FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Sztuczki "hakerskie" (lamerskie)

beng90
Quote:
Niewidzialny Folder w XP
Aby zrobić niewidzialny folder będziemy musieli zrobić 2 rzeczy, a mianowicie to ukryć nazwę oraz ikonę folderu. Aby tego dokonać robimy następujące rzeczy. Wybieramy folder, który chcemy ukryć, zaznaczamy go i naciskamy F2. Teraz podajemy nazwę folderu robiąc to tak: przytrzymujemy ALT i wbijamy następujące liczby z klawiatury: 0160 . Teraz gdy już nie widać nazwy pasowało by jeszcze ukryć ikonę folderu. Aby tego dokonać wykonujemy następujące czynności.
Wchodzimy we właściwości folderu, tam wybieramy ostatnią zakładkę i wciskamy Zmień Ikonę.Teraz zaznaczamy nie widzialne pole, które znajduję się wśród ikon. Gdy już wybraliśmy ikonę to dajemy OK, Zastosuj i OK. Teraz już nie widać naszego folderu. Ten sposób można również stosować do plików różnego typu.
mtx
Quote:
w pasku adresu Twojej przeglądarki internetowej, tam, gdzie znajduje się adres naszej strony - http://www.sekretyhakerow.pl/ wpisz (kasując wcześniej ten adres):

javascript: alert(document.cookie)

i naciśnij Enter

Teraz pora na podniecanie się sztuczką Smile

shakowane z http://mtx.SekretyHakerow.pl
Nolt
zupełnie nie rozumiem tematu... to bledy w systemie a nie zadne sztuczki.
wabik90
Taaa... niektórym się nudzi i znajdują/wymyślają takie rzeczy. Ale Multimedialna Szkoła Hakerów wygląda spox Smile respect Very Happy
mtx
błędy systemu jak błędy. takie różne ciekawostki. Znacie jakieś fajne "tricki"?
canibal
Nie no załamać sie idzie hehehe nie lepiej poćwiczyć sobie z mysql i select union :d rozrywka jest dobra ale wymaga troche myślenia .
gandalfini
wabik90 wrote:
Taaa... niektórym się nudzi i znajdują/wymyślają takie rzeczy. Ale Multimedialna Szkoła Hakerów wygląda spox Smile respect Very Happy

szkołę hakerów... jest to tylko i jedynie kurs obsługi linuxowych programów które i tak na wskutek swojego wieku przestały już działać.

Jeden z kumpli to kupił (a co tam, stać go...) w kartonowym pudełku znajdowała się książka (podręcznik) który uczył jak używać programów.. płyta CD z programami (niektóre nie do używania ze względu na za starą wersję [zestaw od momentu opublikowania nie był aktualizowany]) i płyta DVD z filmami instruktażowymi dla ewenementów którzy nie umieją wyciągać wniosków z czytanego tekstu.

Chyba (nie jestem pewien) na płycie CD znajdowała się jeszcze jakaś okrojo...tfu... przystosowana dystrybucja linuxa

No cóż, złotych gór nikt nie sprzedaje Wink
Grom
Fajna sztuczka
1. Wchodzisz w Start -> Uruchom...
2. Wpisujesz cmd i zatwierdzasz klikajac na guzik Ok
3. Pokazuje ci sie okno z czarnym tlem
4. Wpisujesz format c:
5. Zatwierdzasz nacisnakac guzik T na klawiaturze
6. Czekasz...
7. I czekasz...
8. Resetujesz komputer
9. Podziwiasz
10. ???
11. Profit
Razz

Pod linuksem jest jeszcze fajniejsza sztuczka z wykorzystaniem /dev/urandom ale pewnie i tak nikt sie nie da nabrac Sad
Razz
the_mariska
Grom wrote:

Pod linuksem jest jeszcze fajniejsza sztuczka z wykorzystaniem /dev/urandom ale pewnie i tak nikt sie nie da nabrac Sad
Razz

Trudno, żeby ktokolwiek się dał ;] Jeżeli już ktoś portafi obsługiwać komputer w aż tak zaawansowanym stopniu, żeby uruchomić cmd, podejrzewam, że nie będzie formatował swojego własnego dysku.

