Co myślicie o tej bajeczce??????????
mtx:krzaki
Ja osobiście ogladam i lubie władców móch... a to dlatego ze bajka jest denna
I dlatego smieszna
A w czesiu odnajduje samego siebie
Wzorowana jest na South parku ale ja wole władców od tego pierwowzoru bo poruszaja one polskie tamty (radio maryja, polityka giertycha).
I ciekaw jestem jaki był odcinek nie wyemitowany
(prawdopodobnie ze wzgledu na cenzure)
Z tego co się naoglądałem to Włatcy są MOCNO inni od South Parku. South Park to raczej ostra satyra wszystkiego dookoła, podczas gdy Włatcy są jacyś tacy nijacy dla mnie. W nich też można na pewno odnaleźć jakieś cechy satyryczne, ale są one albo tak ominięte albo tak głęboko ukryte, że naprawdę trzeba się doszukiwać. Chociaż w pierwszej chwili byłem mocno przekonany, że ot trafiłem na coś co miało wypełnić niszę, takiej bajki dla większych dzieci, która odrazu będzie pociągała te mniejsze, więc dla mnie to taki humor dresowy nieco.
Bajka spoko
dobre jest to ,że można przez net oglądnać wszystkie odcinki , ktos miał nieżle zryty łeb żeby taka bajke wymyslić hehehehe
poziomem satyry wprawdzie nie dorównuje produkcjom typu South Park/The Simpsons/Family Guy ale... ma to coś
"Czesio znalazł hełmofooooon"
GENIALNE! 
W South Parku jest więcej przekleństw niż we Włatcach Móch
Sam oglądam to bardzo rzadko, gdyż zazwyczaj nie mam czasu na siedzenie przy telewizorze. Co do zawartości gagów nie można się przyczepić, mi najbardizej przypasowały "peryskopy" w basenie 
cóż, być może wychodzi na to, że jestem dziecinna, ale uwielbiam poczucie humoru tej bajki. A Czesio to już legenda sama w sobie - pół mojego akademika z mniejszym lub większym powodzeniem uczy się naśladować jego głos. Ta bajka wcale nie musi być satyrą na cokolwiek, żeby być śmieszna [chociaż szkoła jest przedstawiona w sposób idealnie parodiujący naszą rzeczywistość], i wcale nie uważam że jest gorsza od southparka. Słowem, włatcy móch rządzą!
PS. No dobra, w momencie kiedy kumple z akademika strzelili na mnie focha "bo ona nie ma wacka", dochodzę do wniosku że włatcy móch mogą jednak spaczyć psychikę nawet dużym dzieciom. 
Serial dość fajny
oczywiście dla widzów starszych. Gadki w stylu "Polski South Park" są w ogóle bez sensu bo serial owy nie ma nawet nic wspólnego i w praktycznie żadnym kontekście nie nawiązuje do SP. Wg mnie bardzo udana kreskówka xD
Czesio wymiata
z jego genialnymi tekstami 
Nie no ten serial bije wszystkie na łeb 
. Szkoda,że w telewizji dają wersję ocenzurowana bo tam lecą naprawdę świetne teksty. Całe szczęście nieocenzurowaną wersję można znaleźćw sieci 

Witam !
Hehe jest to bardzo fajna i ciekawa bajeczka ale ponadto można w niej zobaczyć wiele pokazywanych podtekstów np.kogo przypomina ksiądz z odcinku pt.Wójek Alfred
?
miałem tą (nie)przyjemnosc glądnąc jeden odcinek i powiem ze to jest jedna wielka kicha... niemam pojecia czym sie ludzie fascynują... dno, żenada, dramat...
w porównaniu do southpark'a to zupełna porażka... a o ilepamietam to miałbyc polska wersja south park'a...
Oglądam ta bajuche razem z moją Mamusią
Oboje uwielbiamy Czesia i jego różnorakie hasełka :p A tak ogólnie to ta bajka jest zupełnie inna od South Park'u. No i moim zdaniem jest dużo lepsza. Myślę, że taki rodzaj humoru poprostu trzeba lubić, bo jak ktoś nie trawi troszkę, że tak powiem "pozytywnego debilizmu" to w życiu się do tego nie przekona.
