FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Euro 2012

Bigrazer
No i jak wiadomo jestesmy organizatorami wraz z ukraina mistrzostw Europy w piłce nożnej w 2012 roku Smile

Ciekawy jestem czy my i Uklraina wyrobimy sie z infrastruktora (drogi, autostrady, i stadiony oczywiście). W Tv od rana bebnia ze politycy obiecuja pieniądze... ale jakos nie chce mi sie im wierzyć...

Pozdro Smile

[edit]
Cytat z interii:
Quote:
Dzisiejszy dzień to kamień milowy w historii rodzimej infrastruktury drogowej. Nad polskimi kierowcami zlitował się w końcu Komitet Wykonawczy Europejskiej Unii Piłkarskiej. Mając w pamięci niedawną wizytację i podróże po naszych drogach, ludzie z UEFA postanowili wspomóc nas w tej beznadziejnej walce o autostrady i przyznali Polsce i Ukrainie organizację mistrzostw Europy w 2012 roku.

Last edited by Bigrazer on Wed Apr 18, 2007 8:45 pm; edited 1 time in total
Seba222
jak to mowia - pieniadze to nie wszystko. Chociaz mialbys nie wiadomo ile pieniedzy, to przy braku materialow budowlanych, to sobie mozesz najwyzej stodole postawic. Niestety wiem cos o tym, bo pracuje w firmie budowlanej i wielka sztuka jest kupic np. tluczen. Firmy produkjace tluczen maja takie zamowienia, ze duzo wiekszych ilosci nie sa w stanie wyprodukowac.
Inna z firm produkujacych materialy drogowe na nasze zapytanie o dostawe odpowiedziala, ze ma caly zapas wykupiony az do ... LISTOPADA! Po prostu firmy produkujace materialy budowlane zatkaly sie. W Polsce brakuje stali, betonu, cegiel - jednym slowem wszystkiego. W zeszlym roku jedna z firm tluczen do Gdanska sprowadzala podobno ze ... Szwecji, a to juz przegiecie.
Ramelof
Żeby tylko się nie okazało, że nie będzie zrobione. Tak po za tym to teraz w mistrzostwa inwestycje, a o ludziach, którze potrzebują jak zwykle się zapomni. Nie wiem czy jest to dobry pomysł, że organizujemy.
Bigrazer
Ramelof bez przesady. To pieniądze które sa przeznaczone na budowe dróg i obiektów sportowych (które i tak by powstały tylko ze w owiele dłuzszym czasie) powinny byc przeznaczone dla potrzebujacych? A pieniadze które zarobimy? To czy to jest zły pomysł?

A tutaj mamy projekt budowy autostrad do 2012 roku... Moim zdaniem te rozmieszczenie jest bardzo dobre Razz
http://www.poboczem.pl/naszym-zdaniem/news/niepokojace-plany-nowych-autostrad,898317
Grom
Quote:
Jak pisaliśmy w artykule "Domeny Euro 2012 na celowniku", nazwy domen związanych z Euro są obecnie szturmowane. Tymczasem pojawił się nowy wątek. Organizatorzy, przynajmniej z polskiej strony, zapomnieli jednak zarejestrować kluczowe dla tego wydarzenia domeny!

Autor: Dawid Kulbaka

Nazwa euro2012 została już dawno zarejestrowana we wszystkich najważniejszych polskich rozszerzeniach, czyli .pl, .com.pl, a także w rozszerzeniach funkcjonalnych.

Zostały one zarejestrowane zarówno przez osoby prywatne, jak i firmy, częstokroć zupełnie niezwiązane z branżą. Przezornością wykazały się natomiast władze UEFA, które zarejestrowały domenę euro2012.com już w 2000 roku.

A że przekuć w marketingowy lub finansowy sukces domenę z "euro2012" nie jest trudno, nie trzeba zapewne nikogo przekonywać. Na stronie www.euro2012.pl już znajduje się informacja, że to właśnie będzie miejsce w sieci poświęcone przygotowaniom do mistrzostw Europy 2012, a osoby zainteresowane domeną mogą się kontaktować telefonicznie lub mailowo z właścicielem domeny.

Potencjał marketingowy tej domeny na pewno zostanie wysoko wyceniony. Na Allegro już jest ponad 70 ofert z domenami związanymi z Euro 2012.

Polecamy także: Domeny Euro 2012 na celowniku

Aktualizacja 14:43
Domena Euro 2012 za 100 tys.
Dziennik.pl dotarł do właścicieli domeny Euro2012.pl, która powinna być główną domeną organizatorów ME w 2012 roku, przynajmniej jeśli chodzi o polską stronę. Domenę właściciele wyceniają na 100 tysięcy złotych.

"Im bliżej mistrzostw, tym bardziej cena pójdzie w górę. Jeśli więc chcemy mieć oficjalną stronę mistrzostw Europy, to PZPN będzie musiał za nią zapłacić z państwowych pieniędzy, czyli z naszych podatków", czytamy na dziennik.pl.

Źródło: http://www.webinside.pl/news/3568

100 tys. z wlasnych kieszeni za glupote organizatorow, so ****** great!
mtx
Szanowni koledzy. jest źle. taka klęska przydarza się raz na ileś lat. a trafiła się nam...
nie mamy siły roboczej, materiałów, pieniędzy, możliwości wykonania i tylko nadzieje i marzenia są.
ma być 960 km autostrad i 2,2 ekspersówek (z czego może ze 300 km mamy). W tym roku oddajemy (jak się uda) 7km i 53. W tym tempie już za 138 lat będzie tyle autostrad i za 36 ekspresówek.
A mamy 5 lat...

nie wspomnę o budowach stadionów, o walce o stadion dziesięciolecia, hotele itd...

Klęska. Nie mamy szasn drodzy koledzy.
webek
Może się jednak jakoś uda. Materiały można sprowadzić, ludzi zatrudnić (a pieniądze ukraść od podatników Razz). To jeszcze całe 5 lat, więc jeszcze wiele może się zmienić...
the_mariska
mtx wrote:

Całe szczęście, że w 2012 koniec świata, i albo nas zmiecie jeszcze przed mistrzostwami, albo na krótko po nich i nikt takiej porażki nie będzie długo pamiętał... Wink
mtx
http://www.gazetawyborcza.pl/1,75478,4075240.html

może lekka przesada, ale ileż w tym prawdy! (przynajmniej częściowej)

tzn skończy się tym, że JAKOŚ to będzie. tam czegoś nie dobudują, tu nie naprawią, tam nie sprawdzą czy działa, ale jakoś coś i może się uda..
Xaros
the_mariska wrote:
mtx wrote:

Całe szczęście, że w 2012 koniec świata, i albo nas zmiecie jeszcze przed mistrzostwami, albo na krótko po nich i nikt takiej porażki nie będzie długo pamiętał... Wink

Wróżka czy co ? Shocked

Według mnie organizacja tych mistrzostw jest ak gdyby szansą na budowę "porządnych" stadionów oraz dróg dojazdowych do nich . Bycmoże wkońcu Polska infrastruktura się podniesie (o ile będą ludzie i fachowcy niezbędni do tego) ...
b4r4t
Jakby na to nie patrzeć Portugalia nie była w dużo lepszej sytuacji... mieli raptem jeden stadion zgodny z wymaganiami UEFA i bardzo kiepskie drogi Smile

My niby mamy z pół stadionu (chyba najbliższy wymaganiom jest stadion Lecha) ale już dróg chyba więcej niż Portugalia na rok 2004 Smile

Jeśli nasz cudowny i wspaniały rząd przestanie zajmować się bzdetami, lustrować wszystkich jak leci i kłócić ze sobą wszystko i wszystkich jest szansa, że się wyrobimy - może nie będzie PERFEKT , ale jednak Smile

Ja tylko liczę na to, że się załapię na kawałek drogi... Konin jest na trasie Poznań - Warszawa Smile

Teraz jednak niech się już za to zabierają ... niech Polacy widzą, że coś w tej materii się dzieje Smile Żeby tylko pierwsza akcja rządu to nie były spoty reklamowe w TV o treści Wyślij SMS na numer 7999 o treści EURO-POMAGAM Very Happy

