FRIHOST • FORUMS • FAQ • TOS • BLOGS • DIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Wybory Prezydęckie

Na kogo będziecie głosowac w nadchodzących wyborach prezydeckich??
Marek Borowski
10%
 10%  [ 3 ]
Włodzimierz Cimoszewicz
10%
 10%  [ 3 ]
Maciej Giertych
0%
 0%  [ 0 ]
Lech Kaczyński
13%
 13%  [ 4 ]
Jarosław Kalinowski
3%
 3%  [ 1 ]
Andrzej Lepper
6%
 6%  [ 2 ]
Zbigniew Religa
0%
 0%  [ 0 ]
Donald Tusk
55%
 55%  [ 16 ]
Stan Tymiński
0%
 0%  [ 0 ]
Total Votes : 29

Bigrazer
Na kogo będziecie głosowac w nadchodzących wyborach prezydeckich??
matir
ANDRZEJ LEPPER
Black & White
Tylko i wyłącznie TUSK
scholarz
Własciwie to ciezko z tymi wyborami, bo nie ma wyraźnego lidera Confused
Perspektywa Leppera jak prezydenta to dla mnie wizja pozdrawiania sie na na ulicy hitlerowskim zawołaniem ::Ave Lepper:: i bóg wie jeszcze co strasznego.
Donald Tusk niestety dorgą eliminacji zostaje jedynym sensownym, lecz dla mnie nie ma on klarownej wizji dla naszego kraju, poza tym wydaje sie ze ma słabe ego Question bynajmnej mnie nie przekonuje swoją osoba.
Coby jednak byc odpowiedzialnym za kraj głosowac bede...

Pozdro norbi
Galar
Lepper odpada. Z oczywistych powodów.
Religa powinien zająć się tym czym zajmował się do tej pory i dac sobie spokój z polityką bo to nie dla niego. Pozostaje 2 sensownych kandydatów. Moim zdaniem oczywiście. Kaczyński i Tusk. Bardziej jednak przemawia do mnie Kaczyński.A tak w ogóle to nie ma idealnego kandydata.
Dr4goN
LECH KACZYŃSKI
Spieprzaj dziadu!!!

DONALD TUSK
On wymiata Wink
Coyote~
Tak czy siak pewnie będzie: Welcome to Kaczogród...

..."Spod przysznica słychać plusk"...

Pozdrawiam
brqsl
Tez twierdze ze DONI wygra Smile razem z calusim PO Smile
Bigrazer
Ja niestety też jestem za Tu8skiem, jedynym z tych kandydatów który jako tako może sie nadawać na ten urząd. Tak naprawde to żaden z nich sie nienadaje Razz
fallco
heheheheh jak slucham i widze Tuska to mi sie wydaje ze on po polsku by sie mogl wpeirw nauczyc mowic Smile
poza tym pomysly jego partii w ostatnim czasie sa jakos dziwnie skrywane...
Kaczynskiemu mozna by juz podziekowac za wszelka wspolprace po tym jak rzadzi stolica...
rzeczywiscie brak rozsadnych kondydatow, ale ja zaglosuje na Borowkiego...
Piotrek
Dr4goN wrote:
LECH KACZYŃSKI
Spieprzaj dziadu!!!

DONALD TUSK
On wymiata Wink

LECH KACZYŃSKI
On wymiata Wink

DONALD TUSK
Spieprzaj dziadu!!!
pokemon
Cimoszewicz rules

Chyba mi sie wydaje ale w temacie wystepuje blad, nie wiem czy to tak specjalnie ale tylko chcialem zasygnalizowac a jesli to nie blad to mi sie chyba musialo pomylic Wink
Kudlaty
głosować będe na Tuska o ile wogóle będe głosować... bo bardzo mnie to wnerwia... te wszystkie rządy... kogo sie nie wybierze to i tak będzie źle... więc różnica jest tylko w tym że jeśli wybierzemy źle to może być gorzej niż jest... bo lepiej to raczej nie będzie... te głosowania to jest wielka kicha i tyle...
ibix
jeszcze nie jestem w pełni zdecydowany, ale pewnie Tusk lub Kaczyński, wazne dla mnie by Cimoszewicz nie przeszedł do drugiej tury...jeżeli w drugiej Turze bedzie Kaczyński z Tuskiem, na co licze:) to wtedy się jeszcze raz zastanowie
pokemon
Moim zdaniem Cimoszewicz przejdzie do II tury

