FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Polska odpowiedz na Rapidshare

matti05
Quote:
Darmowy serwis hostujący pliki dowolnego formatu i dowolnej wielkości uruchomił w połowie maja br. portal Osemka.pl. Co istotne, serwis nie posiada żadnych ograniczeń ani blokad dotyczących limitu czasu, czy liczby pobrań - również ze względu na adres IP.

W serwisie Plikus.pl internauci znajdą panel administracyjny umożliwiający łatwe dodawanie plików oraz wgląd w statystyki popularności plików, jak i najaktywniejszych użytkowników. Możliwe jest również wysyłanie po sobie wielu plików poprzez zastosowanie tzw. Multi-wrzuty. Opcja ta jednak wymaga wcześniejszego zalogowania.

Co o tym sądzicie, bo ja uważam, że mało jaki serwis zajmujący się hostowaniem plików jest w stanie dorównać www.rapidshare.de czy nawet www.megaupload.com. Owszem jest to jeszcze bardzo otwaty rynek, ale wątpie, żeby udało się akuratem jakiejś polskiej stronie, tak na niego wejść, aby dobrze działać w całej sieci.
Nolt
Tak tylko jak zwykle u Polaków trzeba coś zrobić żeby skorzystać z serwisu, wiec serwis ten odpada gdyż aby wrzucić plik trzeba mieć tam konto i być zalogowanym Smile
mtx
Ja nie znosze jednego w rapis i mega- tego, że trzeba czekać godzinami na ściągnięcie. po prostu MASAKRA.
matti05
No z rapidshare to jak ktoś ma dynamiczne IP to żaden problem, ale w innym wypadku to tak jak mówi mtx masakra jest.
W megauload kiedyś był jakiś sposób na te sloty, ale teraz to chyba już nie działa.
Ramelof
Nie nawidze rapida przez to, że mam wew ip ciągle mam zajęte sloty na nim i nic nie moge pobrać.

Na megaupload jest sposób: RAPGET - jak nie przekręciłem nazwy. Bardzo fajny programik na niego, ale nie tylko.
gecko
Megaupload pod FF:
* Pomoc -> O programie Mozilla Firefox
* Kopiujemy wersję. U mnie jest to Mozilla/5.0 (pl) Gecko/20071227
* Wchodzimy w about:config -> dodajemy Łańcuch (String) o nazwie general.useragent.override. Jako wartość wpisujemy wersję naszego FF + MEGAUPLOAD 1.0 . U mnie wygląda to tak: Mozilla/5.0 (pl) Gecko/20071227 MEGAUPLOAD 1.0
* Odpalamy megaupload i ściągamy to, co chcemy Smile

"Podobno" ta metoda już nie działa. No ale jednak... Very Happy (chyba, że wielkim przypadkiem się nagle slot odblokował Laughing )
sl4sh
Ajj.... rownierz nie trawie Rapidshare i megaup. Rapidshare z tego powodu iz mam stale IP, megaup. za to że poprostu jest Very Happy ale i za te sloty.

Pozatym rapidshare jest i bedzie popularny poniewaz jest bardzo szybki i niezawodny. Natomiast polskie warezy, wolą wrzucac na rapidshare bo potem taki admin moze sprzedac konto premium na allegro (za punkty Collector Zone)
eddy007
Jeżeli nie trawicie Rapida. i MegaUp. to korzystajcie z OxeDiona. Jest nie wiele mniej niż na rapidzie. a nie ma prawie żadnych ograniczeń. Jedynym ograniczeniem jest odczekanie minuty przed pobraniem pliku... to tyle. Niema limitów na ściąganie.
A.. i jest też wyszukiwarka plików.
gandalfini
http://www.zerowaitingtime.com/

Jak narazie korzystam tylko z niego - 100 mb na plik, zero czekania (jak nazwa sama wskazuje), raczej niezawodny.
Polecam.
Xaros
Rapid i Mega co prawda są dobrymi serwisami, ale niestety nie są też niezawodne czy też niezastąpione. Dobrym przykładem może być chociażby zippyshare, który moim zdaniem dorównuje tym serwisom. Jak wiadomo każdy ma swoje gusta i przyzwyczajenia o których nie powinno się dyskutować Wink

