Jak myslicie czy polsce wyszłoby to na dobre czy wręcz przeciwnie.
Co by było gdyby... Lepper był prezydentem ;)
Najlepszym komnetarzem będzie to :::

hehe nie mogelm jak zobaczylem to pytanie...
Wielu ludzi pewnie uwaza ze to nic zlego ze leper zostal by prezydentem... ale moje zdanie jest takie ze to bylo by bardzo zle, bo leper juz wiele razy pokazal ze jest nic nie warty, umie tylko mowic i oskarzac... Po prostu robi "szol" a nie ktorzy w to wierza... Czasem zdarzylo mi sie ogladac forum... wszyscy politycy mowia o jakims problemie a jak tylko leper dorwie sie do glosu to zaczyna mowic o biednych ludziach ktorym oni zabrali miejsca pracy o korupcji i o tego typu sprawach. Nie zeby lus tych ludzi mnie nie obchodzil... ale to co robi leper to jest czysta demagogia i czy tak na prawde zalezy mu na nich? nie on hce tylko ich glosy zreszta jak inni politycy rowniez. Nie wiem czy istanieje jakis porzadny polityk... hm moze keidys istanial ale z kim stajesz takim sie stajesz....
Tak btw to nie ide glosowac bo nie wierze w to ze oni to cos politycy cos zmienia
Wielu ludzi pewnie uwaza ze to nic zlego ze leper zostal by prezydentem... ale moje zdanie jest takie ze to bylo by bardzo zle, bo leper juz wiele razy pokazal ze jest nic nie warty, umie tylko mowic i oskarzac... Po prostu robi "szol" a nie ktorzy w to wierza... Czasem zdarzylo mi sie ogladac forum... wszyscy politycy mowia o jakims problemie a jak tylko leper dorwie sie do glosu to zaczyna mowic o biednych ludziach ktorym oni zabrali miejsca pracy o korupcji i o tego typu sprawach. Nie zeby lus tych ludzi mnie nie obchodzil... ale to co robi leper to jest czysta demagogia i czy tak na prawde zalezy mu na nich? nie on hce tylko ich glosy zreszta jak inni politycy rowniez. Nie wiem czy istanieje jakis porzadny polityk... hm moze keidys istanial ale z kim stajesz takim sie stajesz....
Tak btw to nie ide glosowac bo nie wierze w to ze oni to cos politycy cos zmienia
Lepper jest jak Mandaryna.
Lubi robić show, a w głowie co najwyżej zeszłoroczne siano.
Niestety dość duża część elektoratu to kretyni i łatwowierne buraki.
Lubi robić show, a w głowie co najwyżej zeszłoroczne siano.
Niestety dość duża część elektoratu to kretyni i łatwowierne buraki.
I tu się zgadzam. To byłaby tragedia
A ludzie są tak łatwowierni
Przed wyborami wszyscy dużo obiecuja a potem i tak słowa nie dotrzymują
A ludzie są tak łatwowierni
Przed wyborami wszyscy dużo obiecuja a potem i tak słowa nie dotrzymują
No cóż mało jest dobrych polityków. Ogólnie to wszyscy to jedna skorumpowana banda
Według mnie taka postawa jest niedobra. Jeżeli każdy tak mysli to się właśnie dzieje to co się dzieje teraz w Polsce.
Teraz kampania i wiadomo że to tylko kiełbasa wyborcza, ale i tak warto zagłosować. (tak mi się przynajmniej wydaje
)
Trzeba przynajmniej w najmniejszym stopniem interesować się krajem a nie tylko nażekać.
Co do Leppera. Jedni politycy imponują wiedzą, inni osiągnięciami patriotycznymi, a jak się nie ma co pokazać to się robi to co Lepper
Większość z tego co mówi to prawda (nie mówi tylko że samoobronna też jest skorumpowana
), ale nie robi absolutnie nic żeby coś poprawić
Pozdrawiam.
| Quote: |
| Tak btw to nie ide glosowac bo nie wierze w to ze oni to cos politycy cos zmienia |
Według mnie taka postawa jest niedobra. Jeżeli każdy tak mysli to się właśnie dzieje to co się dzieje teraz w Polsce.
