FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Wasze ulubione gry PC

eddy007
Witam. Na pewno każdy z was ma swoja ulubioną grę komputerową. Podajcie swoje najlepsze 3. Moje:

1 > Pro Evolution Soccer 6
2 > Tony Hawk: Underground 2
3 > Counter strike 1.5
gandalfini
Off Topic:
Te 2 pierwsze co wymieniłeś to konwersje z knsol a nie gry PC'we.
On Topic:
nie mam takich, gram na konsolach Wink
b4r4t
Osobiście jak już gram (co nie zdarza się często, bo zazwyczaj na komputerze korzystam z internetu używam photoshop'a,, koduję xHTML/CSS, ucze się PHP lub robię inne rzeczy związane z tym tematem)... to zazwyczaj na PS2 ... po prostu takie granie daje mi więcej radości (większy ekran, wygodny pad/ wygodne siedzisko) i nie martwię się wymaganiami sprzętowymi.

Ale skłamałbym, jakbym napisał, że nie grałem na komputerze - w końcu konsolę mam nie od zawsze.

Zazwyczaj jednak są to gry, które raczej na konsolę się nie nadają i będą to:

1. Cała seria Homeworld
Chyba moja ulubiona seria - grafika, pomysł, realizacja, fabuła, mozliwości taktyczne - to czyni tę sagę jedną z najlepszych w historii PC

---------------
Tutaj długo dług nic
---------------

Dalej bez stopniowania, gry które przykuły mnie na dłuższy okres czasu (ale wielu z nich po prostu nie skończyłem)

C&C Generals, Saga Icewind Dale, Saga Dungeon Siege, Age of Emires 2, Etherlords...

"więcej grzech..." znaczy się, więcej nie pamiętam lub pominąłem z powodu zbyt krótkiego czasu "przebywania" z tymi tytułami/produkcjami Smile
eddy007
Quote:
Te 2 pierwsze co wymieniłeś to konwersje z knsol a nie gry PC'we.

Niestety muszę cię rozczarować. PRO 6 jest jak najbardziej na PC.
A tony hawk Underground 2 pomylił ci się z underground 1 bo to 1 jest na PS2, a 2 na PC i PS2 Cool
canibal
Ostatnio to gram w punishera i piratów z karaibów
A najlepsze gry to chyba :

1 Warcraft
2 Władca pierścienia
3 starcraft

Gry dosyć stare ale lubie w to grac bez przerwy Smile
Ramelof
Moja lista ulubionych gierek to:

1. WARCRAFT III RoC + TFT
2. STARCRAFT + BROODWAR
3. SEPTERRA CORE
matti05
Najlepszą trójkę gier to miałbym bardzo szeroką no, ale wyselekcjonuje te najlepsze dla mnie.

1. SilkRoad Online (MMORPG)
2. Seria GRAND THEFT AUTO (zwłaszcza GRAND THEFT AUTO: San Andreas)
3. Spellforce (wszystkie części)
Tajne
CS 1.6
Diablo II
THPS [all]
WoW
MostWanted etc.
gecko
NFS Most Wanted
Colin McRae Rally
Warcraft 3
saper Twisted Evil

ech szkoda że nie mam już czasu na granie ... Rolling Eyes
bpit22
1. Mafia
2. Transport Tycoon Deluxe
3. Sims Very Happy
Deathplanter
Deus Ex, obie części
Carmageddon TDR 2000
Diablo 2
wabik90
Witam! Mógłbym zacząć wymieniać wszystkie moje ulubione gry takie jak Diablo 2, Starcraft... bla, bla, ale ostatnimi czasy mało(niestety) pogrywam. Ostatnio za namową kumpli zacząłem grać w Ogame(po 2 letniej przerwie) i przy okazji założyłem konto na Travian'ie - przyznaje, że fajna zabawa. Jeżeli gram w coś z grafikąSmile to WarRock(bardzo polecam) darmowy, MMOFPS Very Happy
Grom
Hmm no ja mam kilka ulubionych pozycji, kiedys gralem duzo w Warcrafty i Black&White oraz RPGi jak BGII i ID. Ostatnio malo gram dlatego nie mam nowych pozycji na mojej liscie gier ulubionych, chociaz pewnie niektore moglyby do niej trafic.
vrooth
fifa
fm //rózne wydania
europa universalis 2, 3 , II wojna światowa
heroes 3, a 4 jest beznadziejna...
sl4sh
HM... nie czesto gram, wiec nie mam zbyt duzych doswiadczen Razz Ale... najbardzie przypadly mi do gustu :
- starcraft & broodwar
- Age of Empiers (ale tylko I i II, III juz jakas taka.... )
- Cossacks : the European Wars + dodatki
- Resident Evil 4

