FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Darmowe wizytówki

mtx
Quote:
VisitCard to darmowe wizytówki z Twoimi osobistymi danymi:
imieniem, nazwiskiem, telefonem, e-mailem. Jeśli występujesz
jako firma dodatkowo z nazwą firmy i adresem. VisitCard są
w pełni sponsorowane przez duże międzynarodowe firmy,
będziesz ich Promotorem wśród znajomych lub kontrahentów.

http://www.visitcard.pl

Co sądzicie o tym?? Darmowe, to darmowe.. a że z drugiej będzie reklama Coca-coli na ten przukład, to ja bardzo chętnie Smile

A wy??
Xaros
Trzeba wziąć też pod uwagę to, że będziemy zaśmiecani przez nieporządane reklamy .... Wkońcu nasze dane trafią pewnie w ręce reklamodawców ... No ale może i się nie znam ... Ale żeby później nie było. ze nie mówiłem Razz
mtx
A jak one mają trafić? Przecież jest ochrona danych osobwych i jedyne co, to podajesz dane do wizytówki i wysyłki.

A co do nieporządanych reklam- masz wizytówkę - nie musisz się gapić na drugą stronę.

Ja uważam, że całkiem niezłe zważywszy, że wyrobienie sobie wizytówek kosztuje kilka stów..
sl4sh
Łee.... jakie znowu kilka stów ? Projekt można samemu wykonać, do tego dobry papier, drukareczka laserowa, laminowanie - spokojnie z tym wszystkim można zmieścic się w 100zł. Kiedyś się w takie coś bawiłem, i powiem że wychodzi "pro" ^^

A tak ogolnie to też nie lubie podawać swoich danych osobowy w necie :] To że niby ochrona danych etc. to wiesz.... rożnie bywa Razz

Btw. a ty mtx zamówiłaś te wizytówki ?
Postman
mtx wrote:
Quote:
VisitCard to darmowe wizytówki z Twoimi osobistymi danymi:
imieniem, nazwiskiem, telefonem, e-mailem. Jeśli występujesz
jako firma dodatkowo z nazwą firmy i adresem. VisitCard są
w pełni sponsorowane przez duże międzynarodowe firmy,
będziesz ich Promotorem wśród znajomych lub kontrahentów.

http://www.visitcard.pl

Co sądzicie o tym?? Darmowe, to darmowe.. a że z drugiej będzie reklama Coca-coli na ten przukład, to ja bardzo chętnie Smile

A wy??

Więc tak podają swoje dane na stronie za jakiś gratis w tym wypadku darmowe wizytówki narażasz się na spam z każdej strony , poprzez e-mail i masę makulatury w skrzynce oraz telefony z telemarketingu
http://www.visitcard.pl/index.php?a=formularz
Tak się zastanawiam po co data urodzenia a co oznacza formularz po prawej stronie jak nic inego tylko zainteresowania potencjalnego odbiorcy reklamy. Kiedyś podałem w Ogólnopolskim Formularzu Usług swoje dane i teraz żałuję. Firmy nie ma a moimi danymi zarządza inna firma z którą kontak jest ograniczony. Ochrona danych osobowych to jest fikcja dla takiej firmy. Zresztą zajrzyj do google:
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=visitcard.pl&btnG=Szukaj&lr=lang_pl
Marketig wspaniały, strona wypozycjonowana. Wiem że masz do czynienia z marketingiem ale czasami nie warto każdymi środkami dotrzeć do klienta, jest jeszcze tak zwana etyka o której obecni sprzedawcy zapomnieli. Liczy się tylko kasa i statystyka. Obyś nie poszła tą drogą.
mtx
drukareczka laserow - bardzo tania Smile kupię sobie, żeby sobie parę wizytówek wydrukować Smile

na projektowaniu wizytówek też się znam jak nikt.
Nawet jeśli mówimy o 100 zł - to jednak wolę tą setkę wydać na coś innego.
A jednak wizytówki się przydają, bo to poznaje się setki ludzi na studiach i nie tylko i warto wręczyć taki świstek.