Bardziej sie chyba należy martwić o Ukrainę ... chociaż ... czas pokaże Smile
Za jakieś 2 lata powinno być już jasne, czy damy radę, czy tez nie Smile
Bigrazer
No i jeszcze jedno... PiS moze wykorzystać te sytuacje jako swój punkt w nastepnej kampani wyborczej: (Zbudowalismy tyle dróg tyle stadionów i przygotowalismy polske na euro 2012) wiec moze sie postarają zeby to dopełnić Smile Zapewne nie wyjdzie wszystko tak jak teraz jest to zaplanowane ale myusle ze w wiekszosci zadań zaplanowanych sobie poradzimy Smile
loginos
Jak by nie bylo zaletą tego rozwiązania jest to, że polska reprezentacja zagra w końcu w mistrzostwach Europy Very Happy
gandalfini
loginos wrote:
Jak by nie bylo zaletą tego rozwiązania jest to, że polska reprezentacja zagra w końcu w mistrzostwach Europy Very Happy

Tak a nasi kibice na pewno postarają sie nam dostarczyć takich wrażeń, że głowa mała....
No chyba, że program "zero tolerancji" oraz 24 godzinne sądy naprawdę ruszą :/

No cóż, po mistrzostwach przyjdzie się nam wstydzić za naszych "polaków"
b4r4t
Przesadzasz - na MŚ też miał być wstyd, wszyscy obawiali się Polskich kibiców, a okazało się, że byli jednymi z najlepszych (i to nie pod kątem zadym) ...
Bigrazer
MOzemy byc pewni ze jesli nasi piłkarze zawioda... to nasi kibicie nie Very Happy Napewno nasi kibice wygraja w "uczuiwej" walce z kibicami innych narodów Wink
KacperOo
Będę jeździł na mecze ; )
Ciesze się, że będzie te EurO u nas (i ukr.) ale myślę, że nasi zawiodą (piłkarze oczywiście)
vrooth
za rok ustalą kto ma być za to odpowiedzialny i unieważnią trzy przetargi...

za dwa lata wytną 4 drzewa pod planowana autostradę A1, nadal nie bedzie komitetu do EURO

za trzy lata skończą pierwszy stadion - Wisły Kraków, w Gdańsku okaże sie jednak że nie ma gdzie budować stadionu

za cztery lata nadal nie bedzie wybetonowanych dojść do trybun na Wiśle, jarmark europa nadal działa...

za pięć lat mistrzostwa...

-------------------------
w którejś z ostatnich gazetek 'Metro' był prawdopodobny skład Polski na mecze Euro... nie to że Matusiak w Interze, a Glik w Realu, ale najbardziej mnie rozśmieszyło to, że Jacek Bąk będzie trenerem Very Happy
Kudlaty
hmmm wiec tak.. ja uwazam ze sie uda zrobic ten stadion i wogole...
a dlaczego tak uwazam... no coz... pamietacie to centrum handlowe w katowicach... to co sie dach zawalil...
jakas tam firma zlecila zeby wybudowac to centrum i termin wykonania byl chyba tydz... nie pamietam dokladnie... ale napewno nie miesiac.. :]
zaden kraj sie tego nie podjal.. tylko polacy... no i jakby nie bylo wybudowali.. siedzieli dzien i noc spawajac, i inne... ale zrobili...
jak sie zawalil dach tak zleceniodawcy tylko uslyszawszy o tym spakowali sie i czekali na lotnisku na samolot.. :]
tak wiec dalo sie?? no dalo.. tylko jaki skutek...

teraz tez sie bedzie dalo.. ale prawdopodobnie wchodzac na ten stadion on sie zawali...

a puki co mozemy tylko obserwowac jak ida prace... tak wiec najnowsze wiadomosci:

Jesteśmy na etapie nie kupywania lopat bo zastanawiamy sie nad ich kolorem.. :]

mtx:"puki" co- jasne Smile
b4r4t
Gosiewski podobno został jakimś zastępcą do spraw EURO 2012 ... czyli coś czuję, że stadion i lotnisko powstanie we Włoszczowej Razz
Z lotniskiem koło Kielc już były plany... może wielki GONZO miał już wcześniej przecieki i najpierw peron, potem lotnisko by na ostatnie lata już tylko stadion ? Smile
Klecha
Hmmm ogólnie jestem za tym że im się uda, tyle że jak to w Polsce bywa lipa we władzach i zarządach. Mieszkam we Wrocku więc budowy dróg itp mam we krwi zwłaszcza że mieszkam przy nowo pobudowanej galerii(Pasaż Grunwaldzki), gość po otwarciu dostał 100 tys kary Very Happy
Kiedyś mieszkałem w Płocku to wiem że tam rozbierają nowopobudowany amfiteatr, bo jakaś firma wzięła podpory bez atestu, a miała być Kaczka na otwarciu a grać miała Shakira i co? i nici Very Happy
mtx
Quote:
Maj '07 Koniec świętowania, bierzemy się do roboty - ogłasza premier Jarosław Kaczyński i staje na czele komitetu organizacyjnego Euro 2012. Samoobrona i LPR delegują swych przedstawicieli, IPN sprawdza ich oświadczenia lustracyjne. Wniosek o włączenie opozycji zostaje odrzucony. - Nie możemy pozwolić, by układ opanował polskie mistrzostwa - tłumaczy premier.

Grudzień '07 Chcemy w Warszawie Stadionu Narodowego pod wezwaniem Najświętszej Maryi Panny. Nie ma powodu, by przy okazji mistrzostw kontynentu o chrześcijańskich korzeniach pomijano ten aspekt - ogłasza Roman Giertych.

Marzec '08 „Gazeta Polska” ujawnia, że 5 proc. udziałów w konsorcjum budującym stadion w Poznaniu przejął Kulczyk Holding. Sejm rozszerza kompetencje komisji śledczej ds. banków o zbadanie struktury własnościowej przedsiębiorstw zaangażowanych w Euro. Komisja drąży powiązania Kulczyka z „klanem donieckim”.

Kwiecień '08 Nie oddamy Euro liberałom - mówi Wojciech Olejniczak. SLD żąda 20-godzinnego tygodnia pracy dla robotników budujących stadiony.

Październik '08 Radio Maryja domaga się „deUPAizacji” ukraińskich partnerów. Premier Kaczyński występuje do prezydenta Juszczenki i premiera Janukowycza o oddanie Polsce prawa do organizacji meczu finałowego Euro 2012 - tytułem rekompensaty za rzeź na Wołyniu w 1943 r. Sejm debatuje, któremu z miast należy się ten zaszczyt. „Cracovia o muerte! Kraków albo śmierć!” - rzuca Jan Rokita.

Maj '09 Sejm większością głosów wydłuża kadencję parlamentu o trzy lata, by zachować ciągłość w organizacji Euro.

Czerwiec '09 LPR domaga się zakazu propagandy homoseksualnej w promieniu 500 m od stadionów, a kibicom zza Odry chce zabronić eksponowania niemieckich symboli narodowych - bo godzą w uczucia patriotyczne Polaków.

Wrzesień '09 W TVN Style rusza program Jolanty Kwaśniewskiej „Kibicuj z gracją”.

Grudzień '09 Ministerstwo Infrastruktury podsumowuje efekty realizacji programu budowy autostrad. Otwarto już kilka odcinków o łącznej długości 12 km.

Styczeń '10 Z powodu braku postępów w organizacji UEFA odbiera Polsce prawo do współorganizowania Euro i przekazuje je Rosji. - Znów Niemcy i Rosja porozumiały się ponad polskimi głowami. To piąty rozbiór Polski! - komentuje prezydent Kaczyński. Rząd upada, nowe wybory.

Luty '10 Paweł Śpiewak w „Rzeczpospolitej”: „Euro 2012 wyczerpało swe możliwości. Czas pomyśleć o Euro 2016”.