ot tyle =]
Joker
Ja osobiście zawsze chętnie wracam do serii Heros'a... IV najbardziej przypadła mi do gustu, mimo że budzi ona kontrowesje osobiście uważam ją za najlepsza część Cool Może dlatego, że od niej zaczynałem? Razz

Nie pogardzie też fajną MORPG ja Helbreath czy Lineage II... choć teraz na linuxie to ja sobie w nic nie pogram,,, Rolling Eyes
sl4sh
Dlaczego na linuxie w nic sobie nie pograsz ? Neutral Zainstaluj "CEDEGA", sporo gier smiga bez problemu, albo Win4Lin + dodatkowe bajerki i tez pojdzie. Na cedega uruchomilem Battelfield II, starcraft, black&white i quake 3 - innych nie testowalem bo nie mam Razz
Joker
Dużo gier działa mi przez Wine... tyle, że emulatory strasznie spowalniają mi te aplikacje jak i cały system, i to jest właśnie największy problem... Sad
sl4sh
No w sumie tak :/ To prawda, jak nie masz sporo pamieci i dobrego proca to bida :/ pozostaje winShit. Osobiscie zainwestowalem w 2GB RAM'u (nie tylko zeby grac w gry :p bo gram zadko) i teraz nie narzekam ze cos mi powoli chodzi.

mtx: rzadko
ASzynka
Fahrenheit ^-^ Jedyna gra którą chciało (!) mi się przejść 2 razy. A ten klimat xD Very Happy Mniam Wink
XKaktusX
Witam !

No u mnie to wygląda tak Very Happy:

1.Counter-Strike 1.5
2.Heroes III
3.NHL
4.Blobby Volleyball

Pozdrawiam Smile
webek
Fahrenheit (lub Indigo Prophecy, jak kto woli), Vampire: Bloodlines, IceWind Dale II, Counter Strike, RollerCoaster Tycoon, Warhammer 40k. DOW, Company of Heroes...
gildiaonline
Roller Coaster tycoon jest super grą. Ale powiem ci że jakoś 3 czesc mi sie juz nie podobala.

Również świetną grą jest Age of Empires. Oczywiście w tym przypdaku jest tak samo i tylko 1 i 2 częsć były świetne.. 3 już jakoś mi nie przypadła do gustu.

Seria GRAND THEFT AUTO (zwłaszcza GRAND THEFT AUTO: San Andreas)
NFS Underground 1 i 2
Mafia
Czasami sobie pogram w simsy Smile
jackill
1. Grand Prix Legends i Nascar Racing 2003
2. GT Legends
3. Fallout & Quake 3 & CS 1.6

I gdybym jeszcze miał więcej czasu Wink
Xaros
Strategie!!! Niema chyba strategii ktora by nie wciagnela na pare dobrych godzin, poza tym GTA - wszystkie czesci, Needforspeed, HL, itd,itp...
Shadowpl
jesli pc to:
Neverwinter Nights
Wizardry 8(cos takiego)
Knight Online MMORPG
dhdsystem
-Counter strike source
-half life (cala seria)
-battlfield 2 & 2142
venom6
Ja wymienię trochę więcej niz 3 gry są to takie jak:
Counter-Strike 1.6 (no i wcześniejsze wersje oczywiście),
Colin (wszystkie wersje)
Mafia (klasyk)
Hitman (wszystkie wersje)

A na konsolę:
Crash Bandicoot
Tekken
(wszystkie wersje Razz)
Wymienił bym dużo wiecej fajnych gier, ale to nie jest spis treści Razz
ebskryshak
1. CoD2 Multiplayer [single jest slaby]
2. PES6
3. Hitman [kazda czesc serii]

Goraco polecam te gry!!!
Nolt
1. World of Warcraft
2. Pro Evo 6
3. Half Life 2
4. Metal Gear Solid
5. Ghost Recon
6. Test Drive Unlimited
7. NFS MW
eddy007
Pro Evo Smile Hmmm.. Cudo. Teraz bedzie Pro Evo 2008.

