...nowe stare forum. Obecnie najnowszą wersją jest RC2 czyli jeszcze poczekamy na pełną już ukończoną wersją tego skrytpu.
Czy miał już ktoś styczność z tym nowym forum tzn. testował je? Czy warto je zainstalowć?
Podobają mi się nowe funkcje, wszystko działa bardzo stabilnie. Ogromną zaletą trzeciej edycji jest moim zdaniem wprowadzenie panelu kontrolnego użytkownika, gdzie można przejrzeć subskrypcje, wygodnie dostroić opcje etc. Bajer praktycznie prosto z vB. Poza tym, dodano możliwość subskrybowania całego forum, wygodniej administruje się także grupami i uprawnieniami pojedynczych użytkowników.
Osobiście, bardzo bym się cieszył, gdyby frihost przeszedł na trójeczkę po wydaniu wersji stable...
@down:
Żeś się popisał zdolnością uzasadniania argumentów... -.-
Last edited by Deathplanter on Tue Jul 10, 2007 10:20 am; edited 1 time in total
ostatnio gdy robiłem forum dla mojej grupy filmowej zainstalowałem właśnie silnik phpBB3. Jeszcze niczego konkretnego nie ustawiałem, ale z tego co przeglądałem w panelu administracyjnym jest spory wybór opcji.
No i rozkład plików "troszkę" różni się od wersji 2x.
Jak będę więcej używał to jeszcze coś napiszę.
I juz są exploity ^^, lepiej kupić IPB 
Testowałem. Nie zbyt mi przypadło do gustu.
Wole z darmowych skryptów MyBB i MultiPhpBB(.org)
A z płatnych vBulettin albo Invision PowerBoard
Siemka.
Ja osobiście wole InvasionBoard... szybsze i bardziej funkcjonalne, tylko wygląd przeraża, ala Windows 95...
pozdrawiam
Ja bardzo lubię phpbb. Ma bardzo dużo dodatków i jest najlepszy jeśli chodzi o moją pracę
a uwierzcie mi- maaaasę czasu spędzam na forach. phpbb 3 znam tylko z wersji beta, ale i tak mi się podoba.
Ja w sumie porównując phpBB2 do wersji by Przemo lubiłem to drugie. Przemo zapowiedział już, że będzie robił phpbb3 by Przemo więc poczekam aż coś wyda.
Last edited by Ramelof on Thu Aug 02, 2007 1:23 pm; edited 1 time in total
Hmmm wizualnie phpbb3 jest co najmniej "ładniejszy", pare nowych funkcji się przyda na pewno. Ale ciężko coś powiedzieć przed premierą. Zobaczymy. Ja na 100% przetestuje bo hmmm.... lubie i mam zaufanie do phpbb
Przemo robi fajną wersje ale nie dla mnie. Troszkę zbyt przeładowana - wole sam coś dodać zamiast usuwać z nadmiaru. Ale jak to mówią "co kto lubi" 
| mtx wrote: |
Ja bardzo lubię phpbb. Ma bardzo dużo dodatków i jest najlepszy jeśli chodzi o moją pracę a uwierzcie mi- maaaasę czasu spędzam na forach. phpbb 3 znam tylko z wersji beta, ale i tak mi się podoba. |
a znasz phpbb od strony luk i brakow w samym skrypcie ?
phpbb jest dobrym skryptem jesli chcesz sie nauczyc PHP, gdyz jest dosc prosto i czytelnie napisany cos poza tym ? hmm no jest open source i na tym koncza sie zalety phpbb.
Widziałem już "normalne" fora bazowane na phpBB3 (normalne = nie testowe
)
Z moich doświadczeń nie różni się zbytnio od phpBB2 by Przemo, no - ma panel użytkownika.
Ja lubię wersję Przema, jak komuś za dużo - to może wyłączyć. Przynajmniej teoretycznie.
| Nolt wrote: |
| hmm no jest open source i na tym koncza sie zalety phpbb. |
No dajesz. Patrząc na inne fora typu IPB to... Tzn wiesz - nie znam sie wiec to nie bylo pytanie retoryczne. Jak dla mnie phpbb jest wystarczajace do wiekszosci zastosowan. Duzej wiekszosci
Trzeba poczekać na ostateczną wersję i wtedy oceniac.
Ja kiedys uzywalem phpBB2, ale by przemo i bylo calkiem fajnie.
Czekam teraz więc, jak przemo przerobi wersje 3.
Poza tym tak naprawdę wszelkie wady i zalety wyjda dopiero po dluzszym testowaniu.
Ja nie jestem jakims wymagajacym uzytkownikiem, wiec mi to z pewnoscia wystarczy do zadowalajacej pracy
Inni niech biora lepiej IPB lub vBulletin.