Prezydentem zostanie Tusk ale wolalbym Cimoszewicza

Mam nawet taka gre: Super Tusk Very Happy
Arcio
mam anarchistyczne poglady i nie bede glosowal.. mimo to patrzac z dewmokratycznej strony dostrzegam samych oszustow pragnacyhc sie nachłapac pieniedzy i zostawic wszytsko tak jak bylo.. czyli niechaco spierdolic
skoczek_2002
Ja nei będę głosował, bo nie mogę ( jestem niepełnoletni ).
Hi!!
krzychu
ja również nie moge głosować
ale jkakbym mógł to na Lecha Kaczyńskiego raczej
skoczek_2002
Kaczka to chyba też taki karierowicz.
fallco
Moj Boze jak mozna glosowac na Kaczynskiego??
Toz to najwiekszy pieniacz w tym kraju i idiota jakich malo, on nie ma wogoel pomyslu na rzadzenie, a jak wygra to by najchetniej zostal oskarzycielem i sadem dla innych... a co on do tej pory zrobil dla kraju??
mieszkam w stolicy i widze co robi dla stolicy i chocby dlatego nie warto na niego glosowac, juz sobie przypisal ze to on zbudowal metro, co bedzie dalej??

Chcialbym aby wygral Borowski, ale niestety nie mam on zbyt duzych szans, dlatego mam nadzieje ze Cimoszewicz wejdzie do drugiej tury i wygra, bo przynjamniej ma on obycie na arenie miedzynarodowej i jakas prezencje, a Kaczora by pewnie nigdize nie wpuscili Smile
Bigrazer
[/img]
Coyote~
Ja też ze stolicy i za Niskim Szeryfem nie pałam zbytnią sympatią. Borowski jest tu jak najbardziej na miejscu. Człowiek inteligentny i w miarę uczciwy. No ale nikłe szanse. A się wszystkie sądaże uwzięły na Donalda....
chorazy
Jak pokazala najnowsza Historia, niektorzy na tym forum troszke sie zawiedli i nie ujza "Cimoszki" w drugiej turze... no coz w pierwszej tez nie.

Ja za to z dwoch kaczorow wybieram Donalda.
pietrek
Kierować się przy wyborze kandydata na prezydenta jego prezencją i wyglądem to delikatnie mówiąc idiotyzm.
Ten człowiek będzie odpowiedzialny przez najbliższe lata za ważniejsze sprawy w naszym państwie. Osoba ta powinna być odpowiedzialna i uczciwa. Bez żadnej skazy. I prosze mi wybaczyć, ale pan Cimoszewicz nie należy dotej grupy osób. Borowski zresztą również. Mulata z Samoobrony pominę milczeniem.
Jedynymi osobami, które mają niezłe predyspozycje na prezydenta to Tusk i Kaczyński. Ja wybiorę któregoś z tej dwójki.
Pamiętajcie prezencja to ułamki procenta. Najważniejsze są poglądy, uczciwość i wiara w to, że jako prezydent osoba ta jest w stanie nieco przyczynić się do rozwoju naszego kraju.

