| Quote: |
| Niewidzialny Folder w XP
Aby zrobić niewidzialny folder będziemy musieli zrobić 2 rzeczy, a mianowicie to ukryć nazwę oraz ikonę folderu. Aby tego dokonać robimy następujące rzeczy. Wybieramy folder, który chcemy ukryć, zaznaczamy go i naciskamy F2. Teraz podajemy nazwę folderu robiąc to tak: przytrzymujemy ALT i wbijamy następujące liczby z klawiatury: 0160 . Teraz gdy już nie widać nazwy pasowało by jeszcze ukryć ikonę folderu. Aby tego dokonać wykonujemy następujące czynności. Wchodzimy we właściwości folderu, tam wybieramy ostatnią zakładkę i wciskamy Zmień Ikonę.Teraz zaznaczamy nie widzialne pole, które znajduję się wśród ikon. Gdy już wybraliśmy ikonę to dajemy OK, Zastosuj i OK. Teraz już nie widać naszego folderu. Ten sposób można również stosować do plików różnego typu. |
Sztuczki "hakerskie" (lamerskie)
| w pasku adresu Twojej przeglądarki internetowej, tam, gdzie znajduje się adres naszej strony - http://www.sekretyhakerow.pl/ wpisz (kasując wcześniej ten adres):
javascript: alert(document.cookie) i naciśnij Enter |
Teraz pora na podniecanie się sztuczką
shakowane z http://mtx.SekretyHakerow.pl
zupełnie nie rozumiem tematu... to bledy w systemie a nie zadne sztuczki.
Taaa... niektórym się nudzi i znajdują/wymyślają takie rzeczy. Ale Multimedialna Szkoła Hakerów wygląda spox
respect 
błędy systemu jak błędy. takie różne ciekawostki. Znacie jakieś fajne "tricki"?
Nie no załamać sie idzie hehehe nie lepiej poćwiczyć sobie z mysql i select union :d rozrywka jest dobra ale wymaga troche myślenia .
| wabik90 wrote: |
| Taaa... niektórym się nudzi i znajdują/wymyślają takie rzeczy. Ale Multimedialna Szkoła Hakerów wygląda spox |
szkołę hakerów... jest to tylko i jedynie kurs obsługi linuxowych programów które i tak na wskutek swojego wieku przestały już działać.
Jeden z kumpli to kupił (a co tam, stać go...) w kartonowym pudełku znajdowała się książka (podręcznik) który uczył jak używać programów.. płyta CD z programami (niektóre nie do używania ze względu na za starą wersję [zestaw od momentu opublikowania nie był aktualizowany]) i płyta DVD z filmami instruktażowymi dla ewenementów którzy nie umieją wyciągać wniosków z czytanego tekstu.
Chyba (nie jestem pewien) na płycie CD znajdowała się jeszcze jakaś okrojo...tfu... przystosowana dystrybucja linuxa
No cóż, złotych gór nikt nie sprzedaje
Fajna sztuczka
1. Wchodzisz w Start -> Uruchom...
2. Wpisujesz cmd i zatwierdzasz klikajac na guzik Ok
3. Pokazuje ci sie okno z czarnym tlem
4. Wpisujesz format c:
5. Zatwierdzasz nacisnakac guzik T na klawiaturze
6. Czekasz...
7. I czekasz...
8. Resetujesz komputer
9. Podziwiasz
10. ???
11. Profit
Pod linuksem jest jeszcze fajniejsza sztuczka z wykorzystaniem /dev/urandom ale pewnie i tak nikt sie nie da nabrac

1. Wchodzisz w Start -> Uruchom...
2. Wpisujesz cmd i zatwierdzasz klikajac na guzik Ok
3. Pokazuje ci sie okno z czarnym tlem
4. Wpisujesz format c:
5. Zatwierdzasz nacisnakac guzik T na klawiaturze
6. Czekasz...
7. I czekasz...
8. Resetujesz komputer
9. Podziwiasz
10. ???
