FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

services.exe

GokusSSJ3
mam problem czasami komp mi sie wylancza z tego powodu ze wylancza sie plik
C:/Windows/system32
ponoc nie moga byc dwa services.exe na jednym kompie wiec uzylem opcji wyszukaj i patrzcie coznalazlem

pomozcie co mam zrobic zeby mi sie komp nnie wylanczal
Ramelof
services.exe, jesli jest w katalogu windows/system32/ jest plikiem windows, a nie zadnym wirem.
GokusSSJ3
wiec co z tym drugim plikiem ktory znalazlem?
Ramelof
No można do kosza. Skoro piszesz, że dwa nie mogą być. To, że komp się wyłącza przez ten plik nie musi oznaczać, że nie mogą być dwa. Może to być wina wira lub rootkita.
kizarop
Prawdopodobnie atak trojana z sieci , zainstaluj firewalla (KIS , Zone Alarm etc. bo ten z windowsa nie liczy Very Happy , pobierz najswiezsze patche systemowe.
InsanePL
Był kiedyś taki trojan NastyXP i chyba nadal jest. I właśnie on udaje plik services.exe lub rundll mozna wybrać robiąc vira, najlepiej uruchom w awaryjnym i zeskanuj kompa. A goscia który przesłał ci plik 1mb i go uruchomiłes i nic się nie stało zabij Smile
webek
@GokusSSJ3: Zainstaluj sobie program Unlocker (poniżej wstawiam link):
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=59&id=1571
i za pomocą tego programu skasuj ten drugi plik... potem polecam zrobić skana programem ad-aware, avastem, webroot spysweeperem i zainstalować jakiegoś porządnego firewalla.

Jeśli to nie pomoże... no to instalka nowego windowsa (przy pierwszym włączeniu windowsa nie możesz mieć połączenia z siecą) i dopiero wtedy zainstaluj firewalla. powinno pomóc.
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.