żródło: GW

Ludzie- wy sobie naprawdę nie zdajecie sprawy, że brakue nam 100 tys. wykwalifikowanych robotników budowlanych, że nie ma materiałów, że dobra wola i hurraoptymizm nie wystarczą?
Jakoś to będzie.. tu nie skończą drogi, tam zabraknie atestu, tu coś przekombinują..
a co najgorsze- KORUPCJA. Jeśli teraz jest taka, to co dopiero się będzie działo?
Boję się, że Ukraina sobie lepiej poradzi niż my.. jak się uporają ze swoją polityką..
Bigrazer
Quote:
Mistrzostwa Europy w 2012 będą bardzo ciekawe, bo być może będą... ostatnie!
Rok 2012 pojawia się w naszych tekstach bardzo często i na pewno jest jedna sprawa, która wszystkich nas zmusiła do refleksji. Kiedy okazało się, że Polska i Ukraina będą organizować Mistrzostwa Europy pod wdzięczną nazwą „EURO 2012” praktycznie natychmiast pojawia się myśl, że to nie jest wcale odległy termin... Akurat ten rok dość często pojawia się w naszych tekstach. Jeśli w roku 2012 nic szczególnego się nie wydarzy, wszelkie przepowiednie były jedynie stertą głupot, zapowiedzi przebiegunowania ziemi to wzięte z księżyca bzdury, to wtedy wszystko jest OK.

A jeśli jednak w roku 2012 nastąpi zmiana biegunów?

Żródło: http://www.nautilus.org.pl/

No i co my sie martwimy Smile I tak nie bedzie mistrezostw bo bieguny sie zamienia miejscami Smile Czyli nie musimy budowac dróg i stadionów bo i tak sie zawalą Razz
Joker
Nie wierzyłem że to jest możliwe... A tutaj taka niespodzianka.. no no Razz W końcu Polacy się postarali i proszę od razu sukces Very Happy Zobaczymy tylko jak wykorzystamy te 5 lat i jak to wpłynie na rozwój gospodarczy naszego kraju Very Happy Ja Już nie mogę sie doczekać 2012 roku nie wiem jak wy Razz
mtx
Quote:
proszę od razu sukces

Sorry.. na głowę upadłeś?!
jaki sukces - czyj? może Lipca albo Listkiewicza?
Ludzie.. kompromitacja na arenie międzynarodowej, niewywiązywanie się z umów.
Oczywiście- przyjedzie kupa ludu. Ale po to, żeby tu nigdy nie wrócić, bo się zrażą.
Będą budować drogi, stadiony. I co.. teraz też budują. O ile nagle drastyczniej się ich przyciśnie.. o 5% efektywności?
Ludzie.. zmiłujcie się.. tu jest POLSKA..
evolucja
Jak MTX napisała. To jest Polska i nigdy lepiej w tym kraju nie będzie. Może dali nam szanse byśmy nadążyli za innymi karajami, lecz itak nic z tego nie wyjdzie. Drogi rozsypią się po niecałym roku a co nam po stadionach? Teraz nie mamy? Mamy, w stanie jakim są ale SĄ, to się liczy. I to wcale nie szczęście że nas wybrali...
Joker
Ja zawsze byłem optymistą i mimo tego uważam, że Euro jest szansą daną naszemu krajowi. A jak tą szansę wykorzystamy, jak nasz kochany rząd się za to zabierze to jest inna sprawa. Musimy przyspieszyć i wrzucić piąty bieg. Ale czy to umiemy? Teraz przynajmniej mamy okazję... Cool
matti05
Organizacja Euro 2012 jest naprawdę wielką szansą dla naszego kraju.
Uważam, że ją wykorzystamy, ale nie obędzie się bez problemów.

Słyszeliście o tym(śmiesznym) zachowaniu Chorwatów. Chcą odszkodowania za to, że im się nie udało.
Calemb
O Chorwatach nie słyszałem, ale zgadzam się co do szansy! To wielka szansa dla Polski, ale i Ukrainy! Nie wiem czy ją wykorzystamy, ale na pewno przy przygotowaniach jak zwykle będzie mnóstwo przekrętów problemy też na pewno będą....... jak ze wszystkim. Gdyby się jednak udało Polska naprawdę zyskała by wiele chociażby samego szacunku.....
Joker
To ja w takim razie zarządam odszkodowania, że mi się nic nigdy w totku nie udało wygrać myślicie że wygram? Very Happy Hehe zawsze myślałem, że Polska to dziwny kraj ale patrze, że Chorwacja jest bardziej orYginalna Razz
vrooth
szansa, szans i jeszcze raz szansa... nie zaduzo osób uważa, że jest to szansa dla Polski??

na organizacje nie dostajemy ani eurocenta od nikogo... nie słuchajcie, jak w panoramie czy w wiadomosciach bedą mówic, ze unia daje nam 20 miliardów euro na organizacje euro... jedna wielka brednia, bo te pieniadze przejdą z innych funduszy unijnych i tym sposobem zamiast, dajmy na to ostatnio głosniej obwodnicy Augustowa, powstanie stadion narodowy w Warszawie...

zresztą i tak lwią cześć pieniedzy rozkradną, przetargi będą unieważniane w nieskończoność, z autostradami jak zwyke, premier na czele komitetu // zresztą i tak bedzie musial odejśc, bo przegra wybory za dwa lata... //

oto Polska, Mości Państwo...
Joker
Nie dostaniemy żadnych pieniędzy ale przynajmniej zainwestujemy nasze rezerwy i gospodarka w końcu może ruszy, a na to chyba wszyscy czekają... Surprised
mtx
Podejście mamy zdrowe Smile
np. na Śląsku wymyślili, że fajnie będzie jak się to odbędzie jak najmniejszym kosztem. Więc wybudują zadaszenie nad Śląskim i będą udawali, że są gotowi.
nie ważne, że nie ma bazy hotelowej i ludzie w Krakowie będą musieli mieszkać (skąd się nie dostaną łatwo do K-c, bo autostrada jest stale i zawsze w remontach).
Nie mówiąc o tym, że Euro na Śląsku być nie ma. Ale to pikuś..

Jakie rezerwy gospodarcze? Skąd? Po prostu dziurę budżetową powiększymy, albo zamiast czegoś powstanie stadion.

Największy ból jest taki, że na 100000% po euro te wszystkie obiekty będą o DUPĘ potrzeć! Kto tam będzie grał?
Kto nagle przejmie stadion Xlecia? (i gdzie moje gry za 10 zł pójdą? ;( )

Zgadzam się, że 25% kasy (conajmniej) zniknie w kieszeniach..
Grom
Moim zdaniem organizacja EURO w Polsce jest glupim pomyslem. Niby szansa dla Polski etc. Moim zdaniem to szansa ale na wieksze pograzenie sie. Nie zdolamy zmodernizowac stadionow. Nasi super organizatorzy nawet nie kupili w pore domeny, lol. Nie mamy kase na taka wielka impreze. Wiekszosc zaplacimy my z wlasnych kieszeni :/ Moim zdaniem kolejny raz pokazalismy ze Polak potrafi. Tylko co? Pograzyc sie jeszcze bardziej Neutral
gecko
Grom wrote:
Moim zdaniem kolejny raz pokazalismy ze Polak potrafi. Tylko co? Pograzyc sie jeszcze bardziej Neutral

Ciekawe... oceniasz przedsięwzięcie zanim ruszyło.

@mtx: kto przejmie stadion? Można przypuszczać że albo Legia albo stanie się 'narodowym'. A i o jakiej dziurze mówisz? Nie mówie że jej nie ma ale patrząc na obecne 'wielkie nicnierobienie' to aż mnie krew zalewa. Coś w końcu ruszy, bo teraz nie ma odwrotu. Zresztą nawet politycy zauważyli w tym szansę dla Polski a to wyczyn normalnie Very Happy

Gry za 10zł pójdą w pizdu (czyt.: na torrenty). Ale wiesz ... kiedyś musieli to zlikwidować. Mówią, że to nielegalne Twisted Evil
loginos
mtx wrote:
Boję się, że Ukraina sobie lepiej poradzi niż my.. jak się uporają ze swoją polityką..

Niestety korupcja na Ukrainie jest większa niż u nas,a u nas opdobno zaczęli już z nią walczyć Very Happy
mtx
Ale na Ukrainie troszkę lepiej z polityką Smile
mimo wszystko..

Quote:
A i o jakiej dziurze mówisz?