Wielkie zmiany nadchodzą! Pro Evolution Soccer 2008 będzie prawdziwym next-genowym debiutem wirtualnej kopaniny spod znaku KONAMI! - grzmi Dave Harrison w sierpniowym wydaniu Playstation Magazine 3. Autor tekstu, oprócz dobrze znanych nam faktów, ukazuje nowe nigdzie nie publikowane screeny, na ich podstawie spekulując na temat nowej gry.

Harrison na początek przytacza zasady działania systemu Teamvision. Dla przykładu - komputer będzie starał się nie dopuszczać do lamerskich zagrań przez gracza, a więc schematyczne ataki nie powinny mieć teraz miejsca.

"Naprawdę wierzymy, że wraz z nowym system Teamvision przeniesiemy grę na wyższy poziom. Poruszanie się piłkarzy bez piłki połączone z totalną kontrolą gracza pozwoli na stworzenie symulacji zbliżonej do prawdziwego footballu" - głosi Shingo "Seabass" Takatsuka.

W artykule wspomina się także o ulepszonych animacjach, poprawionej grafice, możliwości wyboru zawodników przy stałych fragmentach gry itd. Nie zabraknie nowych zwodów takich jak back-hell C.Ronaldo czy flick-flack wykonywany przez nowy nabytek Manchesteru United - Andersona. Ciekawostką będzie dodanie animacji ławki rezerwowych oraz trenera, żywiołowo reagujących na boiskowe sytuacje. Zmiany wizualne zawitają do trybu Master League - kibice przy browarze Very Happy ubolewający nad formą zespołu, ichniejsza radość, a także pomeczowe konferencje prasowe, które mają istotnie wpływać na morale całego zespołu. Prawdziwą rewolucją ma być Master League Online...

Pozostaje mieć nadzieje, że butne zapowiedzi autorów będą miały potwierdzenie w rzeczywistości a Pro Evolution Soccer 2008 zrewolucjonizuje rynek wirtualnych gier piłkarskich, pozostawiając "kanadyjskiego" rywala daleko z tyłu.

SCREENY:
http://img522.imageshack.us/img522/6642/pes20081tg9.jpg
http://img453.imageshack.us/img453/4209/pes2008ingamemenu02st3ac8.jpg
Nolt
PES zawsze był i będzie lepszy, może do tej pory nie był graficzną rewelacja ale pod wzgledem grywalnym miazdzy FIFE (a przynajmniej wg mnie). Mam nadzieje ze nowy PSE bedzie dostepny takze i na PC Smile
tazo
Dla mnie wszystkie części GTA, a zwłaszcza SA! Very Happy
venom6
Ładny post eddy007, szkoda tylko, że skopiowany z innej strony Razz
jackill
http://www.issonline.pl/news.php ROTFL Very Happy

btw. Venom znałeś ten tekst, czy sprawdzasz posty pod kontem plagiatów Wink
eddy007
venom6, jak ci sie chce pisać recenzje z gry w która nie grałeś to ja z chęcią go przeczytam.
matti05
@eddy007
Przecież nikt nie nakazuje Ci pisać recenzji gier, w które nie grałeś, ale do tego to możesz się dostosować
Wypowiedź mtx:
Quote:
Mam przeogromną prośbę - przeczytajcie:

jeśli cytujecie fragment innej strony cytat powinien wyglądać tak:

Quote:

tutaj leci cytowany tekst
ble
ble
ble
i coś tam jeszcze

[url]źródło[/url]

------------------------
a potem jeszcze kilka linijek WASZEGO tekstu; komentującego, pytającego, oceniającego.. COKOLWIEK, ale własnego..