Zamówiłam, powinny niedługo być
Postman
mtx ile tych wizytówek rozdajesz miesięcznie ? Wydrukowanie 30 wizytówek na moim Epsonie 680 kosztuje w kolorze chyba maksymalnie z 3 zł . ja niesty nie rozdaję swoich wizytówek jedną dzienie. Mogę tylko Ci życzyć mało śmieci w skrzynce na listy oraz mało spamu w e-mailach.
mtx
Quote:
Więc tak podają swoje dane na stronie za jakiś gratis

jaki gratis? do czego? To jest normalna firma. Dzięki temu, że z drugiej strony jest reklama, wizytówka może być za darmo.

Postman - wiesz co to jest ochrona danych osobwych? To jest to, że nie ma prawa wysłać Ci ani jednej reklamy ani do domu ani na maila. Dostajesz potwierdzenie złożenia zamówienia i kilka dni później z zapytaniem czy nadal jesteś zainteresowany (przed wysłaniem). Jeśli dostaniesz coś jeszcze to możesz spokojnie pozwać do sądu i wygrasz.

Rok urodzenia jest opcjonalny. Służy celom statystycznym.

Wyobraź sobie, że masz firmę produkującą np sztuczne szczęki. Reklamujesz się przez te wizytówki. Przychodzi Jan Kowalski i zamawia je wybierając reklamodawców z Twojej kategorii. Jan ma 23 lata. Chyba nie dasz mu na drugą stronę wizytówki sztucznych szczęk prawda? Ale już Iksińskiemu lat 67 tak.

Nie chodzi o to czym się interesujesz, tylko jaką reklamę chcesz na drugą stronę. Ja wolę brażę IT niż np. zdrową żywność.

Nie wiem co Ci przeszkadza to, gdzie strona się reklamuje. Dodaje ogłoszenia oraz posty. Czyli typowa reklama dla firm, które nie wydają kroci na reklamę na stronie głównej Onetu.
Czy tam coś jest nieetycznego, bo ja nie widzę.

Kasę mają tylko z tego, że reklamodawcy CHCĄ się reklamować w ten sposób. Reklamodawcy CHCĄ się reklamować, jeśli wiedzą, że ich reklama trafi do potencjalnego KLIENTA. Więc statystki - w tym momencie są postawą tej umowy między reklamodawcą, firmą wizytówek i klientem.

Ja chcę mieć z drugiej strony mojej wizytówki coś, co MOGĘ sygnować moim nazwiskiem, oraz produkt który znam i który jest sensowny.
Nie będę reklamować np telekomunikacji polskiej - bo dla mnie to złodzieje, ani korega tabs - bo nie używam ani ubrań H&M- bo poza 1 kawałkiem plastku niczego od nich nie mam i nie wiem jakie ubrania mają (jakościowo).

Miesięcznie ile wizytówek? Biorąc pod uwagę, że to zależy od ilości spotkań biznesowych to między 20-40 spokojnie. A w wakacje conajmniej 2 razy więcej.
Na uczelni, w pracy, prywatnie itd..
Nie zapominajmy, że:
a) jestem studentką- więc nie muszę mieć mega profesjonalnej wizytówki
b) trudno, żebym rozdawała karteczki ręcznie pisane
c) nie mam laserowej drukarki, super papieru, nie będę wydawać kasy na laminowanie, nie jestem w stanie sobie tego zaprojektować
d) zupełnie inne wrażenie robi jednak prawdziwa wizytówka i wydrukowane własnoręcznie wypisane na kompie dane
e) kontakty to jest to, co zapewnia sukces w biznesie

30 wizytówek za 3 zł.. hmmm.. rozumiem, że chcesz 30 wizytówek na 1 kartce a4 czy jak?
Standardowych wizytówek na a4 zmieścisz 12. Bo nie będę też robić jakiś lilipótów.
To daje 3 kartki A4. Jako, że nie chcę tylko txt ale i kolorową grafikę, i porządny papier (np. kredowy), to bardzo wątpię, że się w 3 zł zmieścisz...
Postman
Ok z ceną może poleciałem. Ale na mojej drukarce również robiłem eleganckie wizytówki. Nie pamiętam jaki to był program. Wychodziły naprawdę świetne. A do wydruku używałem papieru fotograficznego-matowego. Jak już otrzymasz to się pochwal.
gecko
Quote:
Informacja o ochronie danych osobowych
Przyjmuję do wiadomości, iż zgodnie z treścią art. 24 Ustawy z dnia 29 października 1997 roku o ochronie danych osobowych podane przeze mnie dobrowolnie dane osobowe przetwarzane będą przez: TRI-FORM S.C. z siedzibą w Siedlcach 08-110, ul. Świętojanska 11, w celu realizacji oferty zamówienia VisitCard, a także dla celów marketingowych firmy oraz podmiotów z nią współpracujących. Mam prawo dostępu do treści przekazanych danych oraz ich poprawiania. Wyrażam zgodę na przetwarzanie wyżej wymienionych danych osobowych oraz udzielam pozwolenia na przekazywanie dalszych informacji handlowych.