Dziura budżetowa.. takie cosik jak się więcej wydaje niż zarabia w państwie.

Oczywiście- będzie pewne ożywienie gospodarcze- daj Boże. I słusznie.
Ale to nie załatwi wszystkiego..
Weźcie pod uwagę, że dopóki PiS nie grzebało w gospodarce, to mamy wzrost. A teraz dopiero się zacznie..
gandalfini
Quote:
Polskie reakcje na EURO 2012:

Premier: To sukces bliźniaczo podobny do wygranych wyborów parlamentarnych 2005...
Minister sportu T.Lipiec: To będzie wspaniała lipcowa impeza...
Minister edukacji R.Giertych: Te eliminacje wygraliśmy w cuglach...
Minister Gosiewski: A finałowy mecz odbędzie się we Włoszczowie...
Stanisław Łyżwiński: Nie jestem ojcem tego sukcesu...
Donald Tusk: Oczywiście Polska powinna organizować ME 2012 ale sposób, w jaki zrobił to PIS, jest niedopuszczalny. Platforma zamierza zaskarżyć UEFA do Trybunału Konstytucyjnego.
Józef Oleksy:O k***a, teraz to dopiero będą przekręty.
Renata Beger: Serdecznie dziękujemy prezesowi UEFA Anana Platana
Ludwik Dorn: Przegranych zakujemy w kamaszsze/
Posłanka Sandra Lewandowska: A naszych zwycięzców namaścimy pachnącymi olejkami.
Premier: I żadne krzyki, żadne płacze nie przekonają nas, że piłka jest okrągła, a bramki są dwie.
Edytka Górniak:Dajcie mi spokój - hymnu nie zaśpiewam !

(wygrzebane w sieci...)
Nolt
Wybuduja stadiony najmniejszym kosztem ktore po kilku meczach zawala sie Razz Szansa jest dla Polski ale jaka ? by ludzie z pozostalej czesci EU zobaczyli jakich mamy kibicow ? zuli itp ?
vrooth
pytanie nie powinnoraczej brzmiec, kto bedzie grał na stadionie po mistrzostwa, o ile i stadiony powstaną i mistrzostwa będą, ale czy później te stadiony zarobią na siebie, dajmy chociaż na biezące utrzymanie...

czytałem wczoraj na onecie, że Blatter - szef FIFa jakby ktos nie wiedział - zagroził RPA, ze jesli sie nie poszpiesza z przygotowaniami do mistrzostw swiata 2010, to im te mistrzostwa zabierze i da krajowi który 'zorganizuje je choćby jutro ranolub za dwa miesiące' -> np. anglia, hiszpania, meksyk, japonia...
wniosek -> jesli my nie zaczniemy robic, to równie dobrze mogą zabrac nam... gorzej z kibicami, którzy zainwestują w wyczieki do Polski na czas mistrzostw... poprostu stracą mistrzostwa albo pieniadze, a jesli tak, to juz nigdy raczej do Polski nie wróca...
mtx
Nie zarobią na siebie te stadiony. W Niemczech na stadionach odbywają się różne konferencje, spotkania i inne. A u nas? Przecież kto wynajmowałby kawałek loży na jakiś meeting?!

Czy zabiorą? Myślę, że są NIESTETY szanse, że nie, ponieważ Polacy potrafią zawsze nagadać głupot- ależ tak, my prawie kończymy i coś tam..
peterz_pl
Mi się wydaje że Ukraina sie wyrobi, może nie z wszystkim (jakieś małe niedociągnięcia), ale ogólnie sie wyrobi, a polska może i zbuduje stadiony, ale z drogami, hotelami itd sie raczej nie wyrobi. Oczywiście nie chciał bym takiego scenariusza tych ME ale tak mi sie wydaje. No.. może będzie lepiej Smile
eddy007
Szczerze mówiąc już się nie mogę doczekać kiedy to sie zacznie. Będę chciał sobie kupić bilet na mecz, Ciekawe po ile będą. Zapewne do warszawy pojadę.
matti05
Quote:
Łódzki poseł Piotr Misztal ma pomysł, w jaki sposób Polska może sporo zarobić na Euro 2012, nie inwestując w mistrzostwa ani złotówki. Prawa do organizacji mistrzostw trzeba według niego…sprzedać krajom, które zapłacą za to najwięcej - pisze “Express Ilustrowany”.

- Na dzień dzisiejszy nie widzę możliwości organizacji w Polsce mistrzostw Europy. My już nie mamy materiałów budowlanych ani rąk do pracy. Dlatego należy umówić się z innym krajem na wymianę handlową prawa do organizacji mistrzostw. W ten sposób nie inwestując nic, możemy sporo zyskać - oświadczył poseł na konferencji prasowej.

Zdaniem Misztala, zainteresowane takim rozwiązaniem mogłyby być Chorwacja z Węgrami oraz Włochy - kraje, które przegrały z Polską i Ukrainą w wyścigu do Euro 2012. Wysłał już w tej sprawie list do premiera Jarosława Kaczyńskiego. Cena wywoławcza praw do Euro 2012 powinna - według posła - wynosić miliard euro.

Jak już informował portal Gazeta.pl, W ostatni poniedziałek Misztal wysłał list do premiera Jarosława Kaczyńskiego, w którym proponował mu sprzedaż prawa do organizacji Euro 2012.

To co oni już wymyślają to już ludzkie pojęcie przechodzi. Dużo bym się po naszych politykach spodziewał, ale nie aż do tego stopnia.
Najpierw się cieszyli, że dostali, a teraz myślą jak by tu interes na tym zrobić. Ja tam myślę, że więcej zarobią jak zainwesują i zorganizują te mistrzostwa.
b4r4t
matti05 wrote:
Ja tam myślę, że więcej zarobią jak zainwesują i zorganizują te mistrzostwa.

Ale wtedy będą musieli robić coś, czego skrupulatnie przy każdej okazji unikają - POPRACOWAĆ.
Niewielu jest posłów którzy na prawdę chcą zrobić coś dobrego, dla większości ambicja kończy się na "byle przetrzymać 4 lata i najwięcej zarobić", potem jest grypka takich co "byle przetrzymać 4 lata, mocno na tym zarobić i ewentualnie trochę poprawić swoją reputację - a nuż się uda załapać na kolejne 4 lata" , i dopiero ta ostatnia nieliczna grupa (nie umiem wymienić kto, bo jeszcze nie dostrzegłem nikogo) chce dobrze dla Polski i jej mieszkańców "Zostałem posłem/politykiem by pomagać innym, traktuję to jak misje i nawet jakby zarobki były na poziomie normalnej pensji zajmowałbym się tym dalej" ...

Podsumowując:

Osły z pierwszej grupy nawet palcem nie kiwną albo z lenistwa, albo z obawy, ze przypadkiem ktoś by ich zobaczył, zainteresował się ich działalnością i nie daj Boże odkrył masę przekrętów - tacy wolą być niewidoczni i kraść w spokoju ... byle 4 lata

Ci z drugiej grupy owszem - pokrzyczą trochę , pokażą czego to oni nie potrafią zrobić, rozgrzebią robotę i będą sprawiać pozory organizowania poważnej imprezy sportowej organizując przy tym liczne konferencje prasowe promując swoją osobę.

Trzecia grupa na prawdę będzie próbowała coś zrobić, nie będzie szukała rozgłosu i możliwe, że coś osiągnie, ale co chwila będzie musiała się użerać pozostałymi dwoma. Na koniec , jeśli jednak uda się te mistrzostwa zorganizować posłowie z drugiej grupy ich zakrzyczą i ukradną ich sukces podając go jako swój bo przecież kto uwierzy komuś, kogo nie widać i kogo nie zna? ...
mtx
W wyniku wzrostu kosztów budowy dróg (30-50%) zasadniczo zmienia się nasze plany. Także zmienią się nakłady budżetowe do tych inwestycji, które w głównej części miały być budowane ze środków unijnych z dofinansowaniem z budżetu (przewidywano 15% ich wartości).
gecko
b4r4t wrote:
Na koniec , jeśli jednak uda się te mistrzostwa zorganizować posłowie z drugiej grupy ich zakrzyczą i ukradną ich sukces podając go jako swój bo przecież kto uwierzy komuś, kogo nie widać i kogo nie zna? ...