Teraz kampania i wiadomo że to tylko kiełbasa wyborcza, ale i tak warto zagłosować. (tak mi się przynajmniej wydaje
Trzeba przynajmniej w najmniejszym stopniem interesować się krajem a nie tylko nażekać.
Co do Leppera. Jedni politycy imponują wiedzą, inni osiągnięciami patriotycznymi, a jak się nie ma co pokazać to się robi to co Lepper
Większość z tego co mówi to prawda (nie mówi tylko że samoobronna też jest skorumpowana
Pozdrawiam.
| Cult wrote: | ||
Według mnie taka postawa jest niedobra. Jeżeli każdy tak mysli to się właśnie dzieje to co się dzieje teraz w Polsce. |
Hm nie zgodzil bym sie z tym, po prostu wali mnie system nie naleze do niego, nie bede nawet z nim sie zadawal. Jestem patriotom, POLSKA to jest to, nigdy jej nie sprzedam ,wbrew innym... Po niekad napisalem tak ze nie ide glosowac, bo nie wierze ze ktos z politykow cos zmieni, nie wierze w to, wszytscy sa tacy sami, jak widze tych ludzi to smiac mi sie chce, udaja ze wiedza co robia.
Cult ale zgodze sie z toba po niekad, bo jak by wszyscy tak robili, mowili to nie bedzie to dobre bo ktos musi zajac sie panstwem... A jak nie my to kto, znajdzie sie kto inny i zrobi to niekonicznie dobrze, nie mowie tu np. zebym ja mial sie zajac tym, bo wierze ze moja rola jest inna. Ale jak dla mnie demokracja sie wyczerpala, nie ma w nij nic wartosciowego, po za tym ze jest lepsza on komunizmu czy innego tego tupy ustrojow... Nie wiem czy keidy kolwiek cos innego wymysla.
Myslalem kiedys o anarchi ale to temat na inna rozmowe, a na pewno nie mozna powiedziec anarchia i stalo sie dobrze wszytskim bo to wyamaga wielu poswiecen, zebyscie sobie nie pomyslel ze jestem jakims kretynem ktory krzycyz anarchia jako lek na kazde zlo
Gdyby Lepper został prezydentem to poprostu byłoby przeje... przwalone
jeśli interesujecie sie polityką to zapraszam na WYBORCZY.PL
naprawdę konkretny portalik polityczny.
jeśli interesujecie sie polityką to zapraszam na WYBORCZY.PL
naprawdę konkretny portalik polityczny.
YYYY chyba raczej na złe.Polska by była biednym krajem rolniczym ala białoruś
ale to inny temat.Pan Lepper ze swoimi poglądami pasuje raczej do ZOMO a nie do prezydenta(15 lat okradacie polskę,cały czas kradniecie itp.)
Oj ale chyba lepper niewygra:
| Quote: |
| Rozpada się dwór Leppera
Tak źle w Samoobronie nie było już dawno - twierdzi "Gazeta Wyborcza". Od tygodnia partię opuszczają koalicjanci, rozszerza się bunt lokalnych działaczy. Poszło głównie o układ list wyborczych. Ludzie wyznaczeni przez Leppera znaleźli się na czele, lokalni działacze na gorszych pozycjach. Kandydatom nie podobało się też, że musieli podpisać umowę, że nie opuszczą partii po wyborach. Jeśli zdradzą partię, Andrzej Lepper może wypłacić pieniądze z weksli in blanco, które musieli podpisać. Wiele osób dopiero teraz zdało sobie sprawę, że dobrowolnie oddało się w jasyr. Według "Wyborczej" zaczyna się też wykruszać intelektualne zaplecze partii, eksperci, którzy siedem lat temu przygotowywali jej program. Do redakcji gazety dotarł list do Leppera z 29 lipca. Generał dywizji w stanie spoczynku Tadeusz Jauer (w 1999 r. przygotował politykę bezpieczeństwa Samoobrony) i Witold Michałowski - redaktor naczelny kwartalnika "Rurociągi", który osiem lat temu blokował z Lepperem budowę rurociągu jamalskiego, przypominają w liście, że uczestniczyli w opracowywaniu programu partii. "Uprzejmie informujemy, że możemy wyrazić zgodę na udział w wyborach, pod warunkiem umieszczenia naszych nazwisk na początkach list kandydatów" - piszą. Jaka była odpowiedź Leppera? "Panu generałowi Jauerowi zaproponowano miejsce na którejś z list na Śląsku, sam pan wie, jaka tam jest koszmarna awantura. A mnie chciano wsadzić na ostatnie miejsce listy w Bydgoszczy. Dlatego wycofaliśmy się z list Samoobrony" - opowiada "Gazecie" Michałowski. Jauer zrezygnował z wyborów w ogóle, Michałowski wystartuje w Płocku z list Platformy Janusza Korwin-Mikkego |
Gdyby Endru został prezydentem, prawdopodobnie emigrowałbym
. Chociaż z drugiej strony bardziej bałbym się końskiego łba, pana śledczego Romana G. 
