FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Program do mailingu

mtx
Teraz będę paskudna. Potrzebuję dobrego programu do mailingu. A jeśli się nie da tych funkcji w 1 - to chcę kilka. Jakby to nie był freeware, to proszę chętnych o przesłanie cracków i seriali na pw - odwdzięczę się. Tym za freeware też Smile

1) możliwość wysyłania dużej ilości maili
2) możliwość wysyłania jako dowolny nadawca (czyli zarówno w polu od jak i adres email)
3) możliwość html w wiadomościach
4) książka adresowa w programie (przydatna, ale nie bardzo obowiązkowa)

przy okazji szukam programu, który będzie zbierał adresy email ze stron.
Deathplanter
mtx wrote:
Teraz będę paskudna. Potrzebuję dobrego programu do mailingu. A jeśli się nie da tych funkcji w 1 - to chcę kilka. Jakby to nie był freeware, to proszę chętnych o przesłanie cracków i seriali na pw - odwdzięczę się. Tym za freeware też Smile

2) możliwość wysyłania jako dowolny nadawca (czyli zarówno w polu od jak i adres email)

Nie jestem pewien, ale chyba szybciej będzie, jeśli zatrudnisz do tego jakiegoś informatyka, który napisze Ci tego spambota. Co do punktu drugiego-poczytaj troszkę o praktykach antyspamowych a zrozumiesz, dlaczego jeśli będziesz wysyłała spam z jakiejś domeny której nie posiadasz, większość skrzynek nie przyjmie takiej wiadomości.
InsanePL
a co do szukania maili może to Razz ?

http://www.sharewareconnection.com/fast-email-spider.htm
Postman
mtx wrote:

Oj mtx tak nie dawno rozmawialiśmy o spamie. Przerarzasz minie.. Szukasz programu , który bedzie zbierał e-maile ze stron. Jesteś naprawdę niebiezpieczna. Gdzie ta Twoja ustawa o ohronie danych osobowych. Jeżeli Twój boot wejdzie na moją stronę bedę zły.
mtx
spokojnie. Chodzi o maile do firm. Głównie do firm z zakresu e-sklepów, nieruchomości, domów wczasowych, klubów itp.
Nie chodzi o reklamę, a o oferty współpracy.
Poza tym pamiętaj - umieszczając swojego maila publicznie na stronie zgadzasz się również na to, że ktoś coś Ci na niego prześle.
Deathplanter
Co nie zmienia faktu, że netykieta zobowiązuje internautów do NIE nadużywania tego przywileju.
vrooth
netykieta?? heh pierwsze słysze

liczy sie osiągnięcie celu, tudzież korzysci, kto sie przejmuje jakąś 'netykietą'... nie twierdze ze żadne normy zwyczajowe nie istnieją Laughing
mtx
http://pl.wikipedia.org/wiki/Netykieta

Quote:
zakaz spamowania (m. in. wysyłania niechcianych linków do stron)
rozumiem, że to można pod to podciągnąć.

Quote:
Spam to niechciane elektroniczne wiadomości. Najbardziej rozpowszechniony jest spam za pośrednictwem poczty elektronicznej oraz w Usenecie. Zwykle (choć nie zawsze) jest wysyłany masowo.

Istotą spamu jest rozsyłanie dużej liczby informacji komercyjnych o jednakowej treści do nieznanych sobie osób. Nie ma znaczenia, jaka jest treść tych wiadomości. Aby określić wiadomość mianem spamu, musi ona spełnić trzy następujące warunki jednocześnie:
treść wiadomości jest niezależna od tożsamości odbiorcy,

Po to jest program, żeby to zmienić i zindywidualizować
Quote:
odbiorca nie wyraził uprzedniej, zamierzonej zgody na otrzymanie tej wiadomości,

umieszczając link kontaktowy na stronie, wyraża się zgodę na przesyłanie ofert kontaktowych. Ja niczego nie sprzedaję, ja oferuję współpracę
Quote:
treść wiadomości daje podstawę do przypuszczeń, iż nadawca wskutek jej wysłania może odnieść zyski nieproporcjonalne w stosunku do korzyści odbiorcy.

korzyści odnoszą obie strony: np. sklep dodający się do porównywarki i porównywarka

Quote:
Masowe e-maile dzielą się na dwie kategorie:
Unsolicited Commercial Email (UCE) – niezamawiana oferta handlowa, spam komercyjny o charakterze reklamowym, zakazany przez prawo polskie i dyrektywę UE.

Nie reklamuję niczego

Quote:
Unsolicited Bulk Email (UBE) - niezamawiana poczta masowa, maile o charakterze często niekomercyjnym, takie jak apele organizacji społecznych i charytatywnych czy partii politycznych, prośby o pomoc czy masowe rozsyłanie ostrzeżeń np. o wirusach komputerowych.

to ew. ale to nie łańcuszek.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Spam

więc netykieta tego nie zabrania
bet_score
Ja tez bym chciał taki program. Mam zamiar nie długo ( w zależności kiedy admini zatwierdzą mi stronę) leciutko ją rozreklamować. Są takie programy, że wyznaczasz mu strony a on zbiera z nich maile Lub takie co samemu wpisujesz maile..?
mtx
to będzie spam
venom6
Heh ale masz zachcianki Razz
Cyt.
Quote:

Taką opcję znajdziesz na stronie http://www.ehaker.pl/anonimowy-email/. Lecz niestety ta strona jest płatna i to wcale nie małą sumę sobie życzą. Tak się składa, że akurat mam tam dostęp, potrzebowałem też tego patentu z adresem e-mail, na nim zwróciły mi się pieniądze, które straciłem przy rejestracji i wyszedłem na duży plus przy tym tak przy okazji Razz Jak chcesz mtx to mogę podać Ci login + hasło na PW, tylko mam nadzieję, że mnie nie wystrzelisz na konto Razz
Dodam jeszcze tylko, że jest jedna rzecz, która mnie tu denerwuje, mianowicie przy wysyłaniu e-maila odbiorca otrzyma wiadomość:

Cyt. "lalalalalala (tekst wiadomości)
--------------------------------
WWW.EHAKER.PL - Serwis społeczności internetowej..."

Gdyby nie ten głupi link itd. to było by super. Razz
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.