| Code: |
| Włatcy móch – kreskówka dla dorosłych nadawana w TV4, tworzona we wrocławskim studiu RMG. Bohaterami tego serialu animowanego są czterej ośmiolatkowie – uczniowie klasy drugiej B szkoły podstawowej oraz ich nauczycielka (Pani Frał) i higienistka. Reżyserem oraz scenarzystą serii jest Bartosz Kędzierski, który ponadto udziela głosu jednej z postaci - Czesiowi. Duża część tekstów pojawiających się w trakcie trwania odcinków zawiera błędy ortograficzne (np. sam tytuł). Dialogi obfitują w wulgaryzmy, chociaż istnieje też wersja ocenzurowana, gdzie wulgaryzmy są wycięte, a bardziej drastyczne sceny zamazane. Za muzykę odpowiedzialny jest zespół Behavior, którego fragmenty utworów wykorzystano (m.in. fragment utworu Guantanamo w czołówce[1]). Za realizację dźwięku odpowiedzialne jest studio dźwięku Voiceland. |
Fabuła jest nawet fajna. I tak wymiata Czesio. Fajnie że rodzima produkcja 
ok, to że polska produkcja to bardzo dobrze... szkoda tylko ze jest to kiepska imitacja innej kreskówki, kultowego south park...
raz, jakoś wersja graficzna wlatcow móch mnie nie przekonuje, dziwne, ale da sie przyzwyczaić...
dwa, humor jest dramatycznie prostacki... przykro to mówić, ale nie mógł być odrobine mądrzejszy? np. South park kpi z róznych rzeczy, osób, religii, a wlatcy? szkoda mówić...
WM nie mieli być kopią SP tylko czymś innym. Zresztą zauważ, że WM bardzo pasują do opisu polskiego społeczeństwa, nie?
Kompletni ignoranci etc
...choć w sumie jakby się zastanowić - to już nie jest śmieszne...
Władcy much wymiatają. Co z tego że kopia SP ważne ze im wyszła!
przepraszam, a w czym tak wymiatają??
nie wiem czy bardziej pasują do polskiego społeczeństw jak to ktos powiedział, bo nie umiem okreslic które społeczenstwo jest głupsze - amerykańskie czy polskie... skłaniałbym sie do amerykanów :/
natomiast dowcip w south park'u jest owiele inteligentniejszy/ciekawszy, ma jakąs konkretną grupę/osobę z której sie kpi, nie to co we wlatcach...
Przyznam, że ta bajka jest naprawdę bardzo zabawna, zwłaszcza postać, która występuje w tej bajce i o której już kilka osób wyżej wspomniało, szkoda tylko, ze tak rzadko leci w telewizji, ale można równie dobrze oglądnąć kilka odcinków tej bajki na necie...
Dla zainteresowanych:
www.milanos.pl
Pozdro
jednak prawda jest taka ze "pomysl" zaczerpniety z SP, ale nie zaprzecze niektore odcinki, podkreslam ze nie wszystkie, maja sensowna fabule i sa faktycznie smieszne. troszeczke za moalo przeklenstw w serii 1szej 
Ja myślę że włatcy móch to najbardziej durna bajka jaka mogła powstać, no ale czego sie spodziewać po polsce. Twórcy mieli pewnie zamiar zrobić parodie South Park`u, ale pod SP to w ogóle nie podchodzi, bo parodia musi być przecież śmieszna a ta głupia bajka jest po prostu żałosna. Nigy to nie dorówna South Park`owi i nie będzie jego parodią ale bardziej "podróbką". Więc jeżeli komuś imponuje głupota i durnota takich bajek jak Włatcy móch niech sobie dalej je ogląda, mnie po 10 minutach to znudziło, i tak oglądałem to z przymusu
, bo kolega mówił że się spodoba skoro lubię South Park. Ale to jest po prostu żałosne
.
To Tyle ode mnie i nie oglądajcie tego bo zgłupiejecie
.
porownujac WM(chyba nikt jeszcze nie uzyl tego skrotu;)) do SP to jakbysmy porownywali Polske do Ameryki, wiadomo że te 2 bajki nie beda takie same. To dwa różne światy, to z czego sie smieja w SP nie wypadalo by uzywac w Polskich produkcjach. w Sp zawsze przed openingiem jest ostrzezenie ze bla bla bla no wiecie ze moze to urazic niektorych ludzi(smieja sie z Żydow, Afroamerykaninow, nawet w 1 odcinku byl zart o Polakach). W WM tez niektore zeczy sa wysmiewanie np. sytuacja polskiego szkolnictwa. no nie wiem jak wy ale ja bym nie chcial zeby WM byli tacy jak SP. Jak ktoś chce Sp to niech oglada te sp a nie zawraca tu glowy że to nie podobne. Chyba tworcy bajki nie mieli takiego zalozenia zeby zrobic kopie south parku. Co wiecej to by nawet podchodziło pod łamanie prawa;d
z całym szacunkiem, ale przeciętny Polak jest inteligentniejszy od przeciętnego Amerykaniana //ci nie wiedzą gdzie jest Europa a 'paris' kojarzą wyłacznie z hiltonową... nie wierzysz, oglądnij np. jerrego springera, tam jest pokazany przekrój przez amerykańskie społeczeństwo//, a co ciekawe humor, dowcip w SP jest o 10 klas lepszy niz w WM
w SP wiedzą z czego sie smiać -> z grup etnicznych, religii, konkretnych celebrities, natomiast w WM wszystko jest na poziomie bruku, tak ja to odbieram...
