FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Starcraft 2 wasze opinie

Nolt
Hello, jak może część z was wie, a może nie firma Blizzard szykuje nam sequel legendarnego RTS'a czyli Starcrafta. Z tego co widziałem na oficjalnej stronie Starcraft'a 2 to zapowiada się bardzo obiecująco tylko pytanie czy nie popsują tak dobrej grywalności i czy w ogóle da sie ulepszyć tę grę by była jeszcze lepsza ? Razz Jak dotąd rzadko zdarza się spotkać sequel jakiejś gry który jest tak samo dobry jak 1 część.
Deathplanter
Jedynki nie przebiją. Z tego co zdążyłem zobaczyć, to odgrzewany kotlet z nowymi jednostkami,lepszą grafiką i promujący DX10. Kthxbye, najlepsze gry świata już zostały wynalezione. Poza tym, Starcraft miał tą zaletę, że działał też na wolniejszych komputerach, a założę się, że Blizz teraz nawet linijki kodu nie zoptymalizuje... wydaje mi się, że z tym będzie jak z Euro 2012.
Ramelof
Blizzard zaskakuje. O Starcrafcie 2 było już jakiś czas głośno, a teraz jest oficjalnie potwierdzone. Firma jak dobrze pamietam wydała chyba 12 gier(Starcraft + Broodwar; Warcraft; Warcraft II + Dodatek; Warcraft III RoC + TFT; WOW + BC; Diablo + Dodatek; Diablo II + Dodatek) jak na razie na PC i każda odnosiła wielki sukces.

Tak więc Starcraft 2 chyba nie zmieni reguły. Razz
Grom
No zapewne starcraft 2 bedzie hitem i moze wprowadzi jakies innowacje do gier typpu real time strategy. Z filmikow gra wyglada swietnie a to dopiero wersja alpha. Jest na co czekac Smile`Ciekawe jaka bedzie nastepna gra Blizzarda po SC2
Nolt
Deathplanter wrote:
Jedynki nie przebiją. Z tego co zdążyłem zobaczyć, to odgrzewany kotlet z nowymi jednostkami,lepszą grafiką i promujący DX10. Kthxbye, najlepsze gry świata już zostały wynalezione. Poza tym, Starcraft miał tą zaletę, że działał też na wolniejszych komputerach, a założę się, że Blizz teraz nawet linijki kodu nie zoptymalizuje... wydaje mi się, że z tym będzie jak z Euro 2012.

Jeszcze nic nie wiadomo co do tego jaka bedzie grywalnosc, lecz pamiętaj że technika idzie do góry nie do dołu, komputery są i będą coraz lepsze; przecież nie zaczną wydawać gier z gorszą grafika Razz
Deathplanter
Tak,ale nie widziałem jeszcze Blizzarda wprowadzającego jakiekolwiek ułatwienia dla tych z mniej zasobnym portfelem: zawsze był jeden graphic quality i nie ma szans by to zmienić. Poza tym, gry nie występują natywnie pod Linuxa a silniki mają niską kompatybilność wstecz. O ile zakład, że żebyście zagrali w S2 będziecie musieli mieć Vistę i DX10, Pixel Shader 3.0 i co najmniej SLI?
Nolt
Nie koniecznie vise. Vista zjada bardzo duzo zasobow systemowych a wiec co zostaje do odpalenia gry ? Razz Mysle ze na XP bedzie dzialac DX10 zapewne, PxS3.0 takie cos maja zintegrowane karty graficzne na plytach glownych za 200zl.
wabik90
Blizzard umie robić tylko dobre gry więc zły na pewno ten Starcraft 2 nie będzie Smile Od jedynki pewnie lepszy nie będzie(co najwyżej może dorównać) zwłaszcza, że jakoś bardzo rewolucyjny nie jest...
webek
Ja uważam, że skoro to robi Blizzard, to gra napewno będzie WIELKIM hiciorem! W końcu od zarania dziejów, gry tej firmy są po prostu kultowe i zawsze perfekcyjnie dopracowane. Nie podaje przykładów, bo chyba każdy szanujący się gracz w te gry grał.
A z tego co widziałem na trailerze, to grafika robi wrażenie (jak na strategie).
Nie pozostaje nic więcej, jak tylko oczekiwanie...
gecko
Ja mam nadzieje, że Blizzard zrobi wszystko "jak zwykle" czyli dobrze. Bardzo dobrze. Very Happy Ale oczywiście nie będzie łatwo - poprzeczka jest zawieszona naprawdę wysoko. I w sumie tylko Blizzard jest w stanie ją jeszcze podnieść... Very Happy

Co do grafiki - no oczywiście, że musi być coraz lepsza. Ale fakt, że powinna być zachowana kompatybilność wstecz. Przykładowo, pograć w NFS: Carbon nie mogłem (GeForce 2 MX 400 Confused ) a szkoda...

A Visty w życiu nie zainstaluje! Won mi z tym szajsem! Kolega załapał się na promocje "kup XP, za 2 miesiące otrzymasz Viste" (to było tuż przed premierą V.). I co? Zainstalował, stwierdził "Vista ssie" i powrócił do XP (który jest przynajmniej częściowo połatany). Poza tym XP ma mieć wsparcie dla DX10, WinFS (czyli ten 'fajny' system plików z indeksowaniem a la wyszukiwarki internetowe. ten, który miał już być w Viście... Rolling Eyes ) więc: po co mi Vista?

A i dużo gier ma problem z V...
milanisti
Starcraft jedynka wraz z broodworem jest bajeczny, uwielbiam grac na battle necie. Należy dopingowac blizzarda aby stworzył tak wspaniała i kompletna gre jak pierworodne dzielo o galaktycznych zadymach Very Happy . ZERG RULES!!! Laughing
Shadowpl
sc1 gra miodzio, pamietam jak jeszcze na PentiumII w nia grywalem, mam jeszcze oryginalke moze na BN wbije;)
mam nadzieje ze sc2 bedzie tez dobra (pewnie bez abonamentu jak inne gry Blizzarda)
webek
Quote:
sc1 gra miodzio, pamietam jak jeszcze na PentiumII w nia grywalem, mam jeszcze oryginalke moze na BN wbije;)
mam nadzieje ze sc2 bedzie tez dobra (pewnie bez abonamentu jak inne gry Blizzarda)

Oj - WOW wymaga abonamentu... i to całkiem sporego :/

Miejmy nadzieje, że StarCraft 2 będzie darmowy.

ps. kiedys obiło mi się o uszy, że na pewnej imprezie Blizzard zaprezentował wersję (alfa albo beta - mniejsza z tym) StarCrafta 2 uczestnikom - był tylko jeden minus - wejściówka kosztowała 100 USD.

@Ramelof: Dodaj jeszcze BlackThorne'a - też świetna gra - platformówka Smile
@Deathplanter: mógłbym się założyć - Blizzard zawsze wydaję takie gry, które pójdą na średniej-klasy sprzęcie. Poza tym sam trailer nie sugeruje, by takowy sprzęt był potrzebny...
_Nightmare_POL
Hm po obejrzeniu zajawki z SC2 juz wiem ze nie moge sie tej gry doczekac! Tylko ciekawe jakie to dzielo bedzie miec wymogi co do naszego sprzetu Rolling Eyes z dama najbardziej mi przypadla do gustu jednostka protossow przypominajaca"trojnoga" z wojny światow.Szkoda tylko ze premiera ma byc dopiero w przysloroczna zime;/
Ramelof
No wź pod uwage, że oni ją dopiero zaczeli robić. Mimi wielkiego sztabu ludzi nie da się zrobić szybko gry.
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.