Pozdrawiam Smile

edit:
zresztą W.Cimoszewicz sam się przekreślił. I słusznie - dla dobra nas wszystkich.
skoczek_2002
Cimosiewicz sobie gwiżdży na prawo(powód:występ przed komisją śledczą).
Co do Borówki mam mieszane uczucia. zagłosowałbym na Donalda Tuska, bo jako jedyny ma według mnei jako tako rozsądny program.
pietrek
A co Borowski ma do zaoferowania?
Kryć będzie swoich partyjnych koleżków, którzy aby uciec od tonącej łajby którą jest sld skaczą z kwiatka na kwiatek, żeby tylko nie być kojarzonym ze skorumpowaną partią. Najlepszym przykładem jest Nałęcz, któremu nota bene Cimoszewicz ostatnio zruinował "karierę".
Jeśli masz jakieś wątpliwości co do Borowskiego, to przypomnij sobie z kim siedział ramię w ramię w sejmowej ławie przez ostatnie lata... Ze złodziejami, aferzystami, dorobkiewiczami. Nie mówię, że jest taki sam. Nikt nigdy mu nic nie udowodnił, ale na pewno nie jest to reformator i człowiek, który idzie pod prąd, odważny przeciwstawić się ewidentym przekrętom i zakłamaniu wbrew interesowi swojemu i swojej partii. Wątpię aby kiedykolwiek wyszedł poza krąg czerownych pezetpeerowców. EOT.
skoczek_2002
No takie podejście to rozumiem.
pietrek
Już w sumie zdecydowałem.
Głosować będę na PiS w parlamentarnych i Kaczyńskiego w prezydenckich.
Pomimo tego, że bardzo cenię sobię wielu ludzi z PO, to jednak bardzo, bardzo martwi mnie ich podejście do podatków. Nikt z PO nie chce tego głośno powiedzieć, ale na podatku liniowym ucierpią ci najubożsi... Kosztem wzrostu gospodarczego i rozwoju przedsiębiorczości... Dlatego wolę propozycję PiS-u.
skoczek_2002
Ja bym to tak zrobił na Prezydenta Kaczyński, a do rządu PO.
pietrek
skoczek_2002 wrote:
Ja bym to tak zrobił na Prezydenta Kaczyński, a do rządu PO.

hehe ja jesli mialbym juz podzielic moje glosy; to odwrotnie, Pis do rządu Tusk prezydentem Wink
fallco
Dla dobra stolicy niech sobie kaczorek pojdzie w cholere!
po tym co urzadzil w wawie nie chcialbym takiego prezydenta kraju, ale coz widac ze niektorzy sa lekko mowiac slepi na argumenty, ktore wyraznie przemawiaja na niekorzysc tego kandydata...

coz cimoszka sie wycofal i moze i slusznie zrobil, bo to co zaczeli wyrabiac wokol niego to juz przechodzilo wszelkie granice, ale jak widac niektorzy w tym kraju moga pluc na innych i nic im za to nie grozi...

co do wyborow do sejmu to ten sejm rozpadnie sie po roku dziallnosci jak nie szybciej, a wszyscy Ci co uwazaja ze im zle jest teraz zobacza ze moze byc jednak gorzej, ale jak tu nie wierzyc tym obludnikom co juz raz mieli okazje pokazac jak potrafia rzadzic krajem, co prawda byli znani pod nazwa AWS+UW (teraz AWS=PO+PiS+drobne partyjki, UW=PD) widac niektorym wystarczy zmiana nazwy aby uwierzyli w kolejne mrzonki, za 4 lata pewnie znowu pozmieniaja nazwy i tak wkolko...

I na koniec o Tusku, jakos mnie nie przekonuje ten czlowiek, on nie ma wizji on ma jakies urojone sny.. a tak btw: z 3 tenorow PO zostal 1 ciekawe czemu??
Bluszczyk
a ja tam moge glosowac i zaglosuje na Tuska, wydaje sie byc dobrym kandydatem na ta glowe panstwa.
pietrek
ślepi to mogą być ci, którzy bezustannie kroczą za czerwonym betonem, który w ramach opieki na państwem i opieki nad elektoratem utożsamia sprawowanie władzy z załatwianiem swoich interesów prywatnych. Aż się prosi porównanie do czasów Polski szlacheckiej i liberum veto...
Eh dziwi mnie brak wyobraźni niektórych. Sugerowałbym się zastanowić jak wyglądałaby teraz Polska gdyby nie reformy w najważniejszych dziedzinach życia społecznego dokonane przez wspomniane tutaj AWS+UW. Najłatwiej jest siedzieć w swoim gabineciku, załatwiać ciche intereski, jeździć na zjazdy partyjne i spotykać się przy wódeczce ze swoimi żelebtonowymi klockami koleżkami. Natomiast trochę trudniej jest zrozumieć to, że aby zmienić coś w tym kraju potrzeba wyrzeczeń, potrzeba oceny z perspektywy czasu, któa moim zdaniem jest oceną pozytywną.
chalszczok
A ja nigdy nie głosowałem i głosować nie będe. I tak w Polsce nic sie nie zmieni, a już napewno żaden prezydent niczego nie naprawi.
pietrek
Widać jeszcze nie dorosłeś do demokracji.
Przykro mi z tego powodu.
chalszczok
A gdzie ty widziałeś demokracje w Polsce ????
v3nd0r
To tak jak jakby kropla wody powiedziala jestem nie potrzeba, i wtedy nie bylo w oceanu..