cóż to naprawdę udany serial animowany. pani frau, czesio, maślana wraz z doskonałym połączeniem ich roli i "innych" tekstów robią swoje. władcy móch rozprzestrzenili się także szybko w internecie, bo praktycznie w każdym serwisie z możliwością hostingu prywatnych filmów można zobaczyć wszystkie odcinki nie płacąc za to ani groszą. Może jedynie oglądając materiał reklamowy przed odcinkiem. Myślę, że kolejne odcinki będą także dobre i "interes" będzie się kręcił. Sam oglądałęm jedynie pierwszy sezon. Dobrze się ogląda, bo odcinki są krótkie do tego mam je w formacie 3gp więc oglądam czasami na komórce.
W każdym razie pozdrawiam wszystkich fanów władców móch
| Quote: |
Wszyscy znamy jedną z najnowszych polskich kreskówek ukazującą świat widziany oczami czterech 8-latków. Nie każdy jednak wie, że jeden z odcinków został wyświetlony na festiwalu filmowym w Cannes. Z tamtąd film zostanie prawdopodobnie przedstawiony jeszcze w Niemczech oraz Wielkiej Brytanii. Nasza Polska produkcja na pewno zjedna sobie fanów z innych krajów To pierwszy krok w dążeniach bohaterów do przejęcia władzy nad światem... |
Nie lubisz myśleć przy oglądaniu filmów/kreskówek? Masz zły dzień? Włączasz włatców i oglądasz. Na początku gdy nie wiedziałem co to Ci włatcy to kumpel wytłumaczył to tak: "Znasz South Parka? To pomnóż sobie tą głupotę razy 100 i będzie Czesio
" Mnie się bardzo kreskówka podoba, można zobaczyć sobie jak wyglądają dzieci którymi rodzice się mało interesują lub tylko forsę im dają i myślą że reszta jest Okey. No oczywiście Czesia nie wliczamy, bo jak....... ;P
Jak nie chce myśleć to włączam obrady sejmowe. Wtedy patrze na ludzi którzy nie myślą i zmuszam się do myślenia.
Ale takie kreskówki to są do tego idealne. A że niektóre postacie są podobne do niektórych moich "znajomych" to cóż... 
Włatcy to nie żadna podróba/kopia czy parodia South Parka!!!! Sami twóry kreskówki podkreślili to już wiele razy w swoich wypowiedziach, więc prosze - nie porównójcie tych dwóch kreskówek...
Poza tym - jak to już ktoś wcześniej wspomniał - nie ma co porównywać Polski do Ameryki. Oczywiste chyba jest, że to dwa odmienne państwa, które różnią się nie tylko poziomem gospodarczym ale i kulturowym...
| webek wrote: |
Włatcy to nie żadna podróba/kopia czy parodia South Parka!!!! Sami twóry kreskówki podkreślili to już wiele razy w swoich wypowiedziach, więc prosze - nie porównójcie tych dwóch kreskówek...
Poza tym - jak to już ktoś wcześniej wspomniał - nie ma co porównywać Polski do Ameryki. Oczywiste chyba jest, że to dwa odmienne państwa, które różnią się nie tylko poziomem gospodarczym ale i kulturowym... |
ale porównanie samo sie pojawia, nie wiem jak starałbym sie go ignorować...
CO do wypowiedzi webka. wybacz jednakże nie porównuję tych bajek, przytoczyłem jedynie wypowiedź znajomego, którą jeśli jeszcze sparafrazować na porównanie Polski do ameryki to można rzec, że Ameryka jest x razy bogatszym państwem niż Polska i to tyle:) A tak w ogóle to nie mogę się doczekać następnych odcinków, mam nadzieję, że autorów nie dopadnie nie moc twórcza