Wyciągną jakieś teczki z IPN czy niezapłacony rachunek za prąd. Jak się kogoś chce obrzucić błotem to zawsze znajdzie się sposób Rolling Eyes

No tak czy siak - b4r4t ma całkowitą racje... Niestety...

A z drogami to wielkie jajo jest i tyle. Zamiast szybko podpisywać kontrakty żeby zdążyć to wymyślają i wymyślają jak choć troche zaoszczędzić (i przelać na konto swoje lub mamusi Razz). I przez to nie załapali się na tańszą budowe. Paranoja...
matti05
Quote:
Stajemy się coraz bardziej sceptyczni, czy w roku 2012 będziemy w stanie dobrze zorganizować mistrzostwa Europy w piłce nożnej. Z sondażu "Życia Warszawy" wynika, że maleje liczba optymistów, a przybywa pesymistów.

Kiedy zaraz po przyznaniu Polsce i Ukrainie organizacji ME 2012 instytut Pentor pytał, na zlecenie "ŻW", czy jesteśmy sobie w stanie poradzić z organizacją tej imprezy na wysokim poziomie - 57,3% Polaków odpowiadało, że "zdecydowanie tak". Przeciwnego zdania było tylko 33,1% ankietowanych.

Dziś - dwa i pół miesiąca po decyzji, że Euro 2012 odbędzie się w Polsce - liczba optymistów dramatycznie zmalała, wzrosła zaś pesymistów. Według "ŻW", dziś na pytanie, czy jesteśmy w stanie dobrze zorganizować mistrzostwa, "tak" odpowiada niewiele ponad połowa Polaków (50,9%). Przeciwnego zdania jest aż 39,7%. Oznacza to, że od połowy kwietnia liczba optymistów zmalała o 6,4%, zaś grono sceptyków powiększyło się aż o 6,6%.

Nie to jest jednak najgorsze. Okazuje się bowiem, że wzrost liczby pesymistów ma swoje poważne uzasadnienie. "Życie Warszawy" dotarło do raportu Najwyższej Izby Kontroli, z którego jednoznacznie wynika, że z realizacją inwestycji sportowych - których przed Euro 2012 czeka nas przecież mnóstwo - jest w Polsce gorzej niż źle. I to nie z powodu braku funduszy, bo tych akurat nie brakuje.

- Z naszych ustaleń wynika, że w inwestycjach związanych ze sportem występuje cały szereg nieprawidłowości i błędów. Począwszy od fazy projektowania, aż po realizację - potwierdza Małgorzata Pomianowska, rzeczniczka NIK.

http://www.pap.com.pl/ (Polska Agencja Prasowa)

No i jak tu cokolwiek organizować jak ludzie nie wierzą w to, że mogą coś zrobić. Aby jak najmniej takich ludzi chociaż patrząc po wynikach tej ankiety i poprzednich to jest coraz gorzej. No, ale w sumie co tu się dziwić jak w tym kraju teczka goni teczke i jest afera za aferą.
Czas pokaże co z tego wyjdzie, a póki co to bądźmy dobrej myśli i wierzmy w kompetencje naszych "organizatorów".
venom6
Heh, widzę, że nikt nie wspomniał w tym temacie o czymś...
Ministerstwo Transportu chce, aby żołnierze pomogli w budowie autostrad i stadionów. Inaczej Polska nie zdąży przed Euro 2012.
Quote:

Żołnierze mają przechodzić w wojsku specjalistyczne kursy i już w cywilu zasilić armię budujących drogi i stadiony. Szkoleniem żołnierzy w obsługiwaniu sprzętu budowlanego miałyby się zająć wojska inżynieryjno-techniczne.

A ja teraz mam iść do wojska Confused
Odjechali z tym pomysłem i to równo...
Mam nadzieję, że to nie przejdzie bo wtedy to ja uciekam z kraju, nie wiem jak inni Razz
milanisti
Według mnie w 100% planu na euro nie wykonamy, chodzi mi tu oczywiscie o drogi. No ale najwazniejsze sa stdiony, ktorych budowa jest w naszym zasiegu , wiec mistrzostwa raczej beda w Polsce, trzeba wierzyc. POLSKA!!! Very Happy
venom6
Planu na euro nie wykonamy napewno, bo wszyscy się, że tak powiem opierdzielają poza tym z dotychczasowym rządem jaki mamy w Polsce nie ma co wierzyć Razz Inne kraje śmieją się z naszych mądrych polityków, zwłaszcza z Mr. Kaczki po tym jak odjechał z hasłem "Czy marihuana jest z konopii?" i Mr. Giertka i jego mądrymi pomysłami na mundurki w szkołach, itp. Razz
matti05
Quote:
Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego przestrzega przed możliwością zamachów terrorystycznych podczas piłkarskich mistrzostw Europy w 2012 r. w Polsce i na Ukrainie. Według ABW, choć Polska w stosunkowo niewielkim stopniu jest zagrożona takim atakiem, przeciwdziałanie temu jest priorytetem Agencji.

- Impreza o tak szerokim zainteresowaniu międzynarodowym może wiązać się ze zwiększeniem ryzyka potencjalnych zamachów terrorystycznych na terytorium państw gospodarzy - napisano w zamieszczonym na stronie internetowej ABW raporcie z działalności Agencji za pierwsze półrocze 2007 r.

- W ocenie ABW, Mistrzostwa Europy w Piłce Nożnej Euro2012, jako że towarzyszy im ogromne zainteresowanie, mogą zachęcić organizacje terrorystyczne oraz ekstremistyczne - chcące szerzej zaistnieć w mediach - do organizacji i ewentualnego wykorzystania zgromadzeń osób na stadionach piłkarskich do przeprowadzenia zamachów podczas imprezy - głosi raport.

- Przeciwdziałanie takiemu zagrożeniu jest wśród priorytetów działań ABW oraz wszystkich innych polskich instytucji uczestniczących w przygotowaniach do Euro2012 - podkreślono.

W raporcie stwierdzono zarazem, że Polska pozostaje krajem o stosunkowo niewielkim zagrożeniu tego typu atakami. W ocenie ABW, w Polsce nie występuje obecnie realne zagrożenie atakiem terrorystycznym. Monitorowanie tego jest jednak priorytetem ABW, czym zajmuje się powołany w 2005 r. departament przeciwdziałania terroryzmowi.

- Szerokie uprawnienia operacyjne, wysoko wykwalifikowana kadra oraz wieloźródłowy spływ informacji o zagrożeniach stanowią o profesjonalizmie pionu - informuje raport. Podkreśla też, że przynależność do międzynarodowej społeczności służb wywiadowczych zapewnia ABW stały dostęp do danych o zagrożeniach terrorystycznych, kompletowanych przez partnerskie służby specjalne.

Z raportu wynika, że w pierwszym półroczu tego roku o 100 proc. wzrosła liczba śledztw ABW dotyczących korupcji oraz przestępstw ekonomicznych. Wszczęto 92 śledztwa w sprawie korupcji osób pełniących funkcje publiczne, obejmujące 238 podejrzanych, z których 100 aresztowano. - Najskuteczniejszym sposobem ujawniania osób zaangażowanych w działania korupcyjne są środki kontroli operacyjnej i działania operacyjne, polegające m.in. na kontrolowanym wręczeniu korzyści materialnej - podkreślono w dokumencie.

W pierwszej połowie roku pion postępowań karnych ABW prowadził 452 śledztwa o "poważnym ciężarze gatunkowym", z których 113 zostało już zakończonych. Obecnie trwa 339 śledztw, w których podejrzanych jest 1087 osób; 296 z nich przebywa w areszcie. Na poczet przyszłych kar ABW zabezpieczyła mienie łącznej wartości ponad 3 mln zł, 26 tys. euro, 159 tys. dolarów, ok. 10 tys. franków szwajcarskich oraz 10 samochodów.

Według raportu, działalność Agencji była skoncentrowana na podniesieniu efektywności działań operacyjnych, śledczych i analitycznych. W tym celu zreorganizowano strukturę ABW, tak by odpowiadała ona najnowszym wyzwaniom - powstały nowe jednostki organizacyjne: Centrum Analiz i Biuro Operacji Specjalnych.

