakończenia okresu ważności lub wyczerpania jego wartości . Po upływie okresu karencji zgodnie z Regulaminem Świadczenia Usług Telekomunikacyjnych przez Polkomtel dla Użytkowników następuje zaprzestanie świadczenia usług (dezaktywacja numeru).

Jaką wogóle masz taryfę ? Może w nowych taryfach wprowadzili jakieś nowum. U mnie jak mam zablokowane konto to po doładowaniu wszystkie środki się sumują.
gandalfini
Mam team 7 -i to raczej nie kawał, ponieważ w nadawcą jest "simplus" :/ a ten twój cytat nic nie wspomina o zerowaniu środków Razz

Last edited by gandalfini on Wed Sep 12, 2007 10:23 pm; edited 1 time in total
Bigrazer
w erze (tak taku) srodki nie przepadaja po skończeńiu terminu waznosci Smile i jeszcze jedna zaleta tak taka to to ze jak doładowuje sie konto to do połaczeń wychodzacych jest dodawana wartosc (az do roku czasu), a nie jak np w popie jest przedłuzana o jakas wartosc Smile
gandalfini
W sumie tak przeglądając ofertę Tak-Taka wydaje się całkiem znośny, wystarczy zatankować za 50 złotych i mam na 4 miesiące kłopot z głowy, a nawet jak mnei zablokują (tzn. przychodzące i wychodzące) to kasa na koncie nie przepada..chyba Very Happy

Quote:
W Tak Taku zawsze możesz mieć pewność, że niewykorzystana kwota nie przepadnie nawet, jeśli zapomnisz w porę przedłużyć ważność konta na połączenia wychodzące. Po kolejnym doładowaniu niewykorzystana kwota pozostała na koncie zawsze sumuje się ze środkami z bieżącego doładowania!

W każdym rzie nie napisali, co się stanie jak zablokują mnie na przychodzące Crying or Very sad

A jak sie sprawa ma z Orange ?
Postman
W takim przypadku proponuję kontak z Biurem Obsługi Klienta pod numerem 2601. Do tej pory pierwszy raz spotkałem się z takim czymś. Sprawa wymaga wyjaśnienia. Mam w domu czterech domowników , którzy mają komórki właśnie w www.simplus.pl i nigdy nie mieli takich problemów. Tak więc wydaje mi się to podejrzane. Tak jak mówiłem polecam telefon do BOK i wszystko będzie jasne.
bpit22
Moim zdaniem bardzo dobrą ofertę ma Play. Nie chce mi się przytaczać wszystkich zalet więc odsyłam do strony www.playmobile.pl. Starter można już kupić w prawie każdym kiosku;)
gandalfini
Play jest fajny ale nei dla mnie - w plaju aby mieć aktywne połaczenia wychdzące musze tankować za 50 zł co miesiąc, wiec "jedynym wyborem" jest chyba tik-tak Confused
bpit22
Gdzies już na forum pisalem o playu i nie bede powtarzał, a więc uważam że
play ma najlepsze warunki pod kazdym względem ale to może nie trwać wiecznie, o tym wiem. Na tą chwilę nie ma lepszej sieci. Cool
MOldar
Very Happy Na razie jako jedyny zagłosowałem na Ere. Rolling Eyes

Chociaż uważam że Heyah jest lepsza, ale to w końcu też Era więc swój głos oddałem na Ere z którą jestem już pare lat, oprócz tego czasem korzystam z taktaka, Heya i innych prepaidów.

Wad specjalnie nie moge się doszukiwać, na razie nie korzystałem z niczego lepszego, chociaż...
chyba najbardziej przeszkadza mi naliczanie opłaty za połączenie GPRS, od razu ściąga za 0,5MB uploadu i 0,5MB downloadu, co mi bardzo nie pasuje kiedy chce szybko zajrzeć na jakąś www, jasne jest że nie wykorzystam tego pół mega wysyłając same zapytania... a zapłacić muszę Evil or Very Mad
Kamo
Nigdy sie tym nie interesowalem. Od zawsze korzystalem z ery i nigdy problemu nie bylo. Dlatego tez nie glosuje bo nie mam porownania.
gecko
MOldar wrote:
Very Happy Na razie jako jedyny zagłosowałem na Ere. Rolling Eyes

Przyłączam się. Mam w niej abonament od roku, wcześniej korzystałem z pre-paida i nie widzę problemów ani żadnych powodów do narzekań.