11. Profit
Pod linuksem jest jeszcze fajniejsza sztuczka z wykorzystaniem /dev/urandom ale pewnie i tak nikt sie nie da nabrac
| Grom wrote: |
|
Pod linuksem jest jeszcze fajniejsza sztuczka z wykorzystaniem /dev/urandom ale pewnie i tak nikt sie nie da nabrac |
Trudno, żeby ktokolwiek się dał ;] Jeżeli już ktoś portafi obsługiwać komputer w aż tak zaawansowanym stopniu, żeby uruchomić cmd, podejrzewam, że nie będzie formatował swojego własnego dysku.
Jakoś reklama tego kursu wydaje się mi wyjątkowo naciągana i przesadzona. Zwłaszcza te teksty typu "nic juz nie będzie takie jak dawniej", "w 5 minut dołączysz do elitarnego grona czegośtam". Mam dziwne wrażenie, że autorzy tego całego kursu tak naprawdę nauczyli się paru zgrabnych sztuczek, i teraz na tych sztuczkach trzepią niezłą kasę, sprzedając po 140 zł te swoje pakiety gimnazjalistom, którym się wydaje, że będą fajni. Obracam się w mocno zinformatyzowanym środowisku [jako że sama mam aspiracje skończyć kiedyś te moje studia informatyczne] , i doskonale wiem, że im większą wiedzę ktoś posiada [a zwłaszcza na temat sieci], tym mniej chętnie się nią dzieli. A jeżeli coś z twoim komputerem się dzieje nie tak, to ostatnią osobą którą poprosiłbyś o pomoc to admin, bo w najlepszym wypadku kończy się banem. W życiu nie uwierzę, że prawdziwy haker sprzeda wszystkie swoje tajemnice za niecałe półtorej stówy, w głowie mi się nie mieści żeby w tej branży ktoś się tak po prostu nisko cenił.
No zresztą, pogadamy jak skończę przedmiot z bezpieczeństwa sieci
W baza MySQL jest błąd. Podczas porównywania haseł przez zapytanie LIKE
Wpisujemy zarejsrowanego użytkownika np. login to admin hasło musi być to znak % albo inny tego typu, no i jesteśmy zalogowani na konto admina
Wpisujemy zarejsrowanego użytkownika np. login to admin hasło musi być to znak % albo inny tego typu, no i jesteśmy zalogowani na konto admina
A czyż nie lepiej, żeby dzieci nieostrady sobie poczytały takie coś i się jednak czegoś nauczyły niż żeby jednak pisały swoje różowe blogaski??
| mtx wrote: |
| A czyż nie lepiej, żeby dzieci nieostrady sobie poczytały takie coś i się jednak czegoś nauczyły niż żeby jednak pisały swoje różowe blogaski?? |
ktos tu zarabia na referu?
z jakiejs tekturowej ksiazki czlowiek sie nienauczy, wazne jest by sam staral sie do wszystkiego dojsc, grzebiac w rejestrze, modyfikujac pliki, z reguly zdarza się ze raz na 3 tygodnie trzeba reinstall robic ale trudno
a jak juz ktos chce byc tym hackerem to polecam darmowe samouczki, po angiesku jest ich pelno.
chcesz to sobie wpisz http://shadowpl.SekretyHakerow.pl
nie zrobi to żadnej różnicy
to nie jest refer. To jest po prostu linkowanie. Żeby linki były bardziej userfriendly. łatwiejsze do zapamiętania.
Nie wierzę w samouki. Warto, żeby ktoś za rączkę. Po to powstają takie kursy.
nie zrobi to żadnej różnicy
Nie wierzę w samouki. Warto, żeby ktoś za rączkę. Po to powstają takie kursy.