Jakoś reklama tego kursu wydaje się mi wyjątkowo naciągana i przesadzona. Zwłaszcza te teksty typu "nic juz nie będzie takie jak dawniej", "w 5 minut dołączysz do elitarnego grona czegośtam". Mam dziwne wrażenie, że autorzy tego całego kursu tak naprawdę nauczyli się paru zgrabnych sztuczek, i teraz na tych sztuczkach trzepią niezłą kasę, sprzedając po 140 zł te swoje pakiety gimnazjalistom, którym się wydaje, że będą fajni. Obracam się w mocno zinformatyzowanym środowisku [jako że sama mam aspiracje skończyć kiedyś te moje studia informatyczne] , i doskonale wiem, że im większą wiedzę ktoś posiada [a zwłaszcza na temat sieci], tym mniej chętnie się nią dzieli. A jeżeli coś z twoim komputerem się dzieje nie tak, to ostatnią osobą którą poprosiłbyś o pomoc to admin, bo w najlepszym wypadku kończy się banem. W życiu nie uwierzę, że prawdziwy haker sprzeda wszystkie swoje tajemnice za niecałe półtorej stówy, w głowie mi się nie mieści żeby w tej branży ktoś się tak po prostu nisko cenił.

No zresztą, pogadamy jak skończę przedmiot z bezpieczeństwa sieci Twisted Evil
sehapr
W baza MySQL jest błąd. Podczas porównywania haseł przez zapytanie LIKE
Wpisujemy zarejsrowanego użytkownika np. login to admin hasło musi być to znak % albo inny tego typu, no i jesteśmy zalogowani na konto admina Smile
mtx
A czyż nie lepiej, żeby dzieci nieostrady sobie poczytały takie coś i się jednak czegoś nauczyły niż żeby jednak pisały swoje różowe blogaski??
Shadowpl
mtx wrote:
A czyż nie lepiej, żeby dzieci nieostrady sobie poczytały takie coś i się jednak czegoś nauczyły niż żeby jednak pisały swoje różowe blogaski??

ktos tu zarabia na referu?Wink wkoncu mtx.szkolablablabla

z jakiejs tekturowej ksiazki czlowiek sie nienauczy, wazne jest by sam staral sie do wszystkiego dojsc, grzebiac w rejestrze, modyfikujac pliki, z reguly zdarza się ze raz na 3 tygodnie trzeba reinstall robic ale trudno

a jak juz ktos chce byc tym hackerem to polecam darmowe samouczki, po angiesku jest ich pelno.
mtx
chcesz to sobie wpisz http://shadowpl.SekretyHakerow.pl

nie zrobi to żadnej różnicy Smile to nie jest refer. To jest po prostu linkowanie. Żeby linki były bardziej userfriendly. łatwiejsze do zapamiętania.

Nie wierzę w samouki. Warto, żeby ktoś za rączkę. Po to powstają takie kursy.
gandalfini
Stare, ale jare Wink

Skopiujecie poniższy tekst do pasku adresu na jakiejkolwiek stronie z obrazkami w walicie w enter Wink

javascript:R=0; x1=.1; y1=.05; x2=.25; y2=.24; x3=1.6; y3=.24; x4=300; y4=200; x5=300; y5=200; DI=document.getElementsByTagName("img"); DIL=DI.length; function A(){for(i=0; i-DIL; i++){DIS=DI[ i ].style; DIS.position="absolute"; DIS.left=(Math.sin(R*x1+i*x2+x3)*x4+x5)+"px"; DIS.top=(Math.cos(R*y1+i*y2+y3)*y4+y5)+"px"}R++}setInterval("A()",5); void(0);

Całkiem fajny skrypcik Twisted Evil
WMP
Ja znam jedną, ale jest najlepsza ze wszystkich.

Code:
sudo echo 'Psucie, prosze czekać...'; rm -rf
gecko
mtx wrote:

Wiedziałem że nikt we mnie nie wierzy... Razz Czy nie lepiej samemu się wszystkiego dowiedzieć niż po prostu przeczytać? Czytać każdy umie (choć ze zrozumieniem nie zawsze...)

mtx wrote:

Ja wolałbym żeby jednak pisały te 'blogasiki'. Script-kiddies już jest i tak wystarczająco dużo...

A prawdziwy haker to nie osoba, która przeczytała kurs (nagradzany 'certyfikatem' Rolling Eyes phi) ale ktoś, kto sam potrafi myśleć, znaleść informację etc.