andzrzej prezydentem 
Nie ma takiej fizyki - kraj zostalby zablokowany 
jakby został prezydentem to ja wyjeżdżam. kto ostatni gasi światło?
lepper na preyzdenta??!! jak można nawet tak myśleć...
lepper na prezydenta napewno sie nie nadaje... takiemu komus jak on... nie dałbym by prowadził małą firme a co dopiero prowadził państwo... to niedorzeczne...
lepper na prezydenta napewno sie nie nadaje... takiemu komus jak on... nie dałbym by prowadził małą firme a co dopiero prowadził państwo... to niedorzeczne...
| brqsl wrote: |
| Gdyby Lepper został prezydentem to poprostu byłoby przeje... przwalone |
Dokładnie
Ale tak poważnie to jakoś nie widze go w roli prezydenta dającego biednym ludzią kiełbase (wyborczom
lepper prezydentem
lol
to żałosne
to żałosne
Lepper to śmieć który nie nadaje sie na prezydenta.
Jedynym politykiem, którego uważam za dobrego do Lech Wałęsa. Był zwykłym elektrykiem i nie umiał rządzić. Mimo wielu potknięć udało mu się rządzić krajem dobrze.
Jedynym politykiem, którego uważam za dobrego do Lech Wałęsa. Był zwykłym elektrykiem i nie umiał rządzić. Mimo wielu potknięć udało mu się rządzić krajem dobrze.
sam jego start w ubieganiu sie o fotel prezydenta uwazam za paranoje...
| skoczek_2002 wrote: |
| Lepper to śmieć który nie nadaje sie na prezydenta.
Jedynym politykiem, którego uważam za dobrego do Lech Wałęsa. Był zwykłym elektrykiem i nie umiał rządzić. Mimo wielu potknięć udało mu się rządzić krajem dobrze. |
Lech Walesa to osobna historia, bo wtedy bylo inaczej, byly przemiany ustrojowe i w ogole, jak dla to on sprawia wrazenie tylko osoba ktora znalazla sie w odpowiednim czasie w odpowiednim miejsu i dzieki temu zagarnela sobie sympatie ludzi i wygrala wybory.
To prawda Lech Walesa byl lektrykiem... a kim byl Andrzej Lepper? jak popatrzymy na poczatke, to mozna doszukac sie pewnych analogi pomagla zwyklym ludzia , wysypywal zborze i te sprawy i ludzie za to go kochali
hehe patzre na tych kandydatow.. no nic kazdy napewno nadaje sie do reprezentowania Polski na swiecie 

Lepper czy Donald T. czy inny frajer tak czy tak nas za granica osmieszy
Hehe, rządził "dobrze" ("Wałęsa oddaj moje sto milionów." - Kult) to fakt - tyle że miał niezłą asekuracje (cieżko jest być prezydentem, no chyba że mówią Ci co masz robić).
Ale i tak jest postacią wyjątkową ("Ja panu ręki nie podam, moge co najwyżej noge podać"), pierwszym polskim prezydentem dającym nadzieje samej Polsce.
Ale wracając do tematu...