Nie jestem biegły w tych sprawach ale to chyba oznacza, że będą wysyłać spam. Co o tym myślicie?
Wysłałem do nich pytanie wprost dot. spamu. Ciekawe co odpowiedzą Wink
mtx
To oznacza, że jak zamówisz wizytówki, to firma visitcard przeanalizuje to co wpisałeś w formlarzu i zaproponuje C reklamę firmy xxx. Jeśli się zgodzisz, to tuż przed wysyłką zapytają raz jeszcze czy nadal chcesz te wizytówki.
sl4sh
Laminator w TESCO Very Happy - ok 30-40zł
Drukowanie strony A4 w punkcie ksero (papier fotograficzny) - 2,5zł (czyli jak pisałaś mtx - 12 wizytówek "normalnego" rozmiaru)
Projekt : jaki kolwiek program graficzny, nawet WORD Very Happy + troche chęci i czasu.

Nie potrzeba drukarki laserowej, laminator przyda się nie tylko do wizytówek. Proste, skuteczne, elastyczne i w pewnym sensie anonimowe rozwiązanie. Pozdro.
mtx
tia.. a do czego jeszcze mi się przyda laminator z Tesko? To wypierniczenia przez okno? Smile Ciekawe co jeszcze kupujesz z Tesco? Oprogramowanie do kompa, czy masz sieć komórkową??

Jeśli o mnie chodzi, to wolę dawać wizytówkę z reklamą, ale profesjonalnie zrobioną, a nie napisane kilka linijek w wordzie bez.

Poza tym różnica: żeby sobie samemu zrobić porzebny jest czas, zakupy, ksero, projekt..

Tutaj wysyłam i sami mi przysyłają. Niczego nie załatwiam poza ankietą (2 min).
sl4sh
Ekhm... :] podałem tylko przykład bo ostatnio bylem w TESCO i wlasnie zauwazylem ów laminator.

Do czego moze sie przydać zanim sie rozwali ? Np. laminowanie dokumentów, świadectw etc.

Pozatym można wykonac wlasny projekt, zapodac na nim na co sie ma ochote, i nie jest sie ograniczonym przez kilka wzorów ;] No ale jak kto woli :]
Joker
Osobiście pomysł mi się bardzo podobra Razz Wszedzie i tak reklamują się duże firmy... Dla mnię w sumie nie ma róznicy czy reklamę zobaczę na darmowym pluszaku czy na czyjejś wizytówce... Rolling Eyes
webek
Mi się bardzo pomysł podoba, pewnie też sobie zamówie wizytówki, dla mojego zespołu filmowego Smile
ps. a dostał już ktoś te wizytówki - i czy to na prawdę jest za darmo??
Bo fakt - robi się może reklame innym firmą, ale tak czy inaczej "nic w tym świecie nie jest za darmo" :p
mtx
One naprawdę są za darmo, bo całość produkcji płaci reklamodawca.

Swoją drogą jest taka ankieta http://webankieta.pl/ankieta/w3802acnsdu na ten temat- może wypełnicie?? Smile
gecko
webek wrote:
ps. a dostał już ktoś te wizytówki - i czy to na prawdę jest za darmo??

Jak ktoś dostanie - niech napisze. I czy dostaje spam - to też jest ważne Razz

Ech coraz bardziej mnie korci wizja wizytówek za friko Razz
mtx
Ja na razie się zgłosiłam - żadnego spamu nie mam (a już ze 2 tyg minęły). Ale to dlatego, że zażyczyłam sobie konkretnego reklamodawcę, a nie wiadomo, czy będzie..