FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Gladiatus

mtx
Dostałam link do gry śmiertelnie podobnej do Bitefight. Tym razem jesteśmy.. gladiatorami.

http://gladiatus.pl

Mamy stajmnię (jak cmentarz) do pracy
arenę do walki (polowanie na inne stwory)
tavernę - z zadaniami (to chyba innowacja)
trening (tak samo jak w bf)
broń, pancerz, handlarz, jubiler - do kupowania wszystkiego (tak samo)
dom aukcyjny - to innowacja - możesz licytować przedmioty
rynek - do sprzedawania niepotrzbnego sprzętu (w bf robi się to w sklepie)
jest też mapa i się można przemieszczać

generalnie warto zobaczyć, może kilka dni pograć, ale nie zachwycać się bardzo Smile

Last edited by mtx on Fri Jun 08, 2007 1:25 am; edited 1 time in total
loginos
Próbowałaś juz sama? Jak wrażenia?
czyżbyś dostawala jakiś bonus od każdej namówionej osoby? Wink
vrooth
omg, klon bitefight i temu podobnych... były chyba jeszcze jakieś wyscigi samochodowe czy coś jeszcze...

rozumiem jakąś grę, która wymaga myślenia -> ogame i jej podobne, jakieś rpg, roleplay'e... natomiast coś a'la bitefight to czyste bezsensowne klikanie... zero wymagań - oprócz czestego włączania - zero myślenia, słowem totalna kicha..

a tak wogóle ktoś jeszcze w to gra, bo chyba sie dawno powinno wszystkim znudzić...
mtx
Gram troszkę (tak żeby zobaczyć grę, bo do pracy potrzebuję).
Wbrew pozorom to nie jest takie klikanie. To jest Diablo z wyłączeniem czynnika walki i chodzenia, a więcej trzeba myśleć o inwestowaniu w siebie kasy.

Nie wiem czy mam coś za zwerbowanie. Chyba nie. Przynajmniej niczego się nie mogę doszukać na forum.
Generalnie gra jest.. spoko. Wkurwia mnie tylko jak zwykle 8 godzin. tzn - możesz "bohaterowi" zadać tylko zadanie na max 8 godzin. Co oznacza, że albo się nie wyśpię, albo mnie obrabują (albo stracę ten czas, przez który mogłabym coś zarabiać)
Deathplanter
...albo napiszesz bota, który będzie grał za Ciebie. Mamy XXI wiek, w sumie czemu nie? ;d
mtx
Ależ Deathplanter - proszęSmile jeśli napiszesz mi takiego bota, to ja chętnie pogadam z Tobą o tym ile Ci za niego zapłacić Smile

za poleconych nie ma żadnych nagród. ;( a szkoda.
mtx
Ależ Deathplanter - proszęSmile jeśli napiszesz mi takiego bota, to ja chętnie pogadam z Tobą o tym ile Ci za niego zapłacić Smile

Grom
Hmmmmmm kojena gra na tym samym ssilniczku ^^ sweet. Pewnie dzieci sie procz na bitefight i monsterfight? porejestruja i dalej beda spamic wszedzie linkami. Dziwni ludzie ;P
WMP
Wszystkie gry, które wymieniliście (bitefigh, metaldamage, ogame, gladiatus) są "pisane" przez tą samą firmę, pochodzącą z Niemiec. Oprócz ogame, która jest najlepszym ich wyrobem, inne gry kto kopie o innej grafice i innym tekście. Podobieństwo możemy zauważyć w linkach, działaniu gry, stopce i linkach które w niej są, grafice(taki sam układ) i takie same błędy. Oprócz gier podanych wyżej, czeka nas jeszcze zasyp takim syfem jak:

* Vendetta.pl
    * Battleknight.pl
    * Andaloria plemiona.pl
    * Piratenkriege niedługo pl
    * Knights Divine knightsdivine.pl
    * Second Home www.second-home.org
    * Galaxywars.pl
    * Civil Attack www.civil-attack.de
    * Desertwar desertwar.de

Dlaczego tyle wiem o tym syfie? Pisałem Enarię, coś podobnego do Gladiatusa, i ta firma robi mi konkurencję Wink.
Nolt
mtx wrote:

cziter ^^
mtx
błędy?? np jakie?
sl4sh
Tfuu Very Happy Nie przepadam za tego typu grami Razz Kiedys bardzo prężnie grałem w Ogame. Chyba wszyscy, ktorzy w to grali i ich wciągło wiedzą jak to jest. Wstawanie wcześnie rano, żeby puścić FS'a na czas gdy szło się do szkoły, potem pędem ze szkoły żeby przypadkiem nikt złoma nie zrobił. Czasami nawet wstawanie w nocy zeby upolować kogos z kumplem. Eh.... naszczęscie sie od tego uwolniłem :p Zabrakło mi neta i kompa na 3miechy i skasowali mi konto (bylem w pierwszej 100).

Teraz sporazycznie pykam w harem-world.pl - ale to tak sporadyczne Razz Juz wole pograc sobie w jakąś normalną grę, albo isć gdzies z panienką wieczorem niż siedziec przed monitorem.
mtx
Najgorsze w tych grach to jest uzależnianie. Bo jeśli nie przyjdziesz po określonym czasie to tracisz dużo.
I jeśli nie kupisz premium, to nie masz w sumie po co grać..
sl4sh
Wcale nie trzeba bylo kupowac premium, a jezeli ktos chcial to byly sposoby na to zeby za 10zl zalatwic sobie premium na cały rok Razz Ale tak czy inaczej musze sie z godzic z tobą - niektore bardzo wciągają i uzalezniaja.
webek
Racja - te gry są silnie uzależniające - szczególnie ogame, chociaż w niego nie gram :p Osobiście preferuje plemiona - bardzo fajnie się gra i przede wszystkim trzeba dobrze planować. Polecam.

I wcale nie trzeba kupować premium - jeśli się tylko umie dobrze zaplanować, to wszystko jest ok Smile
monachichanik
Witajcie Wink
Mam na zbyciu karty Paysafecard wartości 10 Euro po pół ceny do gier ikariam gladiatus ogame i inne

mój gg 7806638

Pozdrawiam
Azt3k
A ja się tylko pochwale... Byłem w Gladiatus TOP 10. Ale skończyłem z tym.
bpit22
No to chyba przez jakiś miesiąc nie miałeś co robić i tylko przy kompie siedziałeś?? Wink
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.