FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

[HTML/CSS] Blokada wyskakujacych okienek...

Joker
Witam!

Mam pewien problem i może ktoś z tego forum będzie umiał mi pomóc...

Mianowicie interesuje mnie w jaki sposób z (poziomu języka HTML/CSS ewentualnie skryptu Java) mogę zablokować wyskakujące okienka ze strony, która znajduje się w ramce, pośród mojego kodu i treści... Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie. Pozdrawiam Cool
mtx
W sensie: Ty masz stronę X. Używasz np. programu reklamowego Y. Ten program (którego kod wklejasz na stronę) powoduje pop-upy i chcesz wpisać taki kod na swojej stronie, żeby zablokować te popupy?
Dobrze rozumiem?
Joker
Wyjaśnię lepiej dokładniej Razz

W sensie: Ja mam stronkę X. W ramce w kontekście artykułu chcę wstawić stronkę Y w ramkę <iframe>. Niestety na stronie Y są popupy. Jeżeli chcę dodać stronkę np. do jakiegoś rotatora to oczywiście jej nie akceptują bo mam wyskakujące okienka na swojej...

... i chcę aby strona Y dalej była w ramce, ale aby moja strona blokowała jej okienka... Rolling Eyes
Bigrazer
Chyba tak sie nie da Smile Mozesz zablokowac w swojej przegladarce popupy i reklamy, ale nie z poziomu kodu strony to chyba sie nie da Smile Albo ja sie nie zetknałem z czyms takim.

Pozdro
Joker
Ale musi być jakiś sposób... Laughing Rotatory niestety nie bazują na przeglądarce z blokadą popupów, a wręcz przeciwnie są nastawione na ich wykrywanie...
Deathplanter
A może wczytanie stronki przy pomocy PHP+wyrażenie regularne+wyświetlenie jej bez popupów?
Joker
Niestety nie znam php... Co innego HTML/CSS... Jeżeli mógłbyś mi pomóc... Będę bardzo wdzięczny Laughing .
Deathplanter
Joker wrote:
Niestety nie znam php... Co innego HTML/CSS... Jeżeli mógłbyś mi pomóc... Będę bardzo wdzięczny Laughing .

Mogę spróbować, jak ma wyglądać wycinany fragment?
Joker
Tzn chodzi o stronę w iframe...
Deathplanter
Joker wrote:
Tzn chodzi o stronę w iframe...

Opisz to na PW. Mam akurat wolny weekend, to mogę ciut popróbować Wink
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.