http://www.frihost.com/forums/vt-19372.html
bet_score
Ja gustuje w serii GTA. Już nie mogę się doczekać kolejnej części pod numerkiem IV. Chociaż mój PC nie najlepiej znosi tą grę to nie jest tak źle i można jakoś pograć Smile
divek
CS 1.6 + dodatkowe mapy i nic więcej.... Laughing
bet_score
No no.. Sam swojego czasu zrobiłem MOD do CSa. Nawet fajny był.
milanisti
Oto moje tytuły:

1. Starcraft (Pc)
2. Tekken 5 (Ps2)
3. Shenmue (Dc)
bet_score
Jest możliwość gry w Tekkena 5 na emulatorze? Próbowałem jakiś emulator właśnie ściagnąć z netu, ale żaden nie dział
webek
@bet_score: Z tego co mi wiadomo, raczej nie ma "dobrego" emulatora PS2 na kompa, więc raczej w Tekken'a 5 nie pograsz.
ps. co robił ten mod do CSa??

Sam chętnie gram w CSa 1.6, chociaż ostatnio czasu zbytnio brak :/ ale pewnie w przyszłości, będzie więcej chwil z tą wspaniała grą Smile

@eddy007: podzielam zdanie matti05. poza tym sam nienawidze zjawiska plagiatu, dlatego jestem za tym, że lepiej "cytować"... ale to tylko moje zdanie. każdy robi to co uważa za słuszne...
Valichebe
Zdecydowanie FIFA 07-w tym roku była lepsza od PES'a zdecydowanie. Mam obydwie gry, zawsze wolałem PES'a, ale myślę, że teraz FIFA już zawsze będzie lepsza, choć kto wie. Pozdrawiam!
_Nightmare_POL
Ja ostatnio zacząłem grać w Black & White 2,Pro Evolution Soccer 6,Quake 4 i Heroes V to na kompie a na wysłużonej PS2 Tekken 5 Silent Hill 3 i Smackdown vs RAW Razz

ODP.do bet score .Mozna pograć w Tekkena 5 na emulatorze tylko pytanie czy jest aby sens,sam odpalilem emulator PS2 na PC i przy P IV 3,06 / radeon 9200 128 bit / i ramu 512 ddr gry mi chodzily z predkością 2/4 klatek na sekundę,teraz mam lepszego zloma:P ,ale myślę,że gdybym odpalil emula PS2 na tym kompie to i tak by tyle samo fps'ow wyciagało bo wszystko tkwi w bitach bo PS2 jest konsolką 128 bitową a procki mamy póki co 64... takze emulowac sie da,ale po co Very Happy
Azerot
No ja ostatnio ściagnałem Outlawsa z 1997 roku, to jest taki klasyk Very Happy

Cóż to prawda, narazie jeżeli chodzi o silniki graficzne to komputery zostają w tyle przed konsolami, osobiście i tak wole grać na konsolce Very Happy (mam psa 2)
Słyszałem jednak że gość odpalił chyba Final Fantasy któregoś na emulatorze, miał chyba cztero rdzeniowy procesor i grafike 1024 w dualu SLI.
_Nightmare_POL
Azerot odpalic mozna! Smile Tylko niech nagra jak mu ta gra chodzi ile fpsow na sek. wyciagnie podczas gry normalnej(przy ladowaniu dochodzi co 40-50) tu akural moc kart i samego procka na niewiele sie zdaje tu chodzi o bitowosc procesora:P,wez pod uwage znasz specke ps2 nieprawdaz?! ma procek 333Mhz a chocby Twoj komp 500MHz wiec lepszy i powinien emulowac gry z PS2 o owiele lepszej grafice i plynnosci ,a jednak nie moze Razz,bity,bity,bity,bi....Razz
Calemb
Diablo II + Lord of destruction. Można w to grać nieskończoną ilość razy i sie nie nudzi. Oczywiście trzeba czasami robić przerwy np miesięczne bo ciągłe pykanie jest jednak z biegiem roku nużące. W czasie przerwy naturalnie proponuje ostrą jazdę w CS'a :d dla poprawienia refleksu Smile Pamiętajcie komputer to nie wszystko :d
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.