Powiedzmy sobie szczerze - tak naprawde państwem rzadzi sejm i senat. Przezydent jest jedynie reprezentantem - wprawdzie ma prawo vetowania wniosków/ustaw, ale przez dość zabawne procedury senat może z łatwością zavetować veto prezydenckie
Prezydent jest głową państwa, reprezentuje kraj, jest ikoną utożsamianą z danym narodem.
Lepper by dużo nie zdziałał, ewentalnie ludzie zobaczyli by różnice między tym co mówi na mównicy sejmowej, a co może zrobić naprawde.
Może by się niektórym oczy otworzyły na bzdury jakie czasem wygaduje (bo co jakiś czas mówi jednak sensowne rzeczy).
Jak dla mnie to prezydentura Leppera to było by małe piwo przy sytuacji kiedy prezydentem został by np. Roman Giertych.
To by był dopiero sajgon niesamowity...
Ale i tak jest postacią wyjątkową ("Ja panu ręki nie podam, moge co najwyżej noge podać"), pierwszym polskim prezydentem dającym nadzieje samej Polsce.
Ale wracając do tematu...
Powiedzmy sobie szczerze - tak naprawde państwem rzadzi sejm i senat. Przezydent jest jedynie reprezentantem - wprawdzie ma prawo vetowania wniosków/ustaw, ale przez dość zabawne procedury senat może z łatwością zavetować veto prezydenckie
Prezydent jest głową państwa, reprezentuje kraj, jest ikoną utożsamianą z danym narodem.
Lepper by dużo nie zdziałał, ewentalnie ludzie zobaczyli by różnice między tym co mówi na mównicy sejmowej, a co może zrobić naprawde.
Może by się niektórym oczy otworzyły na bzdury jakie czasem wygaduje (bo co jakiś czas mówi jednak sensowne rzeczy).
Jak dla mnie to prezydentura Leppera to było by małe piwo przy sytuacji kiedy prezydentem został by np. Roman Giertych.
To by był dopiero sajgon niesamowity...
Ale ja dzisiaj miałem jadę. Idę sobę główną ulica mojego miasta (piłsudzkiego miasto: Siedlce) a tu jedzie sobie autobus piętrowy (podobny do tego z idola) tylo że cały poobklejany plakatami posłów i senatorów z samoobront a na honorowynm miejscu zdjęcie naszego kochanego przyszłego prezydenta (
) Adrzeja leppera. I to było by nic gdyby w przodu z tyłu autobusu nie byłyby przyczepione wielkie czerwony tyby z których wydobywał się drugi pod względem wazności narodowy hymn Polski "Ten kraj jest nasz i wasz, nie dajmy bić się w twarz..." oczywiście na znaną melodię "Majteczki w kropeczki" zespołu "Bajer Full".
Poprostu oni robia curk z sejmu!!! To jest Paranoja!!!
Poprostu oni robia curk z sejmu!!! To jest Paranoja!!!
A jak by nie Lepper, to wariat....
Co do Wałęsy. Otóż on nie wiedział jak rządzić, a mimo wszystko udało mu się zrobić coś z tym krajem...
Co do Wałęsy. Otóż on nie wiedział jak rządzić, a mimo wszystko udało mu się zrobić coś z tym krajem...
Wałesa napoczątku był tylko zwykłym elektrykiem. I co do jasnej ciasnej zwykły robotnik może wiedzieć o rządzeniu.
Wałęsa był dobrym prezydentem kiedy chodziło o wyciągnięcie polski z komuny. Ale potem raczej sie nie nadawał (czegóż by tu oczekiwać od elektryka?). Natomiast najbardziej mnie wkurzyła reklama Samoobrony w TVP. Pokazuje rolnika który nawija jaka to unia jest zła. Potem dają do zrozumienia: my wiemy lepiej - unia to zło - gdyby to od nas zależało to byśmy tam nie byli. A ile rolnicy dostali z refundowania? I znowu: ci co najwięcej dostają, żądają jeszcze wiecej...
Ostatnio właśnie górnicy wystosowali prostą recepte na zmuszenie rządu do zrealizowania ich postulatów.
Wystarczy zrobić burdę w stolicy, porzucać kamieniani, ponapieprzać się z policją, pokrzyczeć troche atynaństwowych haseł i ma się to czego się chciało.