Ale jesli patrzymy tylko przez pryzmat jednostki to malo znaczy nas glos... tym wlasnie cecchuje sie system jestesmy jego czlonakmi ale sami nie mamy wplywy na niego. Bo czy ja pojde czy nie pojde do wyborow czy to cos zmieni? nie ale i tak moj glos jest wazny...
pietrek
v3nd0r wrote:
To tak jak jakby kropla wody powiedziala jestem nie potrzeba, i wtedy nie bylo w oceanu..

Ale jesli patrzymy tylko przez pryzmat jednostki to malo znaczy nas glos... tym wlasnie cecchuje sie system jestesmy jego czlonakmi ale sami nie mamy wplywy na niego. Bo czy ja pojde czy nie pojde do wyborow czy to cos zmieni? nie ale i tak moj glos jest wazny...

Zmieni i to znacznie. Nie żyjesz przecież sam. Rozmawiasz i obcujesz z innymi ludźmi. Dzielisz się z innymi swoimi opiniami i odczuciami. Masz wpływ na wszystko i wszystkich którzy cię otaczają. W aspekcie społecznym sam fakt pójścia do urny ma b. duże znaczenie. Do wyborów nie chodzą jednostki o małej świadomości społecznej. Nie chcę już mówić o tym, że w wyborach parlamentarnych na pewno znajdzie się kandydat, który jest bliżej związany z naszym środowiskiem i mniej lub bardziej odpowiada nam jego program wyborczy.
Świadome opuszczanie wyborów to jest objaw upośledzenia społecznego. I nie mam zamiaru nikogo tu obrazić.
Sytuacja gdy ktoś nie idzie do wyborów bo już ma dość polityki i walki o władzę itp itd czyli tego co się dzieje na scenie politycznej przypomina dziecko, które odmrozi sobie uszy bo nie założy na przekór czapki.

Do użytkownika chalszczok apeluję aby nie spamował, bo źle się to może skończyć dla Ciebie na tym forum
fallco
nie wiem jak ty pietrek ale ja czasow PRL nie pamietam bo mam dopiero 20 lat, wystarczy mi popatrzec na tych ludzi co sie z solidarnosci ponoc wywodza... dno totalne... mam stycznosc ze zwyklymi ludzmi, ktorzy nalezeli badz naleza do solidarnosci i jak oni czuja sie zdradzeni to cos w tym byc musi...

co do reform rzadu AWS+UW to wybacz ale oni NIC nie zrobili tak jak powinno sie zrobic, wszelkie ich proby reformowania doprawadzaly jedynie do jeszcze wiekszego balaganu... wiec nic mi nie mow o trudnych decyzjach i poswieceniach bo tamten rzad tylko namieszal i nic z tego dobrego nie wyszlo, a kazdy kolejny rzad musi teraz wymyslac co z tym fantem zrobic...
pietrek
Nie mówię, że rząd AWS-u był doskonały bo nie był. Wiele osób nie powinno nigdy zasiadać w poselskich ławach. Ale nie ma partii idealnych. Jeśli reformę służby zdrowia, administracji itp uważasz za jeszcze większy bałagan to przykro mi ale to była konieczność. Jedyną kwestią, która może budzić wątpliwości to stylk w jakim dokonywały się te zmiany. Mimo wszystko moim zdaniem in plus.