W Plusie strasznie denerwowały mnie sms typu "saldo konta zaktualizowane. wyłącz i włącz ponownie telefon". Gdzieś widziałem że można to przełączyć na normalne sprawdzanie konta przez zapytanie ale 'operacja jednostronna'. Przeszkadzał mi też fakt, że mało (mniej niż 6) znajomych miało tą sieć więc trochę kasy zżerało. Ale to u mnie Wink

Heyah była świetna. No i strasznie "kul". Rewelacyjne dla mnie były pakiety sms. Korzystałem z nich non-stop a kiedy okazało się, że w Erze też są to się przesiadłem. Bo mimo wszystko Heyah była 'inną' siecią. Była imho bardziej ograniczona niż Era

Z innych nie korzystałem więc się nie wypowiadam Wink
GKH
Miałem Plusa przez pół roku, postanowiłem zmieni na orange, jestem zadowolony.
vrooth
orange ma jak dla mnie jedna zalete - > można bezproblemowa wysyłać sms'y z bramek internetowych, np. gadu Smile

a tak to plus jest najlepszy
mtx
co byście chcieli żeby się zmieniło w waszej sieci??
gdybyście mogli zmieniać?
albo i nie w waszej sieci Smile może być jakaś inna
ja bym chciała z ręką na sercu, żeby Play przestało istnieć Razz
a tak poza tym, żeby wróciły mega doładowania w Tak taku.
i żeby w Orange były fajne telefony (takie dla mnie) w niskiej cenie
gecko
mtx wrote:

mi nie przeszkadza. niech tam sobie będzie. bo w sumie im większa konkurencja tym lepiej Smile

ja bym chciał jakiś mega-pakietów sms w Erze/Tak-Tak. baaardzo by mi się przydało Wink poza tym może coś w stylu: im więcej razy reaktywujesz umowę tym lepsze (droższe/bardziej wypasione) telefony ci przysługują.
Joker
bpit22 wrote:
Gdzies już na forum pisalem o playu i nie bede powtarzał, a więc uważam że
play ma najlepsze warunki pod kazdym względem ale to może nie trwać wiecznie, o tym wiem. Na tą chwilę nie ma lepszej sieci. Cool

Zgadzam się całkowicie z kolegą. Na chwilę obecną mam Playa, a wędrowałem między wszystkimi dostępnymi na polskim rynku sieciami (dokładnie między wszystkimi pre-paidami) i nigdy ta sama kwota załóżmy 50zł nie starczała mi na tyle czasu na ile starcza w Paly'u. Mają najlepsze warunki, najtańsze połączenia i najlepsze promocje (zaczynając od gratisu przy doładowaniu). A muszę się pochwalić, że zaczynałem korzystanie razem z SimPlusem kiedy za minute (bez sekundowego naliczania - wtedy nikt o tym nie marzył) płaciłem prawie 3zł więc trchę o tych pre-paidach wiem z doświadczenia Razz
Nolt
mtx wrote:

A tak się podniecałaś i reklamowałaś play jeszcze przed tym nim sieć pojawiła się oficjalnie Smile funny girl ;]
mtx
Jestem za tym, żeby był conajmniej 4 operator. Żeby była konkurencja i żebyśmy odtrzymywali nową jakość usług, ale niestety to co robi Play już prawie od roku to śmiech na sali.
Z resztą szukuję duży artykuł o błędach i potknięciach Play, więc dopiero zestawiając to wszystko widać ile tego jest.
4 operator tak, ale w tym wypadku Play niestety nie. Nie oferuje tego co powinien oferować. Szczególnie coś o tym wiem jako użytkownik.
debowski
jestem abonentem Orange i w sumie jestem zadowolony. ceny nie są według mnie wysokie, a pomoc techniczna - w moim przypadku - zawsze życzliwa, cierpliwa i fachowa.
byłem przez pewien czas w Erze, ale bardzo szybko zrezygnowałem.
Dawid
Plus choc teraz bede zmieniac na PLay
scorpiOOn
Z własnego doświadczenia wiem iż "Orange" teraz ma najlepszą ofertę w świecie telefoni komurkowej ...

Tanie rozmowy itp..

Teraz nawet można zamówić bezpłatny starter do domu również za darmo Smile

http://www.orange.pl/portal/map/map/go_starters_art?stamp=1199541331238

Tak więc dziekuje i pozdrawiam Smile
tmdevil
aktualnie mam Era ale wolal bym Plus hmm era to shit ;/ nie podoba mi sie sms za 50gr mam ;o
gecko
50 gr? Jakim cudem? Ja mam abonament w którym (pomijając darmowe smsy w pakiecie) smsy są po 20 gr... Masz starą umowę?
pawelabrams
A w roamingu w erze to kiedyś żarło 8 zł za półtorej minuty z... Czech!
mtx
2,20 w Orange za min
pawelabrams
Mtx, sama chyba łamiesz własne zasady? Ja tylko wytykam wadę, a ty reklamujesz.... A tak w ogóle czy to był wartościowy post?
mtx
Nie reklamuję. Byłam w ten weekend w Czechach, więc piszę ile wynosi tam roamin. To jest informacja. Nie piszę - przerzuć się do Orange, bo masz taniej itd., tylko porównuję sieci do siebie. Nie piszę nawet, że Orange jest lepsze czy coś - ma taniej (przynajmniej porównując nasze abonenty). Ale ma pewnie 10001 innych wad. Poza tym może w Erze wystarczy aktywować jakąś usługę, żeby było taniej. Albo ma na kartę i dlatego. Nie wiem.
Po prostu przekazuję suchą informację.