Centrum Analiz odpowiada za kompleksowe opracowywanie i przekazywanie m.in. prezydentowi i premierowi informacji mogących mieć istotne znaczenie dla ochrony bezpieczeństwa wewnętrznego państwa i porządku konstytucyjnego.

Utworzenie Biura Operacji Specjalnych wynikało z konieczności realizowania, w ramach Agencji, w sposób jednolity i profesjonalny działań, podczas których wykorzystywany jest np. zakup kontrolowany i kontrolowane wręczenie korzyści majątkowej.

- Z uwagi na obserwowany wzrost liczby przestępstw, których sprawcy stosują coraz nowsze i bardziej złożone metody, uzyskanie informacji o przestępstwie, wykrycie sprawców i zdobycie dowodów musi się obecnie odbywać przy zastosowaniu specjalistycznych technik - podkreśla raport.

(PAP)
http://www.o2.pl

No niestety, ale taki scenariusz jest bardzo możliwy i jak najbardziej powinniśmy być do tego przygotowani, ale myśle, że chociaż w tej dziedzinie (bezpieczeństwo) będziemy gotowi.
Deathplanter
...w jaki sposób planujesz się przygotować przed przejętym boeingiem 747? ;>
mtx
ja mam w mojej kamienicy jeszcze schron przeciw lotniczy. mam jakiś ułamek szans więcej Smile
esrael
Niestety ja tez naleze do osob z pesymistyczna wizja tej imprezy, dlatego wg mnie w 2012 roku, bedziemy miec:
- Kilkanaście rozgrzebanych placów budowy
- Miliardy znikniętych euro
- 6 lub więcej komisji śledzczych w sprawie afer przetargowych
- Wstyd na cały świat

Chyba, ze... LiS pogoni Pis i do Polski zostanie "zimportowane" iles tam dziesiat milionow Chinczykow, ktorzy wykonaja za "nas" wszystkie roboty :F
BeaTTraX
Jedyne czego chce to autostrad !! az wstyd ze njie mamy praktuycznie zadnej Sad
vrooth
Elżbieta Jakubiak będzie nowym ministerm sportu -> kobieta która nie zna się na niczym i jest brzyboczną Lecha...

marna, tragiczna wizja euro... mysle, ze buckmacherzy powinni juz przyjmować zakłady ze nasze euro dostaną włosi :/ co jest prawdopodobne
Bigrazer
Oj nie jest chyba az tak źle z przygotowaniami, przeciez nie wszystkim rzadzi rzad ale takze samorzadowcy. Czytałem gdzieś ze stadiony powstana na 100% ale drogi niekoniecznie, wiec mistrzostwa powinny sie odbyc Smile Badzmy dobrej nadziei, po tej imprezie moze troche sie ruszy lepiej nasza gospodarka Smile
fofoo
Ja tam mam złe przeczucia co do tych mistrzostw.
gecko
Ech ja też. Ktoś policzył że mineło już 5% czasu do mistrzostw i już powinny być przeprowadzone ustawy etc. A co jest? G*** jest za przeproszeniem. Jak widze co się w naszym państwie dzieje to dostaje białej gorączki...
Bigrazer

Moze nie bedzie katastrofy az na taka skale Razz
matti05
Bardzo dobry żart, miejmy nadzieję, że nie sprawdzi się to w praktyce, chociaż patrząc na postępy lub jak to jest naprawdę, czyli brak jakichkolwiek działań, to nie można wykluczyć takiego scenariusza.

BTW...Gdzieś już kiedyś widziałem ten obrazek.
Nolt
I tak nic z tego nie wyjdzie, bo polski rząd ma brzydko mowiac najebane w glowie, zajarali sie tym ze bedzie E2012 i co dalej? Zamiast ugiac prawo, badz starac sie przyspieszac wykupywanie tych dzialek, i planow i wszystko co jest potrzebne do budowy nowych stadionow to spowalniaja to jeszcze bardziej. BRAAWO klapsuje bardzo naszemu rzadowi, ktory zapewne upokorzy cala Polske przed reszta swiata. WSTYD i nic wiecej, juz powoli sie z polakow smieja.
gecko
Jak ma się zająć skoro jest zajęty "koalicjowaniem się"?

Fajnie podsumowała to AGORA. Na pierwszej stronie dużymi literami:
Z ostatniej chwili: Będą wybory
Z ostatniej chwili: Nie będzie...
Z ostatniej chwili: Będą wybory

heh Razz
vrooth
bo koalicji już nie ma, ale ona nadal formalnie trwa...

odwrotnie z euro 2012 - formalnie są, ale ich naprawde nie ma/nie będzie...

i niestety jako Polak bardzo mnie to irytuje, że czegoś takiego musze doświadczyć. Nie poradzimy sobie, nie wiadomo jak co robić, już pal licho drogi i hotele (bez nich może jakoś się obejdzie, o ile uefa zezwoli), ale nawet stadionów nie będzie, bo przecież ostatnio się słyszy, że są problemy z budową stadionu w Warszawie. Nie chcą teraz rozbierać stadionu dziesięciolecia, bo wywiezienie tego gruzu to conajmniej pół roku, a znając polskie realia i stan siły roboczej to ponad rok!!! a wyobrażacie sobie mecz otwarcia turnieju na stadionie narodowym 200m od 'jarmarku europa'? ja nie!

i wstyd mi będzie, jako Polakowi, jak nam zabiorą imprezę za rok, dwa... to będzie totalna kompromitacja na arenie międzynarodowej. Już sobie wyobrażam jak będą się z nas śmiać np. Włosi/którzy te mistrzostwa dostaną/ czy np. Anglicy, gdzie na lepszych stadionach niż u nas grają w 3/4 lidze...
b4r4t
Mi w sumie też przechodzi optymizm... miałem nadzieję, że nasz rząd poradzi sobie chociaz z minimum minimum... ale oni tylko się żrą i stwarzają sztuczne problemy ... jawnie paranoja...

Obecny rząd wyśmienicie zwalcza problemy, które w żadnym innym cywilizowanym kraju nawet nie miały by prawa wystąpić ...

Tak zmarnują nasze kolejne dwa lata, potem będą wybory ... zapewne wygra nowa ekipa... może nawet będzie potrafiła coś zrobić dla Euro 2012, ale już nie starczy czasu, bo dwa lata przebimbała obecna cudowna ekipa... stracimy Euro a kaczki będą pienić, że oni to euro załatwili a inny rząd nie dał rady ...

Te dwa kurduple z całą ich świtą denerwują mnie niesamowicie ... gdyby oni jeszcze cos pożytecznego robili to bym ścierpiał te dwa karły... ale oni tylko jakieś szafy otwierają, polują na czarownice i non-stop sie żrą ...

Będzie lepiej gdy całe pokolenie polityków z czasów przed rokiem 90 odejdzie .... mam taką cichą nadzieję ...
vrooth
jeszcze mnie ostatnio porządnie zirytowało, że nasza gwiazda sportu, ulubienica jaśnie oświeconego miłościwie nam panującego prezydenta z czasów rządzenia Warszawą, Elżbieta Jakubiak, nowa minister sportu, na swojej ostatniej konferencji o Euro 2012 zaczeła mówić o pewnych opóźnieniach :/

to raz, ale co gorsze, zgodnie z strategią komitetu organizacyjnego /z premierem na czele sic!/ Polska ma sie starac o mistrzostwa w 6 miastach... tylko minister sportu nie wspomniała nic o Krakowie i Chorzowie na konferencji :/

czy oni tam nie rozumieją, że te stadiony bedą sie zapełniać tylko w Poznaniu, Warszawie i Krakowie? że w Warszawie i Krakowie jest baza hotelowa?? widać nie :/
matti05
Quote:
Warszawskie prostytutki już zarabiają na Euro 2012

Nie mamy stadionu, obwodnicy, drugiej linii metra ani lotniska w Modlinie. Na razie nie zawodzą tylko przedstawicielki najstarszego zawodu świata, które już zarabiają na Euro 2012 - uważa "Życie Warszawy".
"Zapraszamy kibiców", "Przygotowania czas zacząć", "Zadbamy o waszą kondycję" a na zdjęciu dziewczyna w stroju topless trzymająca piłkę. Jest jeszcze napis Euro 2012 i numery telefonów. Ulotki są też w wersji angielskiej. Napisy zachęcają zagranicznych turystów hasłami: "Zróbmy to", "Tylko trochę przyjemności", "Czy chcesz zagrać?" i "Potrenujmy teraz razem". Jak podaje dziennik, ulotki te wkładane są za wycieraczki samochodów zaparkowanych w Warszawie przy ul. Podwale, a także w okolicach Starego Miasta i na ulicach Śródmieścia.

