FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Call of Duty 2

ebskryshak
Gra ktos z Was w ta gre??
Co o niej sadzicie??
Jestescie w jakis klanach?
Oto moje forum klanowe:
www.ebssite.proboards101.com
tazo
Jakoś nie ciągnie mnie ta gra, wolę CS'a 1.6.
ebskryshak
No tak. Ale co dla Ciebie w CS jest lepsze?
Moim zdaniem moze tylko frywalnosc dorownuje CoD2. reszta, a przede wszystkim frafika to inn epoki.
No ale kazdy ma swoje zdanie Very Happy
webek
Też wolę CSa - głównie wersję 1.6. Grafiki nie porównujmy, bo w tego typu grach nie chodzi o grafikę, ale o grywalność... myślę, że CS cieszy się większa popularnością niż COD.
W CODa 2 grałem tylko na kampanii i całą przeszedłem. Nic ciekawego poza dynamiczną akcją w tej grze nie dostrzegłem. Wole już rodzimego painkiller'a. Ale to tylko moje zdanie.

ps. dodam, że w COD 2 po siecie nie grałem, więc mogę się mylić!
ebskryshak
Nie zgodze sie w jednej kwesti. jak to w takich produkcjach nie oceniamy grafiki?? To w jakich ja oceniamy??
Przeciez CS i CoD2 sa FPS-ami, czyli grafika ma tu olbrzymie znaczenie.
mozemy jej nie oceniac w RPG czy RTS, ale w tym gatunku grafika jest kluczowa dla oceny calej gry.
Poza tym mowisz o grywalnosci. Hehe jaka grywalnosc ma gra , ktora posiada tylko jeden tryb gry, nie ma nawet deathmatcha.
Dodatkowo ta gra ma byc realistyczna??
Masa bugow, strzelanie przez sciany itd to to, co powoduje, ze nigdy w to "cos" nie zagram.
webek
Nie moge się z Tobą zgodziś ebskryshak - w tych grach przede wszystkim liczy się dobra zabawa, ale i konkurencja, a grafika schodzi na dalszy plan - weżmy na przykład CSa. Wersja 1.6 nie jest rewolucją graficzną i antyanalising jest tam bardzo słaby, a pomimo tego gra cieszy się wielkim powodzeniem. Widze, że nie rozumiesz idei tej gry - można rozegrac każdą plansze na wiele różnych scenariuszy... i moim zdaniem jest bardziej emocjonująca niż COD.

ps. Sam często gram w różne stare FPSy i jakoś nie narzekam na grafike - choćby Quake I, Duke Nukem 3D. To są klasyki, a to, że w grach nie liczy się tylko grafika zrozumie tylko prawdziwy gracz....

ps2. W CSie jest pare trybów rozgrywania map - choćby i ten w którym występują zakładnicy, czy ten z bombą...
ebskryshak
Hehe to skonczmy juz ta rozmowe, bo tak zawsze jest, ze kazdy ma inny gust, i kazdy gracz ceni co innego w grze.
Wiec zycze Ci powodzonka w grach, ktore Ty lubisz, bop to chyba najwazniejsze, ze powinno sie NAPRAWDE lubic gre w ktora sie pyka.
Ty tak masz co do CS, ja tak mam co do CoD2 i niech tak zostanie Smile
webek
Masz racje. Nie ma się co kłucić. Każdy gra w to co lubi i będzie tego bronił do ostatniej kropli krwii Smile
nitrox
Siemka.
Gierka zajebis**, poprostu wymiata... nawet założyłem klan... jak co to na www.klan-cs.prv.pl

pozdro
ebskryshak
Ale mowisz o CS?
Nolt
A dla mnie CS jest beznadziejny, 0 realistyki. Ot zwykla sieciowa strzelanka. Jesli juz mialbym wybierac sposrod tych 2 tytulow wybralbym CoD2.
ebskryshak
hehe sami widzicie.
ile ludzi tyle opinii Smile
webek
@Nolt - zero realistyki to jest w Quake 3. W CSie realny jest choćby headshot - spróbuj sobie strzelić w głowe w rzeczywistości i przekonasz się, że tak jak i w grze, tak i tutaj zgniesz ;p. Poza tym skok z dużej wysokości - odejmuje życia, a w realu raczej uszkodzi osobę fizycznie. Jeśli chodzi o poruszanie sie - szybciej i łatwiej będziesz chodził z nożem w ręcę niz z Magnum Arctic Warefare czy M4A1. Możesz spróbować - wtedy przekonasz się, że CS jest REALISTYCZNY.
jackill
Akurat tempo poruszania to jeden wielki bullshit. Skoro żołnierz ma na plecach karabin a w ręce nóz, to co to za różnica. Obciążenie jest to samo. Może z karabinem w ręce jest niewygodnie, ale bez przesady. Na poligonach żołnierze mają zap**** niezależnie od tego czy karabin mają na plecach czy w rękach. Co do reszty to sięzgodzęSmile Ale jeszcze lepszy jest CSS, ze względu na świetną fizykę (Havoc) i engine HL2.
ebskryshak
jackill dokladnie! 100% racji!

poza tym czy strzelanie przez sciany jest realistyczne??
webek
Strzelanie prześ ściany dodane jest w jakimś modzie, nawet nie pamiętam nazwy. przestrzelić da się elementy drewniane, tudzież podobne. a tak wogóle to myśle, że Magnum Arctic Warfare było by w stanie przebić ścianę zbudowaną ze zwykłej cegły... w końcu przebija ona kevlar w człogach...
Z obciążeniem masz rację, ale jeśli chodzi o trzymanie czegoś w dłoniach - tutaj akurat poruszyliśmy sprawę noż, M4A1 - zdecydowanie prościej biega się z tym pierwszym.

A w CSS grałem tylko z botami, a że w pierwszej wersji (nie wiem jak w późniejszych) były bardzo skaszanione, to wróciłem do 1.6 Wink
bpit22
CoD 2 to naprawdę fajna gra, chociaż przeszedłem ją w 2 dni to i tak sprawiła mi dużo radości. Na pewno jest dużo lepsza od CS, który jest typową nawalanką. Dla mnie najważniejsze jest aby gra miała jakiś swój scenariusz, aby były misje, które można wykonać tylko i wyłącznie we współpracy z drużyną. A takie cechy na pewno ma CoD 2, a oprócz tego polecam jeszcze Wolfenstein Enemy Territory, który według mnie jest najlepszą gierką przez internet.
Tomaszydlo
Gra doskonała. Grafika i dźwięk są super Smile Ale wiecie co mnie zawsze intrygowało? Jak czują się niemieccy gracze. Przecież każdy w to gra a tam się strzela do Niemców. Strzelają i zabijają swoich Very Happy
bpit22
Dobrą sprawę poruszyłeś. Mnie przeszkadzało by osobiście jeżeli miałbym strzelać w grze do swoich rodaków, ale to zależy od osoby. Aha dobrym przykładem jest jeszcze Wolfestein Wink
Jeree
Gram w CoD 2 od pół roku wkurzaja mnie tylko te noob'y którzy urzywaja hacków. Ale tak ogólnie to gierka spoko jak ma sie jakichś kumpli którzy też graja w CoD 2.
Genome
W CoD 2 lubię Single Player (chociaż odskyptowane solidnie), natomiast w multi wolę bardziej dynaminczą opartą na dobrym celowaniu rozgrywkę a'la F.E.A.R. Combat, Quake 4, czy UT3.
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.