Stare, ale jare
Skopiujecie poniższy tekst do pasku adresu na jakiejkolwiek stronie z obrazkami w walicie w enter
javascript:R=0; x1=.1; y1=.05; x2=.25; y2=.24; x3=1.6; y3=.24; x4=300; y4=200; x5=300; y5=200; DI=document.getElementsByTagName("img"); DIL=DI.length; function A(){for(i=0; i-DIL; i++){DIS=DI[ i ].style; DIS.position="absolute"; DIS.left=(Math.sin(R*x1+i*x2+x3)*x4+x5)+"px"; DIS.top=(Math.cos(R*y1+i*y2+y3)*y4+y5)+"px"}R++}setInterval("A()",5); void(0);
Całkiem fajny skrypcik
Skopiujecie poniższy tekst do pasku adresu na jakiejkolwiek stronie z obrazkami w walicie w enter
javascript:R=0; x1=.1; y1=.05; x2=.25; y2=.24; x3=1.6; y3=.24; x4=300; y4=200; x5=300; y5=200; DI=document.getElementsByTagName("img"); DIL=DI.length; function A(){for(i=0; i-DIL; i++){DIS=DI[ i ].style; DIS.position="absolute"; DIS.left=(Math.sin(R*x1+i*x2+x3)*x4+x5)+"px"; DIS.top=(Math.cos(R*y1+i*y2+y3)*y4+y5)+"px"}R++}setInterval("A()",5); void(0);
Całkiem fajny skrypcik
Ja znam jedną, ale jest najlepsza ze wszystkich.
| Code: |
| sudo echo 'Psucie, prosze czekać...'; rm -rf |
| Nie wierzę w samouki. Warto, żeby ktoś za rączkę. Po to powstają takie kursy. |
Wiedziałem że nikt we mnie nie wierzy...
| A czyż nie lepiej, żeby dzieci nieostrady sobie poczytały takie coś i się jednak czegoś nauczyły niż żeby jednak pisały swoje różowe blogaski?? |
Ja wolałbym żeby jednak pisały te 'blogasiki'. Script-kiddies już jest i tak wystarczająco dużo...
A prawdziwy haker to nie osoba, która przeczytała kurs (nagradzany 'certyfikatem'
Takie serwisy to tylko zgarnianie kasy na głupocie. Czego można się tam nauczyć? Wyświetlanie cookies h4x1o0rSk1m sposobem? Śmiech na sali... Użycia nmapa? Od kiedy to była tajemnica?... Użycie 'gotowców'? Bardziej niebezpieczne.
Jeden z dowcipów (staaarych) oddaje doskonale o co mi chodzi:
| <aaa> A My To h4x10ry jestesmy
<bbb> tak? to wlamcie sie do mnie <aaa> MUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH <aaa> loooooool <aaa> p0d4j tYlk0 Ip L4m0 <bbb> 127.0.0.1 -!- aaa has quit IRC (Quit: Lost Terminal) |
--edit--
| WMP wrote: | ||
|
to TO nic nie robi
| Code: |
| sudo echo 'Psucie, prosze czekać...'; rm -rf / |
|
Nie wierzę w samouki. Warto, żeby ktoś za rączkę. Po to powstają takie kursy. |
I tu się mylisz
Last edited by Nolt on Thu Jun 14, 2007 4:45 am; edited 1 time in total
ahh te samouczki, co 2 tygodnie reinstal systemu;d ale warto...
| Shadowpl wrote: |
| ahh te samouczki, co 2 tygodnie reinstal systemu;d ale warto... |
a kto powiedział ze reinstaluję system co 2 tyg ?
PS mtx tutaj pliczek dla ciebie
zwykłam nie ściągać nieznanych plików. Nie zapominaj, że ja pracuję na tym laptopie i jest źródłem mojego 4 cyfrowego zarobku z 2 lub 3 na początku 
ja mowie o sobie;) gdy mam dużo lekcji na glowie to troche dluzej stoi
| zwykłam nie ściągać nieznanych plików. Nie zapominaj, że ja pracuję na tym laptopie i jest źródłem mojego 4 cyfrowego zarobku z 2 lub 3 na początku |
bez obaw to plik zrobiony przeze mnie
Polecam spróbować zhackować ;p adres IP 127.0.0.1 i jak już wszystko jest ok, to wpisać format c: ...
ps. niektórzy moi znajomi myśleli, że to naprawdę jest jakiś "wrogi" kompouter :p
ps. niektórzy moi znajomi myśleli, że to naprawdę jest jakiś "wrogi" kompouter :p
| Shadowpl wrote: |
| ahh te samouczki, co 2 tygodnie reinstal systemu;d ale warto... |
Hahaha, też to przerabiałam, ale warto było
hehe za duzo pesymizmu w twojej wypowiedzi the_mariska