FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSCOMPETITIONS
You are invited to Log in or Register a free Frihost Account!


Prepaid en abonnementen

RoomRooz
Wat ik nog nooit echt heb begrepen is hoe het zit met abonnementen op je mobiele telefoon: met prepaid is het simpel. Je gaat naar de winkel, koopt tegoed dat bij jouw provider hoort, toetst wat op je telefoon in en voilà, je kunt weer bellen en sms'en.

Maar hoe zit het met een abonnement? Je schaft een abonnement aan en krijgt daar geheel gratis een luxe telefoon bij. Je zit bij KPN, dus laten we even aannemen dat je een abonnement van KPN mobiel €20 (je krijgt op internet 5 euro korting, dus je betaalt €15 in de maand) neemt voor 2 jaar, en je daarbij de LG KG800 kiest: http://www.kpn.com/kpn/show/id=1556372/saleschannelid=102236/dbid=356281/typeofpage=77285

Bellen binnen de bundel: 0.20
SMS: 0.20
Aansluitkosten: 0.00

Hoe zit het nu precies als je met dit abonnement gaat bellen en sms'en? Kun je bellen en sms'en tot je over je bedrag van 20 euro (KPN mobiel €20) heen bent? Of betaal je sowieso die 15 euro in de maand (want 5 euro korting op internet) en daarnaast nog eens de kosten voor hoeveel je hebt gebeld, dus 2 aparte dingen: abonnement en verbruikskosten (zoiets als internettikken)?
rvec
abonnement is bijna hetzelfde als prepaid. Je koopt iedere maand een vast bedrag aan beltegoed. Daarvan kan je smsen en bellen voor een tarief dat meestal goedkoper is dan prepaid. Je kan dus van 20 euro abonnement meer bellen dan van 20 euro prepaid.

Als dat op is kan je nog wel doorbellen maar dat is duurder en krijg je aan het eind van de maand bovenop de rekening aan vaste kosten voor het abonnement.

Omdat de aanbieder weet dat je er een jaar (of 2) voor blijft betalen proberen ze je er met allerlei acties aan te binden. Bijvoorbeeld een gratis telefoon, console, dvd-speler of gewoon veel korting op de abonnementskosten.

Het tegoed dat je iedere maand koopt vervalt bij de meeste aanbieders aan het eind van de maand (als je nieuw tegoed krijgt). Bij orange en kpn is dit niet zo, daar kan je het tegoed meenemen tot je je abonnement opzegt.
Arno v. Lumig
Je betaald sowieso 15 euro per maand, maar je krijgt daar vaak een aantal belminuten/smsjes gratis bij. Dat wilt dus zeggen dat je voor 15 euro per maand een half uur (oid) gratis kunt bellen, en daarna betaal je een vast bedrag per minuut. Als er geen gratis belminuten bij zitten komen de belkosten dus gewoon bovenop de 15 euro die je al betaald.
RoomRooz
Dus als ik het goed begrijp is het in principe hetzelfde, je betaalt gewoon elke maand twintig euro, en omdat je een abonnement hebt hoef je minder te betalen als je wilt bellen of sms'en, want je doet dat dan voor een goedkoper tarief, maar in tegenstelling tot prepaid kun je wél doorbellen als je door je tegoed heen bent, maar dan weer voor het normale tarief, en alles wat je buiten je tegoed hebt bebeld en gesms't, komt bovenop de rekening aan het eind van de maand die standaard twintig euro is (als je een abonnement van twintig euro hebt, tenminste). En afhankelijk van je provider kun je, als je niet helemaal door dat tegoed heen bent, het overige tegoed meenemen naar de volgende maand.
Bengt
RoomRooz wrote:
Dus als ik het goed begrijp is het in principe hetzelfde, je betaalt gewoon elke maand twintig euro, en omdat je een abonnement hebt hoef je minder te betalen als je wilt bellen of sms'en, want je doet dat dan voor een goedkoper tarief, maar in tegenstelling tot prepaid kun je wél doorbellen als je door je tegoed heen bent, maar dan weer voor het normale tarief, en alles wat je buiten je tegoed hebt bebeld en gesms't, komt bovenop de rekening aan het eind van de maand die standaard twintig euro is (als je een abonnement van twintig euro hebt, tenminste). En afhankelijk van je provider kun je, als je niet helemaal door dat tegoed heen bent, het overige tegoed meenemen naar de volgende maand.dit is normaal gezien een duurder tarief hoor Smile
rvec
voor de rest klopt het inderdaad.

En als je een contract/abonnement afsluit zijn de aanbieders daar altijd blij mee en dan krijg je een cadeau.
SgtGarcia
Je moet dus altijd goed in de gaten houden dat je ook echt vastzit aan een abonnement, je kan niet na een paar maanden opeens je abonnement opzeggen omdat je een ander abonnement ziet met een leukere telefoon. Je zit er echt de volledige looptijd aan vast, er is meestal wel mogelijk om je abonnement aan te passen, als je meer belminuten nodig hebt bijvoorbeeld. Verder krijg je aan het eind van de looptijd meestal een aanbieding omdat het abonnement te verlengen, en dan een nieuwe telefoon te krijgen.
Als je graag altijd een moderne telefoon hebt kun je dus beter een 1 jarig abonnement nemen, dan zal je echter wel meer betalen
RoomRooz
Ik doe nu mee met een flutproject met een leuke telefoon (ik had UMTS al 2 jaar geleden... Very Happy), is bijna afgelopen, en de telefoon mag ik houden. En ik vroeg me af wat beter voor mij zou zijn. Prepaid, dus. Maar bedankt allemaal, erg handig om te weten! Wink
Related topics
une petite question
Traduire Frihost en francais et allemand (La page d´accuei)
Mon projet? on en discute?
Libertés en danger ...
Quand on part en vacances
HELLO IM NEW
eror en mettand de mp3???
Bienvenidos a la nueva sección en ESPAÑOL de Frihost
Alguien ke me ayude en instalar los MODS
El porque de los ojos grandes en el manganime
En este subforo resuena el eco :(
Ou etes vous parti en vacances ?
C en C++
digitale televisie
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Dutch -> Computers en Techniek

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2011 Frihost, forums powered by phpBB.