Pozdrawiam
webek
rapid i megaupload było by dobre, gdyby nie (wspomniany wcześniej) długi czas oczekiwania na pobranie kolejnego pliku, niemożność ściągania paru plików jednocześnie i brak możliwości używania tzw. "download accelerator'ów". Oczywiście można to wszystko mieć - ale nie za darmo...
gildiaonline
Tak jak mowi eddy007. Oxedion jest super. Jest wyszukiwarka, jest tam sporo plikow ktore sa i na rapidzie.
airlan
Jak w Oxedionie wyszukiwać pliki? Trzeba być zarejestrowanym?
Method
Tak naprawdę najlepszy jest rapid - jeśli ma się konto premium. A, że owego używam to jestem w niebo wzięty. Widziałem dziś aukcję na allegro, cena 2 zł. Temat to Konto premium legalnie itp. Gość się wysilił i napisał ludziom poradnik jak kolekcjonować punkty, żeby zdobyć premium. Dodam, że informacje te są na głównej stronie rapida i w faq. I gość się bogaci na każdym naiwnym po 2 zł. Niby cena nieduża, ale sporo ludzi tam się zbiera.
dragonworld
Dużo jest niestety takich idiotów Crying or Very sad Ale patrząc na nie premium to ta ósemka może być lepsza od rapidshare. Jeszcze jej nie sprawdzałem ale musze to zrobić
webek
Serwisów, które tu wpisujecie jeszcze nie miałem okazji testować (Osemka czy zippyshare), ale za to pamiętam, że wiele razy używałem sendspace. Szkoda, że tam dość szybko znikały uploadowane pliki...
InsanePL
Nigdy nie dorówna Smile
why ?

Bo trzeba sie logować i jest po polsku, gdyby było international byłyby większe szanse choć i tak wątpie.
canibal
Strona wygląda ciekawie jeszcze nie patrzyłem jak z transferami , moze ktos uploadował na ta strone plikus.pl ? lub sciagał napewno nie am limitów na predkość ? u mnie np na rapida strasznie wolno wysyła zobaczymy co bedzie tutaj.
gandalfini
Skoro już jesteśmy przy rapidshare - ostatnio za każdym razem gdy coś ściagam (nie mam premium) po downloadzie 100 megabajtów serwis każe mi czekać 360 (!) minut - u was też tak jest ??
Postman
Też tak mam . Jak chcesz nie czekać musisz wykupić premium. Oni też muszą na czymś zarabiać
matti05
Akurat ostatnio ściągałem pare plików z rapidshare.com no i miałem długi czas oczekiwania, ale nie 360minut. Najdłuższy czas jaki miałem to coś ok.180 minut, nie wiem o czego to zależy, tzn. napewno od wielkości pliku, ale czy jeszcze coś ma na to wpływ to trudno powiedzieć.
gandalfini
Ja już dowiedziałem się od czego zależy długość oczekiwania na kolejny download - > od wielkości pliku właśnie.
Do tego dochodzi fakt, że nie mam zewnętrznego IP więc jeżeli ktoś z bloku coś z rapida ściagnął przede mną to muszę odczekać "jego" czas - czasem są takie jaja że po prostu "polujemy" na wolny slot (kto pierwszy poda hasło do downloadu wygrywa... Laughing )
Dlatego wolę peer2mail - pogoglowałem trochę i stamtąd ściągam różne różności.
sl4sh
1. dlaczego na rapidshare i megaupload są tak długie okresy czekania na możliwość pobrania pliku ? - no chyba nie trzeba nikomu wyjaśniać :] Chodzi przeciez niejako o zmuszenie usera do kupienia konta premium. Czasami, nie powiem bo nosilem sie z zamiarem kupienia konta. Na rapidshare są przeważnie najlepsze rzeczy, ludzie wrzucają tam pliki tylko po co żeby zobyć punkty, a potem sprzedać konto premium np. na allegro. No a jak ktos ma takie forum warezowe, gdzie 90 jak nie 100% linkow to rapidshare, ma duzy upload, ludzie zasysają - no to logiczne ze idzie na tym zarobic.