Aha, powyższy schemat działa tylko wtedy, gdy na horyzoncie są wybory rządowe albo prezydenckie...
Wystarczy zrobić burdę w stolicy, porzucać kamieniani, ponapieprzać się z policją, pokrzyczeć troche atynaństwowych haseł i ma się to czego się chciało.
Aha, powyższy schemat działa tylko wtedy, gdy na horyzoncie są wybory rządowe albo prezydenckie...
Wy nie wiecie co daje unia.
Na granicy z serbią czekałem ponad 2 godziny, gdyz turcy z krajów europejskich wyjeżdżali.
Jak do turcji wieżdrzałem musieliśmy zapłacić 200 zł na ubezpieczenie rodziny.
Np. jak wieżdżasz do Bułgarii rów dezynfekujący.
Na granicy z serbią czekałem ponad 2 godziny, gdyz turcy z krajów europejskich wyjeżdżali.
Jak do turcji wieżdrzałem musieliśmy zapłacić 200 zł na ubezpieczenie rodziny.
Np. jak wieżdżasz do Bułgarii rów dezynfekujący.
A to są foty Piekielnego autobusu zrobione przez mojego kolegę

No fotki sa piekne... Jesli mozna tak w ogole powiedziec.
Widze tam fajne haslo 'kazdy czlowiek jest wazny' 'przed wyborami, a pozniej i tak my rzadzimy...' Tego akurat zapomnieli dodac a przyadlo by sie nie mowic wylacznie prawdy ale cala prawde
Widze tam fajne haslo 'kazdy czlowiek jest wazny' 'przed wyborami, a pozniej i tak my rzadzimy...' Tego akurat zapomnieli dodac a przyadlo by sie nie mowic wylacznie prawdy ale cala prawde
nieno autobus fullwypas.... normalnie tylko spalić... 
a powiedzcie mi kim naprawde jest prezydent w naszym kraju? co moze? moim zdaniem wazniejsze sa wybory parlamentarne, w koncu wybran(a/e) parti(a/e) beda rzadzic Polska. Moim zdaniem wazne jest aby prezydent dogadywal sie z dobrym rzadem i bedzie wszystko ok
(dlatego jestem generalnie za PO z Tuskiem na czele). ciagle mowimy ze nie moze byc lepiej, ale zauwazmy ze przy zlych wiatrach moze byc naprawde gorzej. przypatrzmy sie na USA, przeciez maja prezydenta-debila, jednak aparat rzadzacy jest dobrze nakrecony i wcale to nie przeszkadza.
(dlatego jestem generalnie za PO z Tuskiem na czele). ciagle mowimy ze nie moze byc lepiej, ale zauwazmy ze przy zlych wiatrach moze byc naprawde gorzej. przypatrzmy sie na USA, przeciez maja prezydenta-debila, jednak aparat rzadzacy jest dobrze nakrecony i wcale to nie przeszkadza.
Ja bym tak zrobił. Kaczyńskiego dał na prezydencik, a do rządu PO.
I według mnie spoko. Ten Debil lepper nei nadaje się na cuś takiego.
I według mnie spoko. Ten Debil lepper nei nadaje się na cuś takiego.
leppera to trza gdzies wywieźć niech sie uspokoi chlopak. zrobil tyle zamieszania w kraju ze nie wiem. mowi ze jest biedny a chyba ma najwiecej kasy.
no tak... powiedzmy... ale kazdy z tych pajaców ma jakos inaczej ulokowane pieniądze... jeden w maszynach rolniczych, drugi w domku, a trzeci w banku... tak wiec kazdy jest tutaj na swój sposób dziany... ale rzeczywiście... lepper ma chyba najwiecej...
Lepper powinien byc tak w ogole symbolem pomaranczowej rewolucji 
No wiesz, ja pomarańczową rewolucję uważam za sukces, a Lepper to chyba raczej symbol idiotyzmu.
Mogliby obraz jego twarzy nosić na koszulkach kretyni.
Ale świat by się zrobił prosty.
Tylko, że chyba wielu ludzi podobnie by się ubierało.
Mogliby obraz jego twarzy nosić na koszulkach kretyni.
Ale świat by się zrobił prosty.