Porównywanie sieci na zasadzie - bo Plus jest fajniejszy, a Era ma spox telefony to troszkę mało merytoryczne, nie uważasz?
pawelabrams
No owszem, ale mogłabyś napisać, w jakim abonamencie itp...

Ja muszę w takim razie dodać, że miał wtedy na ABONAMENT xD - stara umowa chyba, czy coś...
mtx
abonament 50 zł. więcej info na stronie Orange..
abikor
Korzystam z Ery od paru lat i już się przyzwyczaiłem. Zapewne w danym momencie różne sieci mogą oferować lepsze usługi, ale póki zyski z przesiadki nie będą wyraźne nie będę zmieniał operatora.
Korzystam z aparatu na kartę, więc nie muszę martwić się abonamentem.
Obserwuję rynek i za jakiś czas pewnie zmienię - ale raczej wtedy gdy standard UMTS stanie się bardziej powszechny.
Co do konkurencji - zgadzam się całkowicie - ona właśnie przynosi korzyści nam-klientom. Niedługo dojdzie do tego, że operatorzy będą jeszcze dopłacać, byle tylko do nich się przenieść.
nTonio
Od 8lat jestem w Orange, niby wszystko jest ok, ale... Przypada właśnie okrez przedłuzania umowy (Propozycja) i Pani mi objaśnia przez telefon jakie to wspaniałe ma dla mnie oferty z telefonami (naszczęście przygotowałem się do tej rozmowy :>) mówie ok...i po paru minutkach spytałem się tej jakże uprzejmej Pani czemu ceny telefonów dla mnie w średniej klasie wielkości abonamętu po 8 latach są średnio o 10%!!! droższe niż jak bym przystępował jako nowy użytkownik do planu !? na tym się nasza rozmowa zakończyła i zostałem poinformowany że jak tylko się coś zmieni to Pani oddzwoni Smile
Deathplanter
Tak z czystej ciekawości... daj znać, czy oddzwoniła, okay? ;>
mosngu
Ze swojego doświadczenia mogę napisać, że nie ma najlepszej sieci komórkowej dla wszystkich odpowiada.

Według mojej skromnej opinii dla
Firm najlepszy jest PLUS GSM
dla klientów indywidualnych PLAY
dla użytkowników kart pre-paid ORANGE
mosngu
Ja polecam Orange Go bądz jak kto woli POP-a 600 sms-ów do Idei za jedyne 6 zł Smile
mtx
W Orange możesz zamówić starter za darmo.
Quote:
Teraz dzięki usłudze Gwarancja zwrotu możesz odzyskać pieniądze, które do tej pory traciłeś w dniu, w kórym nie miałeś już możliwości wykonywania połączeń i wysyłania SMS-ów.

Jeśli chcesz odzyskać zablokowane środki wystarczy, że doładujesz konto przed upływem 5 dni od dnia, w którym utraciłeś możliwość wykonywania połączeń. Zawsze przypomnimy Ci o tym SMS-em.

Zamrożona kwota, w ciągu 2 dni,
w całości
wróci na Twoje konto.

jak doładujesz konto

Możesz to zrobić na wiele sposobów

W ramach usługi zwracamy Ci tylko pieniądze, które znajdują się na koncie głównym, nie zwracamy pieniędzy, które uzyskałeś w ramach promocji np. bonusowe doładowania.
hack3r
a ja orange
jestem zadowolony - mam telefon w abonamencie, orange dla firm 50:] nie mam z nimi zadnych problemow ani nic
wszystko ok smialo brac u nich tele:P
matti05
No i na polski rynek wchodzi kolejna sieć, po Play'u przyszedł czas na Mobilking.
Jak wynika z reklamy i ich strony ma być to męska sieć, ale nie za bardzo rozumiem, na czym to ma polegać. Póki co to mają całkiem ciekawy zestaw startowy, chodzi mi o to co można w nim dostać, a nie o ceny. Miejmy nadzieję, że nie będzie to statysta na rynku, lecz pobudzi konkurencję do obniżenia cen.
gandalfini
matti05 wrote:
No i na polski rynek wchodzi kolejna sieć, po Play'u przyszedł czas na Mobilking.
Jak wynika z reklamy i ich strony ma być to męska sieć, ale nie za bardzo rozumiem, na czym to ma polegać.

Może będą sprzedawać komórki bez funkcji wibracji Wink

Jak dla mnie spoko - przy dużej konkurencji korzystają konsumenci Very Happy
mtx
tak w ogóle to wiecie, ze Netia sprzedała kolejne pakiety Play.. chyba już nie ma żadnych..
pawelabrams
Quote:
Jak wynika z reklamy i ich strony ma być to męska sieć, ale nie za bardzo rozumiem, na czym to ma polegać.

Hmmm... jak można sprawdzić na ich stronie (mobilking.pl) po prostu nie za bardzo lubią kobiety. Ale za to oferują dla mężczyzn "18+" plakaty... Dziwni są xP
Kocur14
Ja mam telefon w Playu i nie narzekam, bo właściwie nie mam na co. Jak na moje potrzeby wszystko w idealnej cenie.
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.