2. do tej nowej stronki - hm... ciekawe jak długo wytrzyma, w polskich realiach nawet dobre pomysły przeważnie upadają...
John Smith
Mnie też zawsze irytowł rapidshare i chociaż mam zmiene IP to mimo wszystko jest to uciążliwe.
A właściwie to było Very Happy , bo zainwestowałem i kupiłem roczne konto.
Dlaczego rapid?
Jak juz ktoś wspomniał jest niezawodny i szybki.
Do pobierania uzywam Internet Download Menager ktory daje mi możliwość pobierania jednego pliku z 16 zródeł jednocześnie(oczywiście moge pobierać dowolna ilosc plików).
Moge przerywac i wznawiac sciaganie,planować na określona pore itp.
Sciaganie teraz to przyjemność po prostu klikasz na link i ściagasz Very Happy.
Ale najważniejszy powód to to że na rapid możesz znależć wszystko po prostu wpisujesz w gogle tytuł filmu+rar czy rapid i masz to czego szukasz, ze nie wspomne o wyszukiwarkach do plików na rapidshare.
Było by super gdyby pojawiła sie jakaś alternatywa(za darmo) ale rapid ma taką pozycje ,między innymi dzięki temu że ludzie uploadują tam pliki żeby zdobyć kono kolekcjonerskie(takie błędne koło) ,że pewnie niepredko ktoś im zagrozi.
mtx
A co powiecie na Chomikuj? Nieograniczone miejsce, nieograniczona wielkość plików, rozpakowywanie zipów, foldery, pierdółki..
Kamo
John Smith wrote:
Mnie też zawsze irytowł rapidshare i chociaż mam zmiene IP to mimo wszystko jest to uciążliwe.
A właściwie to było Very Happy , bo zainwestowałem i kupiłem roczne konto.
Dlaczego rapid?
Jak juz ktoś wspomniał jest niezawodny i szybki.
Do pobierania uzywam Internet Download Menager ktory daje mi możliwość pobierania jednego pliku z 16 zródeł jednocześnie(oczywiście moge pobierać dowolna ilosc plików).
Moge przerywac i wznawiac sciaganie,planować na określona pore itp.
Sciaganie teraz to przyjemność po prostu klikasz na link i ściagasz Very Happy.
Ale najważniejszy powód to to że na rapid możesz znależć wszystko po prostu wpisujesz w gogle tytuł filmu+rar czy rapid i masz to czego szukasz, ze nie wspomne o wyszukiwarkach do plików na rapidshare.
Było by super gdyby pojawiła sie jakaś alternatywa(za darmo) ale rapid ma taką pozycje ,między innymi dzięki temu że ludzie uploadują tam pliki żeby zdobyć kono kolekcjonerskie(takie błędne koło) ,że pewnie niepredko ktoś im zagrozi.

Slowo w slowo to samo bym powiedzial z tymze mi konto na rapidzie juz wygaslo - jeszcze na megauploadzie mam ale to tez niedlugo umrze. Niestety za jakosc i uslugi trzeba placic i nie ma co narzekac.
scorpiOOn
Hmm... Rapidshare
Jeszcze jak miałem wewnetrzne ip Smile (miałem zew. tylko że ja jestem w sieci lanowej wiec karzdy kto pobierał musiałem czekac po 20 godz. ;/), ale odkąd mam zew ip. pobieram bez problemu jeszcze nie dawno mówiłem "Ale Hujowo :/ Musze czekać", a teraz Smile sciąga mi sie bez problemów Smile)
tmdevil
www.rapidshare.de czy www.megaupload.com. nie przepadam za tym ;p tzn gdybym mial neostrade to czemu nie zmienasz ip i sciagasz a tak to trzeba czekac 1h
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.