Tylko, że chyba wielu ludzi podobnie by się ubierało.
Lepper, to człowiek do zezłomowania....
Wyjąłeś mi to z ust.
Jak go słucham to mi się robi nie dobrze. Bleeee.

A kiedy ja słucham leppera... no cóż żal mi się jego robi... jak mozna sie sttoczyć 
Wogóle to idealny demagog... Oczywiście w złym tego słowa znaczeniu...
kKiedyś był Hitler, Mussolini..... A teraz jest Lepper
(cos sie pamieta z historii
)
Jakby Lepper został prezydentem, to jak to ktośpowiedział: "Gorzej nie będzie, ale za to będzie śmieszniej"
I taka jest prawda
Będzie się z czego śmiać... Ja głosuje na Tuska(na kaczyńskiego nie za parlament)...
ale klauna miec za prezydęta?? hmm.... inne narody by nam współczuły... i może inwestycje w polce by wzrosły 
Raczej nie... Chyba na odwrót...
Czemu na odwrót. Jakiś taki bogaty chinek se myśli... hm... gdzie by tu zainwetsować?? Może na białorusi.... nie łukaszenko..... może na ukrainie hmm.... nie jakaś rewolucja... Polska.... hm... prezydęt Lepper.... a to ten od którego ziemniaki na zime kupywałem 
. Spoko gość(dobry bimberek robi). I tak Chinek zainwestował w Polsce :]
prezydent w wykształceniem zawodowym :] no ciekawe ciekawe
Powinien mieć i to koniecznie wyższe...
Lepper? Poco mu wyższe, nawet gdyby był procesorem wszytkich kierunków to i tak był by głupi
Dobra chłopaki bo jeszcze Lepper sie obrazi
Dobra chłopaki bo jeszcze Lepper sie obrazi
Nigdy w życiu. Leper miałby reprezentować nasz kraj ! Dopiero obcokrajowcy by o nas pomyśleli.
no wlasnie! Prezydent jest od reprezentacji panstwa na arenie miedzynarodowej a wszyscy mysla jak by tu byla jakas monarchia..
Tusk nawet dobrze angielskiego nie potrafi, kaczynski nienawidzi rosjan,roznych mniejszosci narodowych..poprostu jak rasista.. i oni chca nas reprezentowac!!
Ja Borowskiego nie znoze, ale on chociaz ma mase znajomosci na arenie miedzynarodowej , i moglby robic dobre ukaldy Poslki z innymi narodami
Tusk nawet dobrze angielskiego nie potrafi, kaczynski nienawidzi rosjan,roznych mniejszosci narodowych..poprostu jak rasista.. i oni chca nas reprezentowac!!
Ja Borowskiego nie znoze, ale on chociaz ma mase znajomosci na arenie miedzynarodowej , i moglby robic dobre ukaldy Poslki z innymi narodami
No to Lepper nie bedzie,hehe.
Wpiszczie sobie w goglach "kretyn" i zobaczcie co wyskakuje.
Tak wiec zostal nam Tusk i Kaczynski.
Zobaczymy kto to bedzie.
Wpiszczie sobie w goglach "kretyn" i zobaczcie co wyskakuje.
Tak wiec zostal nam Tusk i Kaczynski.
Zobaczymy kto to bedzie.
ja uważam, że polsce wyszłoby to zdecydowanie na gorsze. w końcu lepper to prostak. aropos prostak. w krakowie była taka akcja: na bilbordach wyborczych leppera jest takie hasło: "Andrzej Lepper - Człowiek z charakterem". i ludzie dopisywali na nich np. "prostaka", "buraczanym", "wieśniaka" itd. bardzo mi sie to podoba, bo to oddaje to, jaki lepper jest. to jest zasrany prostak, który nie potrafi robić nic oprócz oskarżania innych ludzi o branie łapówek itd. gdyby on stał się preztydentem, to znaczyłoby to, ze najwyższy czas emigrować.
A ja widziałem, jak przeklejano twarz jakiegoś psa na twarz leppera...
Nie jest i nie bęedzie prezydentem,
w przeciągu następnych 5 LAT
...
w przeciągu następnych 5 LAT
I to bardzo dobrze....