Wielkie imprezy sportowe ściągające miliony fanów z całego świata. To łakomy kąsek dla całego sex biznesu. Ile dziewczyn liczy na zysk z Euro 2012? Nie ma oficjalnych danych dotyczących liczby prostytutek i działających domów publicznych w stolicy. "Prostytucja nie jest przestępstwem, więc nie prowadzimy tego rodzaju statystyk" - mówi Halina Kędziora-Kula z zespołu prasowego Komendy Stołecznej Policji.

Przyjmuje się jednak, że w Warszawie prostytucją zajmuje się 25 tys. kobiet. Na Mistrzostwa Europy będzie ich jeszcze więcej. Na ostatni mundial do Niemiec zjechało 40 tys. "cór Koryntu". Wszystko wskazuje na to, że u nas będzie podobnie. Przyjadą głównie z Bułgarii, Rumunii i krajów byłego Związku Radzieckiego - czytamy w gazecie.

Według rzecznika ratusza Tomasza Andryszczyka, ulotki reklamujące usługi seksualne, w dodatku adresowane do zagranicznych turystów, szkodzą wizerunkowi miasta. "Jest to problem, z którym kolejne władze Warszawy nie potrafiły dotąd sobie poradzić. Jedyne co teraz można zrobić, to złapać osobę wkładającą ulotki za wycieraczki na gorącym uczynku" - mówi Andryszczyk.

Autorzy ulotek, właściciele agencji towarzyskiej, po telefonie od redakcji "Życia Warszawy", przestraszyli się rozgłosu. Zaczęli zapewniać, że ulotki z Euro 2012 to tylko żart. Nie chcieli też powiedzieć, czy reklamówki zapewniają im nowych klientów.

Źródło: "ŻW" http://wiadomosci.gazeta.pl

Skoro już na tym robią interesy, to nawet jeśli nie uda nam się Euro 2012 zorganizować to chociaż w jednym zawodzie zarobią. Laughing
pawelabrams
gecko wrote:
Fajnie podsumowała to AGORA. Na pierwszej stronie dużymi literami:

em.... aNgora. Agora to Gazetę Wyborczą wydaje.
vrooth
http://www.rp.pl/artykul/5,63678.html

z całym szacunkiem, ale prezes tej spólki na stanowisku wytzyma max tydzien, nowa wladza go zmieni... ale odprawe weźmie Very Happy

i my chcemy zdążyć :/

dopiero w listopadzie maja podać koncepcje stadionu narodowego w warszawie... a kiedy chcą go wybudować?? przecież mamy jakieś terminy narzucone przez uefa :/
Alanu
Jeżeli dalej tak pójdzie to się napewno nie wyrobimy.Ciekawe co pan Tusk z tym zrobi.Bo przecież tyle nam obiecywał.Moim zdaniem to kłamał i wszystko zrobił dla kasy.Ale to tylko moje skromne zdanie.

Pzdrawiam.
mtx
to Twoje skromne zdanie kłóci się z moim normalnym zdaniem, bo Tusk akurat na kasę łasy nie jest. Ma spoko kasy, żeby starczyło mu do emerytury na całkiem niezłym poziomie.
Timczak
Widać, że Alanu stanął po stronie (nareszcie?) odchodzącego w PiS d* rządu (sorka z bluzg mtx usuń jak chcesz). Z tobą mtx się zgadzam co do stanu majątkowego Tuska. No bo akurat PiS na kasę nie leciał. Premier na władze a jego kamraci byle się nażreć.
Bigrazer
A ja mysle ze wszystkim zalezy zeby wyjsc z podniesionym czołem z przygotowań, a Po bedzie chciało tym lepiej wypasc zeby pokazac, i podkreslic to ze PiS było be a oni sa super cacy. Wiec ja o stadiony sie nie boje.
vrooth
Timczak wrote:
Widać, że Alanu stanął po stronie (nareszcie?) odchodzącego w PiS d* rządu (sorka z bluzg mtx usuń jak chcesz). Z tobą mtx się zgadzam co do stanu majątkowego Tuska. No bo akurat PiS na kasę nie leciał. Premier na władze a jego kamraci byle się nażreć.

a machlojki przy finansach Porozumienia Centrum i fundacji prasowej "Solidarność", której Jarosław Kaczyński był przewodniczącym rady?
http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,65646,4591422.html - pierwszy link na jaki się natknałem w którym o tej sytuacji jest napisane

podobno, to jest plotka jaka słyszałem, J. Kaczyński tak rzeczywiście jest bogaty, a brak konta to tylko mistyfikacja Very Happy no ale co ja tam wiem Rolling Eyes Laughing

'Fakty i Mity', ach ten front... Laughing
matti05
Może trochę nie na temat, ale nie chciałem już tworzyć nowego, bo tematyka jest podobna. Chodzi tu o EURO 2008.
Na włoskiej stronie prestiżowej gazety La Gazzetta dello Sport jest ankieta, którego kraju Włosi boją się najbardziej na Euro 2008. Rano Polska miała 0,9 % i była na końcu teraz ma ponad 80%. Skoro inni myślą, że nasza reprezentacja jest silna to chyba dla nas dobrze. Miejmy nadzieję, że naprawdę nasi przeciwnicy będą mieli powody do obaw.
Link do ankiety: http://www.gazzetta.it/appsSondaggi/pages/gazzetta/d_1504.jsp
gecko
hehe gdyby to jeszcze włosi głosowali... Razz

1. wszystko zaczęło się (chyba) tutaj: http://www.wykop.pl/ramka/33966/niech-sie-wlosi-zdziwia
2. IRC, gadu, znajomi, znajomi znajomych,... krótko mówiąc: akcja na szeroką skale

wg komentarzy użytkowników wykopu (baaardzo skrócone):
19-11-2007 23:39: 47%
20-11-2007 00:06: 53%
20-11-2007 00:52: 63%
20-11-2007 00:55: 63,5%
20-11-2007 01:39:
semence wrote:
64,1% na 78082 głosów, to daje już ponad 50 tys głosów z Polski!!

20-11-2007 01:47: 67,1%
20-11-2007 02:31: 71,7%
trochę czasu upłynęło...
21-11-2007 00:34:
Dr4gone wrote:
90% 400tys. głosów na Polskę :O

21-11-2007 19:25:
lukas2401 wrote:
Milion głosów oddano Smile w tym 92,2% na Polskę Smile

Chorwaci też załapali akcję ale tylko 4.5%. Polska już była zwycięzcą Very Happy

3. wyniki: http://www.wykop.pl/ramka/34080/spolecznosc-wykopu-nabrala-redaktorow-interii
4. z tego co wiem to wp i onet powtórzyli tę "wiadomość". natomiast tvn24 podsumowało akcję: http://www.tvn24.pl/-1,1529095,wiadomosc.html

jaki z tego morał? polscy internauci potrafią się zmobilizować Razz
Bigrazer
No ta akcja była wyśmienita Smile Niestety włosi musza sie nas obawiac... włoska mafia w porównaniu z polskimi kibicami jest łagodna jak baranek Smile Niesety taka jest rzeczywistosc Razz
Kemsan
skończymy na ćwierć finale mówie wam Smile
mtx
Nadal można głosować:
Quote:
Francia
20.9%
Croazia
18.5%
Germania
13.3%
Polonia
11.2%
Spagna
10.7%
Repubblica Ceca
7.7%
Olanda
7.5%
Romania
3.8%
Svizzera
2.4%
Austria
2.1%
Grecia
1.9%
Code:

Ja to co kilka dni robię nieznacznie ;)
matti05
Quote:
"Ukraina może stracić Euro 2012"

Trener piłkarskiej reprezentacji Ukrainy Oleg Błochin uważa, że jego kraj może stracić prawo organizacji Euro 2012. Obawy te wywołane są sytuacją wokół Stadionu Olimpijskiego w Kijowie, który ma być areną mistrzostw - powiedział w poniedziałek w Iwano-Frankowsku (d. Stanisławów), na zachodniej Ukrainie.