Quote:
wiec nic mi nie mow o trudnych decyzjach i poswieceniach bo tamten rzad tylko namieszal i nic z tego dobrego nie wyszlo, a kazdy kolejny rzad musi teraz wymyslac co z tym fantem zrobic...

I tu się cąłkowicie zgadzam rząd Sld i UP w latach 2002 - 2004 właśnie coś z tym zrobił.
Dług narodowy wzrósł grubo ponad 100 miliardów złotych. A skończył w atmosferze skandali i afer, które dośc jasno nakreśliły przesłanki jakim kierowały się te ugrupowania w walce o władzę i przy jej późniejszym sprawowaniu.
Dziękuję, ale nie skorzystam
fallco
Quote:
I tu się cąłkowicie zgadzam rząd Sld i UP w latach 2002 - 2004 właśnie coś z tym zrobił.
Dług narodowy wzrósł grubo ponad 100 miliardów złotych. A skończył w atmosferze skandali i afer, które dośc jasno nakreśliły przesłanki jakim kierowały się te ugrupowania w walce o władzę i przy jej późniejszym sprawowaniu.
Dziękuję, ale nie skorzystam

jezeli wierzysz ze dlug publiczny mozna zrobic w ciagu 2-lat to radze Ci troche poczytac o tym, bo to nie jest krolik z kapelusza tylko dlugotrwaly proces...

a dlg publiczny jest w glwonej mierze udzialem wlasnie rzadow AWS+UW, wystarczy powiedziec o kolejnych budzetach panstwa gdzie ukrywano na sile ciagle rosnaca dziure budzetowa, ktora tak naprawde byla bomba zegarowa i wczesniej czy pozniej musiala wybuchnac, i wybuchla pod koniec ich rzadow kiedy to minister Bauc oglosil ze w budzecie jest dziura wielkosci 90 mld zl...
jak sie kazdy powinien domyslic ze nie da sie splacic takiego zadluzenia ot tak sobie i potrzeba czasu na to... ale kogo to obchodzi w koncu wszystko co zle to rzady SLD+UP...

prawda idealne to one nie byly z wielu przyczyn, ale jednak wiecej wniosly niz rzady prawicy, wystarczy spojrzec na podstawowe wskazniki ekonomiczne...

tak naprawde to historia oceni oba rzady i wtedy moze z perspektywy 50 lat i po ujawnieniu wielu jeszcze materialu tajnych sluzb bedzie mozna spojrzec obektywnie na obie ekipy...

a Polsce przydalo by sie porozumienie ponad podzialami, bo jest wielu fachowcow po obu stronach barykady, tylko ze czesto sa zakrzykiwani przez ludzi, ktorzy nie maja zielonego pojecia o czym mowia...
coz moze nastana jeszcze czasy kiedy powstanie rzad fachowcow, bo ten nadchodzacy PO+PiS nie wrozy nic ciekawego...

btw: reforma sluzby zdrowia to byl najwiekszy z gniotow jakie nam zaserwowaly tamte rzady i jeszcze dlugo nasza sluzba zdrowia nie zdola sie z tym problemem uporac... a pomysl "ustawy 203" to juz byl chyba szczytem glupoty tamtej ekipy Very Happy
pietrek
Tak jak juz powiedzialem murem nie stoję i nie stałem za poprzednimi rządami prawicy. I szczerze wierzę w to że te które nastaną pokażą, że można sprawnie i rozsądnie rządzić. Z uwzględnieniem potrzeb wszystkich Polaków, a nie tylko tych, których głosy w (jakichkolwiek) wyborach mają największe znaczenie.
Jednak na bandytów lub ludzi ich kryjących, aferzystów i skorumpowaną klikę głosować nie będę. Nigdy. Smile
Moralne prawo do reprezentowania obywateli to warunek konieczny, bez względu na górnolotne idee i szczytne cele (które nota bene od zawsze przyświęcają każdej partii w każdych wyborach)
Chemik
Lepperrr Laughing
przynajmniej pożądnie sie ubiera , nie tak jak reszta Laughing Laughing
knieja
Jedyny nadajacy sie kandydat to zdecydowanie LECH KACZYNSKI bo niby kto inny?? Widze ze wielu tu zwolennikow Tuska, ale ja jemu jakos nie ufam... Zreszta tylko polemizuje bo i tak jeste, za mlody i na wybory nie moge isc......
pietrek
knieja wrote:
Jedyny nadajacy sie kandydat to zdecydowanie LECH KACZYNSKI bo niby kto inny?? Widze ze wielu tu zwolennikow Tuska, ale ja jemu jakos nie ufam... Zreszta tylko polemizuje bo i tak jeste, za mlody i na wybory nie moge isc......