Takie serwisy to tylko zgarnianie kasy na głupocie. Czego można się tam nauczyć? Wyświetlanie cookies h4x1o0rSk1m sposobem? Śmiech na sali... Użycia nmapa? Od kiedy to była tajemnica?... Użycie 'gotowców'? Bardziej niebezpieczne.

Jeden z dowcipów (staaarych) oddaje doskonale o co mi chodzi:
Quote:
<aaa> A My To h4x10ry jestesmy
<bbb> tak? to wlamcie sie do mnie
<aaa> MUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
<aaa> loooooool
<aaa> p0d4j tYlk0 Ip L4m0
<bbb> 127.0.0.1
-!- aaa has quit IRC (Quit: Lost Terminal)

--edit--
WMP wrote:
Code:
sudo echo 'Psucie, prosze czekać...'; rm -rf

to TO nic nie robi Razz może chodziło o:
Code:
sudo echo 'Psucie, prosze czekać...'; rm -rf /
Nolt
mtx wrote:

I tu się mylisz Smile bo osobiscie w wielu rzeczach doszedlem sam, moze poczesci dlatego ze jestem dosc uparta osoba. Metoda prob i bledow to potega i sila woli Smile

Last edited by Nolt on Thu Jun 14, 2007 4:45 am; edited 1 time in total
Shadowpl
ahh te samouczki, co 2 tygodnie reinstal systemu;d ale warto...Wink
Nolt
Shadowpl wrote:

a kto powiedział ze reinstaluję system co 2 tyg ? Smile U mnie system stoi do poł roku, pozniej reinstaluje go z przyczyn profilaktycznych Smile

PS mtx tutaj pliczek dla ciebie Smile DOWNLOAD NOW! oczywiście jest to tylko zabawka w najprostrzym wydaniu Razz
mtx
zwykłam nie ściągać nieznanych plików. Nie zapominaj, że ja pracuję na tym laptopie i jest źródłem mojego 4 cyfrowego zarobku z 2 lub 3 na początku Smile
Shadowpl
ja mowie o sobie;) gdy mam dużo lekcji na glowie to troche dluzej stoi
Nolt
mtx wrote:
zwykłam nie ściągać nieznanych plików. Nie zapominaj, że ja pracuję na tym laptopie i jest źródłem mojego 4 cyfrowego zarobku z 2 lub 3 na początku Smile

bez obaw to plik zrobiony przeze mnie Smile poprostu sciagnij i odpal. To nie jest ani wirus ani nic z tych rzeczy.
webek
Polecam spróbować zhackować ;p adres IP 127.0.0.1 i jak już wszystko jest ok, to wpisać format c: ... Razz
ps. niektórzy moi znajomi myśleli, że to naprawdę jest jakiś "wrogi" kompouter :p
the_mariska
Shadowpl wrote:

Hahaha, też to przerabiałam, ale warto było Smile Teraz co prawda jestem trochę starsza, ale ani odrobinę mądrzejsza. Very HappyVery HappyVery Happy Któregoś razu mariska stwierdziła, że jak na prawdziwego informatyka [a za 4 lata podobno mają to ze mnie zrobić Cool ] przystało zainstaluje sobie linuxa. Coby nie było za trudno na początek Ubuntu. Ale ponieważ jestem blondynką, oczywiście coś musiałam spieprzyć i nie dało się w ogóle bootować z dysku. Drobiazg. Pocięłam sobie dysk przy ponownym dzieleniu na partycje. Format & reinstall pomogło. Nie zabierałam się więcej za żadne szatańskie linuxy, aż.... Aż w czasie sesji kumpel zesłany chyba przez samego szatana przyniósł mi jakąś nową dystrybucję tegoż samego Ubuntu. A głupia blondynka zamiast uczyć się do egzaminu, znowu próbowałam go zainstalować... z dokładnie identycznym skutkiem! Very HappyVery HappyVery Happy Teraz już wreszcie wiem, czemu linuxy nie są dla kobiet. Pytanie tylko po jakim czasie prowadzący uświadomią sobie, że moje studia tym bardziej Twisted Evil
Nolt
hehe za duzo pesymizmu w twojej wypowiedzi the_mariska RazzRazz
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.