Ryzyko utraty przez Ukrainę prawa do organizacji ME 2012 Błochin ocenił na 80 proc.

"Jeśli nie zostanie zlikwidowana budowa centrum (handlowego) Trojickyj, które powstaje przed stadionem, to możliwe, że Euro 2012 na Ukrainie nie będzie" - ostrzegł.

Błochin skrytykował jednocześnie władze państwowe i miejskie za brak działań w celu uregulowania sporu wokół centrum handlowego w sąsiedztwie stadionu.

"Jeśli nadal będzie tak, że prezydent (Wiktor Juszczenko) i rząd i mer (Kijowa - Leonid Czernowecki) wyłącznie mówią (o problemie stadionu), to zostaniemy bez Euro" - podkreślił.

Zdaniem UEFA centrum handlowo-rozrywkowe "Trojickyj", powstające w okolicach Stadionu Olimpijskiego, zagraża bezpieczeństwu widzów meczów finałowych Euro 2012.

UEFA zażądały od władz Ukrainy, by te zatrzymały budowę centrum. Władze zapewniają, że prowadzą rozmowy o likwidacji centrum z jego właścicielami, jednak do tej pory problem pozostaje nierozwiązany.

www.sports.pl

Jak widać nie tylko my mamy problemy ze zorganizowanie EURO i naszymi problemami nie interesuje się UEFA, więc chyba nie są one takie duże.
Możnaby zabudować parę stadionów więcej i samemu zoorganizować EURO, skoro tam są jakieś problemy.
pawelabrams
Na przykład w Lublinie... Ale u nas to nawet nie mogą lotniska wybudować xP
Tomaszydlo
W Lubinie! Mam nie daleko a stadion jest tam jakiś taki względny Very Happy Zagłębie Lubin tam gra... Dość znane giełdy wokół tego stadionu są organizowane co wiąże się z dużą ilością miejsca, w sam raz dla gości zza granicy xD
b4r4t
Ja mam nadzieję, że Pyry się wyrobią bo do Poznania mam blisko Smile
Timczak
Ja bym wolał w Krakowie. Ale każdy chciał by mieć u siebie, ale narzazie niech chociaż sześć stadionów dobrych zbudują to i do Warszawy czy Gdańska pojadę.
Dawid
Nie zdazymy z euro ja wam to mowie ale chial bym bardzo zeby euro bylo Smile
vrooth
'chciałbym, żeby było...' to tylko taka paplanina... tutaj potrzebne są działania, a nie mówienie, że coś tam trzeba zrobic, stadiony budowac, czy znaleźć i zapłacic za zaprojektowanie, wykupienie gruntów i zbudowanie dróg...

każdy wie, że Polska rzeczywistość jest inna, bo przecież żadnej inwestycji nie da się w naszym kraju przeprowadzic, bo albo papierkowe farmalności/wojna z urzędami ciągie sie latami, albo jakaś babcia (bez urazy do babć) nie chce oddać swojego ogródka działkowego, albo ktoś manipuluje przy przetargu (przedłuża, a ceny materiałów budowlanych rosną...), albo projektant nie ma wyobraźni, albo miejski konserwator zabytkow sie nie zgadza na modernizację...

albo albo albo... liste takich problemów można ciągnąć w nieskończoność...

i jakoś nie mam przekonania, że cokolwiek się zmieni...
mosngu
nie zgadzam się z tobą w pełni uważam , że polski rząd czując bata UEFA i UE nad swoim karkiem będzie przepychał wszystkie ustawy itd na szybkości dzięki czemu uda się nam zorganizować Euro jednak po Euro to Komisji specjalnych do spraw Euro w sejmie może powstać kilka:p [rzez to przepychanie na szybkości ustaw i przetargów
loginos
Właśnie tego się obawiam, że rząd będzie chciał przepchnąć wszystko na szybko i będzie masa dziur i niedociągnięć w projektach i wykonaniu, tak, że zaraz po mistrzostwach będzie trzeba remontować stadiony, ale za to politycy i biznesmeni się dorobią na łapówkach.
matti05
A co Wy na ten projekt stadionu narodowego, tzn. nie chodzi mi o sam projekt jako wygląd i funkcjonalość, ale na to, że w RPA budują już identyczny. Według mnie to jest poprostu śmieszne, jak buduję się budowle za taką kase, to powinno być to coś wyjątkowego, a nie kopia.
Gdyby ktoś nie był w temacie to niech przeczyta to:
http://www.pardon.pl/artykul/3903/stadion_narodowy_sprzedali_nam_kopie_z_rpa_foto
G-Sh0cK
Szkoda, że stadiony zostaną wybudowane tylko w dużych miastach. U nas w Radomiu nie ma żadnego porządnego stadionu - gdyby był, na pewno rozreklamował by trochę nasze miasto - wielu polaków nawet nie wie że takie istnieje.
gecko
Wybudujmy stadion narodowy we Włoszczowej! Stadion imienia towarzysza Gosiewskiego - a jakże Twisted Evil

Zaczynam sie coraz bardziej bać o Euro 2012. A byłem optymistą...
Bobeknaklo
To co sie dzieje to masakra
Ciezko nam bedzie ale wreszcie podjeli jakies decyzje np gdzie narodowy
Juz myslalem ze UEFA przerwie ta klotnie odbierajac nam EURO
Stadiony beda, damy rade, ale infrastruktura Confused Confused Confused Confused
matti05
We wczorajszym "Szkle kontaktowym" jeden z widzów miał fajny pomysł na Euro, jak mówił zainspirowało go do tego, to że w Orange Ekstraklasie w czasie rundy jesiennej rozegrano awansem pare meczy rundy wiosennej, więc pomyślał, że można by tak zrobić z Euro, te które mają odbyć się w 2016 roku rozegrać w 2012, a Polska i Ukraina niech Euro przygotuje na rok 2016, to napewno zdąży.
Pomysł nawet nie jest taki głupi, patrząc na inne pomysły, np. były poseł Misztal chciał sprzedać Euro Włochom.

@down
Jakoś tak samo się napisało ^^

Last edited by matti05 on Sun Mar 02, 2008 8:24 am; edited 1 time in total
gecko
matti05 wrote:
w czasie rundy jesiennej rozegrano awansem pare meczy rundy jesiennej

czy to późna godzina czy faktycznie coś tu nie pasuje? Razz

z Euro będą jaja ale myślę, że jednak w końcu skończymy. Największe zagrożenie jest takie, że nam mistrzostwa zabiorą. i będzie "po ptokach"...

infrastruktury nie ma, ale właśnie dlatego robi się takie imprezy: tworzenie, rozwijanie i modernizowanie obecnie istniejącej infr.
matti05
Minęło trochę czasu od ostatniego posta, a postępów jak nie było widać, tak i nie ma dalej. Ludzie w Polsce się denerwują, Platini grozi i to naprawdę się może skończyć źle.
Jako, że wczoraj był Prima Aprilis to sobie "zażartowano" z Euro i np. w Fakcie można było przeczytać, że nam je odebrano, aby to był tylko żart Prima Aprilisowy i w przyszłości nie przekształciło się w prawdę. Co do tego żartu, to w telewizji można było posłuchać telefony czytelników, jak dzwonili z pretensjami, że takich jaj to nie powinni sobie robić, bo to za ważna sprawa.
mtx
Cóż... mamy jeszcze kuuupę czasu
a jak się Polak postara, to stadion w 3 dni postawi Very Happy

gorzej z korupcją Very Happy
Ramelof
hmmm.... W każdej plotce jest ziarnko prawdy. Taki prima aprilisowy żart można potraktować jako plotka. Co będzie to będzie, ale raczej nie wierze, że to EURO zostanie u nas.
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.