I bardzo dobrze, jak obejrzałem program o świadomości politycznej wśród licealistów to się deczko zdziwiłem... grubo ponad połowa wogóle nie wie co się dzieje w polskim parlamencie...

A na Kaczyńskiego ja również będę głosował.
cirrus
Głosujcie na mnie Wink
fallco
a ja na kaczora nigdy nie oddam glosu, bo to jest dla mnie jesden z najwiekszych aferzystow i klamcow w Polsce...
pietrek
chetnie wysłucham co masz do powiedzenia na temat afer i kłamstw, o które oskarżasz tego cżłowieka.
skoczek_2002
Cisza wyborcza !!
Piotrek
no i stało się, po pierwszych oficjalnych wyniakch wygrało PiS, aczkolwiek to jeszcze nie pełne wyniki, mogą sie jeszcze nieznacznie zmienić
skoczek_2002
No, więc tak... Nie wiadomo kto wygra i tyle...
Kudlaty
wygra ten co wygra... ale jak juz wygra to będziemy miec do tego pretensje... bo juz taka polska jest... jakby nie było to i tak mamy do wszystkiego wąty... Razz
zdzichu2005
Oooo.... Treści rasistowskich nie będzie od kiedy ja jestem Modem... Po DRUGIE, INFORMUJE ŻE JEŚLI KTOŚ JESZCZE RAZ SPRÓBUJE TAKIEGO NUMERA TO BAN !!! KPW ??
Arcio
grunt ze Cimoszewicz zrezygnował .. zdzichu milo w2koncu slyszec cos tak motywujace jak twoje slowa Wink
skoczek_2002
To moje słówka !!! Heheh... Jak byłem modem... Teraz wróciłem do zwykłych userów, gdyż chorąży wrócił z wakacji..
oxwood
ja tam zagłosuje na tego kandydata, na którego padnie mój rzut dwoma kostkami Very Happy
skoczek_2002
Jeśli nie zagłosujesz, to nie narzekaj...
Bigrazer
A ja w tej chwili, gdy wyścig do senatu wygrało PIS jest bardziej za Tuskiem. Myślę że lepiej dla Polski gdyby była równowaga mniędzy PiS a PO.
oxwood
tylko żeby nie zaczęli się POPiSywać Very Happy
Bigrazer
Całe szczeście że jest zakaz wnoszenia do sejmu broni.... wyobraźcie sobie że poseł wszedł sobie na selę sejmową z kałasznikowem.... Smile (ciekawe transmisje by były Razz)
marekdebowski
Ja, gdybym mógł na pewno głosowałbym na Marka Borowskiego. Szkoda tylko, że Cimoszewicz zrezygnował Sad
WMP
matir wrote:
ANDRZEJ LEPPER

Cos ty zwariował? on drogi blokuje i tak dalej.
A kurczak na to - on się opiekuje drobiem i jest wogule dla nas dobry.
Fragment z Grzegorza Halamy
fallco
heheheheeh, ciekawe kto juz niedlugo bedzie sie smial przez lzy, bo niewane, ktory kaczorek wygra i tak nie bedzie to nic dobrego dla kraju i Polakow...
chorazy
u nas na forum zwyciezyl Tusk - poniewaz za 15 minut konczy sie 1 tura - zamykam ten watek - zobaczymy kto przejdzie do drugiej turki - wedlug was jednak do niej nie dojdzie - no ale zobaczymy.

Wybory tura pierwsza uwazam za zamkniete - komentaze mile widziane na nowym watku.
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.